Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
7 typov šiat, ktoré o chvíľu uvidíš v každom jednom obchode

6. S pierkami

Ak túto sezónu hľadáš skutočne niečo výnimočné a extravagantné, šaty s pierkami sú pre teba ako stvorené. Hoci ho do tejto jesene uviedli práve Bottega Veneta či Giambattista Valli, svoju cestu si na zoznam trendov vybojovali aj vďaka červenému kobercu v Cannes či aktuálne prebiehajúcemu filmovému festivalu v Benátkach.

Nemecká influencerka Leonie Hanne miluje pierka na šatách aj rozličných doplnkoch. Túto jesennú sezónu ich uvidíš takmer v každom butiku.
Nemecká influencerka Leonie Hanne miluje pierka na šatách aj rozličných doplnkoch. Túto jesennú sezónu ich uvidíš takmer v každom butiku. Zdroj: Instagram/Leonie Hanne

Na pierka na šatách už niekoľko rokov nedá dopustiť ani známa nemecká influencerka Leonie Hanne, ktorá v šatníku miluje okázalosť. Treba totiž podotknúť, že ide o extravagantný trend, ktorý nemusí ulahodiť každému. Do šatníka si ním však rozhodne prinesieš dynamiku aj nekonečný šmrnc. 

Biele šaty Kendal sú ako vystrihnuté z 20. rokov. Napriek výraznému zdobeniu ti biela farba dáva priestor aj na doplnky. Tento konkrétny model kúpiš od značky Glash za 49,99 eur.Značka Oséree nedá na trendy dopustiť. Na zozname jej preto nemôže chýbať ani minišaty s pierkovaným lemom. Za ružový luxusný model zaplatíš 472,93 eur.Šaty na jedno rameno od MARQUES' ALMEIDA sú finančne náročnejšie (zaplatíš za ne 812,23 eur), no v našom shopping liste myslíme aj na milovníčky investičných kúskov. Okrem pútavého strihu a efektného pierkovaného lemu ťa zlákajú najmä výraznou žltou farbou.Luxusné priliehavé šaty s pierkami ti v smaragdovom prevetení ponúka značka Zara. Zaplatíš za ne 99,95 eur.
Zobraziť galériu
(6)

7. So strapcami

Pre tie, ktoré v outfite zbožňujú hravosť, hádžeme do trendov aj strapce. Nenápadné biele, dramatické čierne či metalické, tento prvok pridá akémukoľvek outfitu pohyb.

Hoci šaty so strapcami pôsobia ako vystrihnuté z príručky o boho štýle, svoj pôvod majú v 20. rokov minulého storočia, ktoré sú známe aj ako „roaring twenties“. Toto obdobie bolo spájané s extravagantnou a dekadentnou módnou scénou a strapce boli častým prvkom na šatách, ktoré zdôrazňovali voľnosť, zábavu a excentrickosť.

Strapce ovládnu jeseň 2023. Nosiť ich môžeš na niekoľko rôznych štýlov.
Strapce ovládnu jeseň 2023. Nosiť ich môžeš na niekoľko rôznych štýlov. Zdroj: Instagram/Patbo

Či už sa vyberieš cestou 20. rokov, alebo skôr zatúžiš po kovbojských čižmách, je len tebe. Na jeseň 2023 ich schválili módne domy Dior, Alexander McQueen či Valentino a my ti ich vrelo odporúčame.

Pletené midišaty s okrúhlym výstrihom sú vybornou voľbou ku koženej bunde aj statement čižmám. Biely model na fotke ti ponúka nemecký gigant NA-KD za 69,95 eur.Šaty od LIYA ťa upútajú midi strihom, strapcovým efektom v oblasti rukáva a pletenou štruktúrou. Béžové prevedenie modelu na fotke kúpiš za 196 eur.Hnedý model na fotke za 734 eur je perfektným stelesnením westernovej estetiky. Pre strihové riešenie aj maxi dĺžke šiat si s doplnkami nemusíš lámať hlavu. Šaty na fotke sú totiž samy osebe statement kúskom. Žiadna fashionistka však neodolá štýlovej kabelke či členkovým čižmám. V tomto prípade ti odporúčame vsadiť na kontrastné farby.
Nevšedný model z elastickej pleteniny, ktorý kombinuje športový a elegantný štýl, ti za 139,9 eur ponúka značka PINKO.
Zobraziť galériu
(6)
Anketa:
Máš už na jeseň nakúpené?
Ešte nie, dík za tip!
Jasné, už dávno.
Zopár modelov už mám, ale vďaka vám ešte doplním.
Ešte nie, dík za tip!
54 %
Jasné, už dávno.
20 %
Zopár modelov už mám, ale vďaka vám ešte doplním.
25 %
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 4 z 4
Domov
Zdieľať
Diskusia