Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2023, 9:00
Čas čítania 3:58
Dominik Vetrák

Nové hry v auguste ti odpália dekel a roztopia PC a PS5. Vyjde novinka od tvorcov hier Elden Ring, Baldur’s Gate 3 či skvelé indie

Nové hry v auguste ti odpália dekel a roztopia PC a PS5. Vyjde novinka od tvorcov hier Elden Ring, Baldur’s Gate 3 či skvelé indie
Zdroj: PlayStation, Annapurna, Bandai Namco, From Software
TECH NOVÉ HRY (AKÉ HRY VYCHÁDZAJÚ)
Uložiť Uložené

Na aké hry sa môžeš tešiť v auguste 2023? Sú medzi nimi očakávané RPG, ktoré môže prekonať aj Starfield, či originálne a unikátne indie tituly.

V minulých rokoch považovali hráči letné mesiace za herné suchoty. Tento rok je však herný kalendár nabitý očakávanými originálnymi a lákavými titulmi. Na august sme mali problém vybrať len 10 titulov, ktoré nás veľmi zaujali a ktoré si určite chceme zahrať. 

Odporúčané
Spider-Man 2 na PS5 bude blockbusterová hra roka. Záporák Venom bude doteraz ich najväčší nepriateľ Spider-Man 2 na PS5 bude blockbusterová hra roka. Záporák Venom bude doteraz ich najväčší nepriateľ 21. júla 2023, 17:17

1. Baldur’s Gate 3 (PC) – 3. august

RPG Baldur’s Gate 3 od tvorcov série Divinity bude oplývať rozsiahlymi možnosťami ovplyvňovania príbehu a takzvanými dialógovými stromami. Hra má podľa slov tvorcov až 17 000 rôznych variácií ukončenia príbehu. V hre bude niekoľko základných koncov a tie sa ešte budú odlišovať na základe toho, aké rozhodnutia hráč v príbehu urobil. 

Súboje prebiehajú v ťahovom štýle, keď hráč ovláda viacero postáv vo svojej „party“ a tie sa striedajú v útočení s nepriateľmi. Baldur’s Gate 3 je rozsiahle fantasy RPG, ktorého úplné prejdenie zaberie údajne stovky hodín. Hra vyjde na PS5 v septembri.

2. Atlas Fallen (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC) – 10. august

Tvorcovia série Surge vytvorili celkom nový fantasy svet, v ktorom však budeš robiť to isté – sekať nepriateľov na kúsky. Príbeh sa odohráva na púštnej planéte pokrytej príšerami a bohmi, ktorých treba zničiť pomocou magických útokov a zbraní. Hráči dokážu meniť ich podobu a tým aj štýly ich útokov. Súbojový systém bude komplexný a ponúkne množstvo variácií hrateľnosti. 

Hráči si budú môcť prispôsobovať a vylepšovať zbrane či brnenie, keďže ide o RPG. Hrateľnosť vyplní objavovanie rozľahlého otvoreného sveta. Adrenalínové súboje si vyžiadajú dávku trpezlivosť, zručnosť a skúsenosti s akčnými hrami.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 5
Domov
Zdieľať
Diskusia