Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2023 o 10:00
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Nissan predstavuje zetko vo verzii Nismo

Nissan predstavuje zetko vo verzii Nismo
Zdroj: Nissan
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Japonská značka predstavuje vylepšené vyhotovenie, o ktoré sa v zmysle tradície postarala divízia Nismo.

Nissan v roku 2021 predstavil úplne novú generáciu svojho ikonického kupé, ktoré sa v najnovšom podaní volá už len jednoducho Z. Niekdajší číselný údaj sa z označenia vytratil a pôvodné správy o názve 400 Z sa nepotvrdili. Teraz nám japonská značka predstavuje vylepšené vyhotovenie, o ktoré sa postarala divízia Nismo. Navonok novinku spoznáme najmä podľa upravených nárazníkov a bočných prahov s jemnou červenou líniou.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020 o 16:40

Agresívnejšie pôsobiaci zovňajšok tak disponuje tradičným farebným prvkom na rozlíšenie. Nové sú aj odľahčené čierne 19" disky obuté do pneumatík Dunlop SP SportMaxx GT600s. O brzdenie sa starajú silnejšie brzdy Akebono, ktoré majú vpredu 380 a vzadu 350 milimetrov. Kozmetické vylepšenia sú aj v interiéri, najpodstatnejšou novinkou sú však športové sedadlá Recaro s výraznejším bočným vedením, ktoré predurčujú novinku na ešte športovejšiu jazdu.

Nissan, Nissan Z, Nismo,Nissan, Nissan Z, Nismo,Nissan, Nissan Z, Nismo,Nissan, Nissan Z, Nismo,
Zobraziť galériu
(15)

Nissan Z Nismo dostal upravený podvozok – pribudli dodatočné výstuhy, nové pevnejšie silentbloky či upravené tlmiče, čo má za následok, že verzia Nismo má byť o 2,5 percenta tuhšia. Motor v novom zetku zastupuje 3-litrový benzínový šesťvalec v konfigurácii do V, pričom zatiaľ čo bežná verzia disponuje výkonom 294 kW/400 koní, vyhotovenie Nismo má až 309 kW/420 koní a krútiaci moment 520 Nm. To je o 15 kW/20 koní a 46 Nm viac.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020 o 18:40

Na rozdiel od základného variantu zákazník nemá na výber medzi 6-stupňovou manuálnou a 9-stupňovou automatickou prevodovkou, pretože Nismo je len ako automat so zadným náhonom. Vyšší výkon v kombinácii s upraveným podvozkom, riedením a novým jazdným režimom Sport+ sa tak majú postarať o ostrejšiu a ešte športovejšiu jazdu. Žiaľ, užiť si ju budú môcť len zákazníci mimo starého kontinentu, pretože nový Nissan Z vrátane verzie Nismo je jedným z áut, ktoré nespĺňajú emisné limity. Možný je teda len individuálny dovoz.

Nissan, Nissan Z, Nismo,
Zdroj: Nissan
Domov
Zdieľať
Diskusia