Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
12. augusta 2023, 19:31
Čas čítania 1:24
Martin Mičuda

Nové BMW radu 5 je už možné vylepšiť karbónovými doplnkami a efektnými diskami M Performance priamo z fabriky

Nové BMW radu 5 je už možné vylepšiť karbónovými doplnkami a efektnými diskami M Performance priamo z fabriky
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložiť Uložené

BMW v rámci programu M Performance predstavilo dodatočné optické vylepšenia pre rad 5.

Bolo len otázkou času, kedy nám BMW po predstavení úplne novej, v poradí už 8. generácie radu 5 ukáže novinku s M Performance prvkami. Stalo sa tak práve teraz, keď rad 5 aj elektrický derivát i5 dostal kompletný balík optických doplnkov a vylepšení. K dispozícii budú bez ohľadu na motorizáciu, povinnosťou sú však športové balíky M alebo M Pro. Všetky doplnky sú totiž zlučiteľné len s optickým športovým paketom, ktorému pridávajú ešte viac korenia a umocňujú jeho športový vzhľad.

Všetky komponenty sú vyrobené z materiálu CFRP, teda plastu vystuženého uhlíkovými vláknami. Na dosiahnutie vysokokvalitného povrchu je na jednotlivé doplnky nanesený číry lak. V prednej časti karosérie sa o výrazný, pretekársky orientovaný vzhľad starajú štvordielne predné nadstavce, po bokoch pribudli výraznejšie prahy s dodatočnými aerodynamickými prvkami, zatiaľ čo vzadu je decentný spojler a trojdielny difúzor vyrobený z aramidového vlákna.

Odporúčané
Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony Z nového X6 M Competition nám padla sánka. 625-koňové BMW popiera fyzikálne zákony 10. apríla 2021, 9:30

Zadný spojler je pritom na želanie k dispozícii aj so základným lakom. Väčšiu optickú štíhlosť karosérie následne dodávajú voliteľné pruhy po stranách, ktoré sú v matnej antracitovej farbe a nesú nápis M Performance. Ponuku exteriérových doplnkov uzatvárajú kryty vonkajších spätných zrkadiel a kryt antény.

BMW, rad 5, M Performance,BMW, rad 5, M Performance,BMW, rad 5, M Performance,BMW, rad 5, M Performance,
Zobraziť galériu
(12)

Jednotlivé doplnky nemajú plniť len vizuálnu, ale aj aerodynamickú funkciu, sú pritom schválené podľa prísnych noriem kvality – keďže už prešli homologizáciou spolu s kompletným vozidlom, nie je potrebné ich opäť registrovať na úradoch. Čerešničkou na torte sú napokon efektné disky z ľahkej zliatiny – na výber sú 19 až 21" disky v rôznych farebných vyhotoveniach, štýloch a s lesklou alebo matnou povrchovou úpravou. Veľké disky umožňujú inštaláciu aj výkonnejšej, až 20" brzdnej sústavy M Performance s červeno lakovanými strmeňmi. Šesťpiestikové hliníkové brzdy s pevným strmeňom vpredu a jednopiestikové pevné strmene vzadu poskytnú dostatočnú brzdnú silu pre športový štýl jazdy.

Odporúčané
Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? 23. marca 2021, 14:30

Hoci nám BMW zatiaľ neponúklo ukážku všetkých doplnkov pre interiér, nový biznis sedan je možné osadiť efektnými prahovými lištami, ktoré po otvorení dverí zvýraznia vstup do vozidla a neomylne ukážu športový temperament. Športový nádych dodávajú priestoru na nohy aj velúrové koberčeky s lemovaním zo syntetickej kože a s ozdobným prešívaním v kontrastných farbách. Dva predné koberčeky štvordielnej súpravy nesú na látkovej vložke vyšívaný nápis M Performance a vlajku v charakteristických farbách M.

BMW, rad 5, M Performance,
Zdroj: BMW
Domov
Zdieľať
Diskusia