Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. augusta 2023, 17:51
Čas čítania 1:39
Dominik Vetrák

PlayStation Portal je prvá streamovacia konzola od Sony, na ktorej pôjdu všetky hry z tvojej PS5. Koľko bude stáť a kedy vyjde?

PlayStation Portal je prvá streamovacia konzola od Sony, na ktorej pôjdu všetky hry z tvojej PS5. Koľko bude stáť a kedy vyjde?
Zdroj: Playstation Studios, SSM
TECH PLAYSTATION PORTAL
Uložiť Uložené

Koľko stojí prenosné zariadenie na streamovanie hier z PS5, kedy vyjde a aké má obmedzenia?

PlayStation odhalilo svoje prenosné zariadenie na streamovanie hier z PS5. Volá sa PlayStation Portal, bude stáť 220 eur a vyjde na jeseň tohto roka, pravdepodobne v novembri. Čo si na PS Portal zahráš? V podstate všetky hry, ktoré máš nainštalované na PS5. Budú sa dať hrať aj hry z predplatného PS Plus, nielen tie, ktoré vlastníš. Podmienkou je, že musia byť nainštalované na konzole, takže tie, ktoré na PS5 streamuješ, fungovať nebudú. 

PS Portal
Zdroj: Playstation Studios, SSM

Má to však háčik. Hry z exkluzívneho katalógu PS Premium, ktoré sa dajú len streamovať (ako napríklad hry z éry PS1, PS2, PS3 či PSP), na PlayStation Portal nepôjdu. Možno to PlayStation zmení v budúcnosti.

Odporúčané
Cyberpunk: Phantom Liberty bude úplne iná hra než Cyberpunk 2077. Teš sa na súboje s autami a krvavé vylepšenia tela Cyberpunk: Phantom Liberty bude úplne iná hra než Cyberpunk 2077. Teš sa na súboje s autami a krvavé vylepšenia tela 23. augusta 2023, 11:30

Portal má všetky vlastnosti ovládača DualSense pre PS5 vrátane haptickej odozvy a adaptívnych spúšťačov. Uhlopriečka obrazovky je 20 centimetrov, ale ide o LCD, nie OLED displej.

PS Portal
Zdroj: Playstation Studios, SSM

Na porovnanie, klasický Nintendo Switch má LCD displej a necelých 16 centimetrov (stojí 250 €) a verzia s OLED displejom má necelých 18 centimetrov a stojí 350 €). Steam Deck má tiež 18 centimetrov, takže Portal bude o čosi väčší. Nna rozdiel od Switchu (1 280 × 720) a Decku (1 280 × 800) však ponúka Portal rozlíšenie až 1 920 × 1 080. Obraz bude podporovať frekvenciu až 60 snímok za sekundu (60 fps).

PlayStation Portal je však určený len na streamovanie hier z PS5. V praxi to znamená, že Portal nebude fungovať, ak nebude konzola PS5 pod elektrickým prúdom alebo ak bude zariadenie Portal offline. Aby Portal fungoval čo najlepšie, potrebuje silné pripojenie wi-fi. Zariadenie následne zapne konzolu PS5, aj keď bude na opačnom konci sveta.

Nebude fungovať ani vtedy, keď sa niekto bude hrať na konzole, z ktorej by hráč chcel hry streamovať. Portal má teda viacero obmedzení, no poteší každého, kto chce hrať na cestách alebo len doma na gauči, ak niekto iný využíva televízor. 

Zatiaľ nie je známe, ako dlho vydrží batéria, ale očakáva sa, že 3-4 hodiny. Portal má aj 3,5 mm jack na pripojenie slúchadiel (zariadeniu chýba bluetooth). PlayStation vydá aj nový set slúchadiel. Headset Pulse Elite bude stáť 149,99 € a bluetooth slúchadlá Pule Explore 220 €.

Odporúčané
Recenzia: Vyskúšali sme PS Portal ako prví na Slovensku. Oplatí sa streamingová konzola od Sony? Recenzia: Vyskúšali sme PS Portal ako prví na Slovensku. Oplatí sa streamingová konzola od Sony? 20. januára 2024, 10:30

Vyjdú niekedy v nasledujúcich mesiacoch a v balíku bude aj USB konektor PS Link, ktorý prepojí slúchadlá s PS5 či PS Portal. Hráči ho potrebujú, keďže slúchadlá sa pripájajú cez bluetooth a PS Portal ho nemá. Predobjednávky na všetky tri nové doplnky k PS5 spustí PlayStation v najbližších týždňoch.

PS PortalPS PortalPS Portal
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia