Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2023, 10:00
Čas čítania 2:12
Dominik Vetrák

PlayStation ukázalo najočakávanejšie hry na PS5. Aké exkluzivity budeme hrať nasledujúci polrok?

PlayStation ukázalo najočakávanejšie hry na PS5. Aké exkluzivity budeme hrať nasledujúci polrok?
Zdroj: PlayStation
TECH PS5
Uložiť Uložené

Na novej State of Play prezentácii od PlayStation ukázali nové trailery na Final Fantasy VII Reunion, Avatar, Helldivers 2 či Spider-Man 2.

PlayStation v noci na piatok usporiadalo najnovšiu prezentáciu State of Play k očakávaným hrám. Sústredil sa v nej na tituly, ktoré vyjdú v nasledujúcich cca šiestich mesiacoch. Video sa začalo s vtipne vyzerajúcim titulom Baby Steps.

Odporúčané
RECENZIA: Starfield RECENZIA: Starfield 8. septembra 2023, 16:30

V ňom budú hráči ovládať muža, ktorý zabudol chodiť a bude sa to v hre učiť. Problém mu budú robiť aj obyčajné schody, no on sa bude musieť dostať cez horolezecké trasy. Hra vyzerá zábavne, so štipkou britského humoru a s originálnou hrateľnosťou. Vyjde v lete 2024 pre PS5 a PC.

Prezentácia potešila aj majiteľov PS VR2, ktorí sa môžu tešiť na hru Ghostbusters vo virtuálnej realite, ale aj remake Resident Evil 4, ktorý sa bude dať prejsť celý vo virtuálnej realite vďaka PS VR2 už túto zimu.

Fanúšikov Resident Evil bez VR headsetu poteší cca 3- až 4-hodinové príbehové rozšírenie s názvom Separate Ways. V ňom budú hrať za postavu Adu, ktorá popri Leonovi zažívala vlastné dobrodružstvá. DLC vyjde už 21. septembra a bude stáť iba 10 eur. Aktualizácia pre PS VR2, ako aj nový obsah pre mód Mercenaries budú zadarmo. 

Avatar: Frontiers of Pandora je FPS hra v otvorenom svete. Hlavnou postavou je členka rasy Na’Vi – pôvodná obyvateľka planéty Pandora. Po 15 rokoch utečie zo zajatia ľudí a začne bojovať za oslobodenie planéty. Hra štýlovo vyzerá ako klasický Ubisoft s jeho štýlom otvorených svetov à la Far Cry či Assassin’s Creed. Akčný titul vyjde na PC, Xbox Series X/S a PS5 už 7. decembra.

Akčná adrenalínová hra Ghostrunner 2 vyjde v októbri na PS5 a PC. Vďaka demu si ju hráči môžu vyskúšať už dnes.

Jednou z najočakávanejších hier od PlayStation je akčná co-op multiplayerovka Helldivers 2. Na PC a PS5 vyjde 8. februára 2024 a podľa nového traileru to bude zábavné peklo. Hra humorom a štýlom pripomína Hviezdnu pechotu. Cieľom hry bude spojiť sa s ďalšími hráčmi online a maximálne vo štvorici zlikvidovať nebezpečné mimozemské formy života na ich domácich planétach.

Odporúčané
PlayStation nás posadilo na zadok s trailermi nových hier. Metro 2033 vo virtuálnej realite a graficky božský Death Stranding 2 PlayStation nás posadilo na zadok s trailermi nových hier. Metro 2033 vo virtuálnej realite a graficky božský Death Stranding 2 1. februára 2024, 10:00

Hráči budú mať k dispozícii desiatky zbraní, rôzne druhy vybavenia a spoľahnúť sa budú musieť najmä na kooperáciu a zručnosti so zbraňami. V traileri vidieť, že nabíjanie raketometu trvá kratšie, ak s tým hráčovi pomáha iný hráč. 

Štúdio Insomniac Games ukázalo nové zábery na dvojku Spider-Mana. Vylepšené pokračovanie s oveľa väčším a detailnejším spracovaním New Yorku dorazí exkluzívne na PS5 už 20. októbra, a to aj s českými titulkami.

V hre bude možné prepínať medzi oboma Spider-Manmi bez načítavacích obrazoviek, vytvárať ich spoločné kombo útoky, plniť desiatky vedľajších misií a pustiť sa do robustného príbehu, v ktorom budú hráči čeliť ikonickým zloduchom, ako napríklad Venomovi, Lizardovi či Kravenovi, ale aj originálnym záporákom.

Akčné JRPG Tales of Arise dostane dva roky po vydaní príbehové DLC. Vyjde už v novembri.

Foamstars je akčná multiplayerová hra, ktorá sa hrateľnosťou a dizajnom podobá na hernú sériu Splatoon. Foamstars vyjde v priebehu budúceho roka. Otvorená beta sa začne 29. septembra, takže kto chce, hru si môže vyskúšať celkom zadarmo.

Prezentáciu ukončil veľkolepý trailer na Final Fantasy VII Rebirth. Ide o pokračovanie remaku Final Fantasy VII. Tvorcovia zo Square Enix nakoniec zremakujú originálnu hru naprieč celou trilógiou a jej druhá časť vyjde už 29. februára 2024 exkluzívne na PS5. Najväčší rozdiel oproti remaku bude v rozlohe sveta.

Odporúčané
Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? Ktorú konzolu kúpiť na Vianoce? Je v roku 2023 lepší Xbox, PlayStation či Nintendo? 25. novembra 2023, 9:30

Rebirth ponúkne otvorenejší, rozľahlejší a farebnejší svet v prírode. Okrem dlhého hlavného príbehu čakajú hráčov aj desiatky hodín voliteľného obsahu.

Domov
Zdieľať
Diskusia