Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2023, 10:00
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

Nissan predstavuje zetko vo verzii Nismo

Nissan predstavuje zetko vo verzii Nismo
Zdroj: Nissan
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Japonská značka predstavuje vylepšené vyhotovenie, o ktoré sa v zmysle tradície postarala divízia Nismo.

Nissan v roku 2021 predstavil úplne novú generáciu svojho ikonického kupé, ktoré sa v najnovšom podaní volá už len jednoducho Z. Niekdajší číselný údaj sa z označenia vytratil a pôvodné správy o názve 400 Z sa nepotvrdili. Teraz nám japonská značka predstavuje vylepšené vyhotovenie, o ktoré sa postarala divízia Nismo. Navonok novinku spoznáme najmä podľa upravených nárazníkov a bočných prahov s jemnou červenou líniou.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Agresívnejšie pôsobiaci zovňajšok tak disponuje tradičným farebným prvkom na rozlíšenie. Nové sú aj odľahčené čierne 19" disky obuté do pneumatík Dunlop SP SportMaxx GT600s. O brzdenie sa starajú silnejšie brzdy Akebono, ktoré majú vpredu 380 a vzadu 350 milimetrov. Kozmetické vylepšenia sú aj v interiéri, najpodstatnejšou novinkou sú však športové sedadlá Recaro s výraznejším bočným vedením, ktoré predurčujú novinku na ešte športovejšiu jazdu.

Nissan, Nissan Z, Nismo,Nissan, Nissan Z, Nismo,Nissan, Nissan Z, Nismo,Nissan, Nissan Z, Nismo,
Zobraziť galériu
(15)

Nissan Z Nismo dostal upravený podvozok – pribudli dodatočné výstuhy, nové pevnejšie silentbloky či upravené tlmiče, čo má za následok, že verzia Nismo má byť o 2,5 percenta tuhšia. Motor v novom zetku zastupuje 3-litrový benzínový šesťvalec v konfigurácii do V, pričom zatiaľ čo bežná verzia disponuje výkonom 294 kW/400 koní, vyhotovenie Nismo má až 309 kW/420 koní a krútiaci moment 520 Nm. To je o 15 kW/20 koní a 46 Nm viac.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Na rozdiel od základného variantu zákazník nemá na výber medzi 6-stupňovou manuálnou a 9-stupňovou automatickou prevodovkou, pretože Nismo je len ako automat so zadným náhonom. Vyšší výkon v kombinácii s upraveným podvozkom, riedením a novým jazdným režimom Sport+ sa tak majú postarať o ostrejšiu a ešte športovejšiu jazdu. Žiaľ, užiť si ju budú môcť len zákazníci mimo starého kontinentu, pretože nový Nissan Z vrátane verzie Nismo je jedným z áut, ktoré nespĺňajú emisné limity. Možný je teda len individuálny dovoz.

Nissan, Nissan Z, Nismo,
Zdroj: Nissan
Domov
Zdieľať
Diskusia