Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou NOIZ.SK architekti.
27. júla 2023, 9:00
Čas čítania 1:18
Richard Balog

FOTO: Hľadáš tipy, ako zrekonštruovať starý byt? Inšpiruj sa komplexnou prerábkou z Prahy od slovenských architektov

FOTO: Hľadáš tipy, ako zrekonštruovať starý byt? Inšpiruj sa komplexnou prerábkou z Prahy od slovenských architektov
Zdroj: Peter Fabo
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY PRAHA
Uložiť Uložené

Architekti Samuel Zeman a Andrej Šabo vytvorili efektívnejšiu dispozíciu a na žiadosť klienta zanechali výraznú farebnosť.

Ateliér NOIZ.SK architekti nás opäť presvedčil o svojich kvalitách, keď predstavil kompletnú rekonštrukciu bytu pod pražským Vyšehradom. Výsledkom práce slovenských architektov je atraktívne bývanie na lukratívnej adrese, vďaka ktorému získaš cenné rady na prerábku starého bytu.

Zadaním projektu bola komplexná rekonštrukcia interiéru. Architekti využili príležitosť a vytvorili efektívnejšiu dispozíciu a pomocou presklených policových stien zároveň presvetlili kúpeľne v centrálnej časti bytu. Klient si želal zachovať výraznú farebnosť, ktorá dokonale rozdeľuje jednotlivé priestory a dodáva jedinečnú atmosféru.

Byt s úžitkovou plochou 76 štvorcových metrov sa nachádza v staršom tehlovom dome a ponúka tri priestranné izby aj výhľad do zelene pravého nábrežia Vltavy. Nie vždy však išlo o bývanie ako vystrihnuté z magazínu.

Odporúčané
FOTO: Architekti zrekonštruovali bytový dom v historickom centre Prahy, ktorý je súčasťou dedičstva UNESCO. Výsledok je dokonalý  FOTO: Architekti zrekonštruovali bytový dom v historickom centre Prahy, ktorý je súčasťou dedičstva UNESCO. Výsledok je dokonalý 10. júla 2023, 9:00
Tím architektov okolo Andreja Šaba vytvoril efektívnejšiu dispozíciu a na žiadosť klienta zanechal výraznú farebnosť.
Tím architektov okolo Andreja Šaba vytvoril efektívnejšiu dispozíciu a na žiadosť klienta zanechal výraznú farebnosť. Zdroj: Peter Fabo

Bratislavskí architekti zostali verní svojmu rukopisu a nová tvár bytu je oveľa otvorenejšia, pričom nehnuteľnosť formujú vstavané kusy nábytkov zhotovené podľa autorského návrhu. Detailná práca stolárov je pastvou pre oči všetkých perfekcionistov. Spomedzi použitých materiálov dominuje drevo vo viacerých farebných či povrchových úpravách, vďaka čomu pôsobí celý byt veľmi útulne a mäkko na dotyk.

Rovnako nás baví hra použitých textúr, vzorov aj farieb, ktoré medzi sebou vytvárajú ostré kontrasty, pričom si stále plnia svoju hlavnú funkciu – rozdeľovať jednotlivé zóny. Za všetky spomenieme zelený prírodný kameň s krásnou kresbou, ktorý slúži ako zástena. Súkromie zabezpečujú textilné závesy. Jednotný vzhľad bytu podčiarkujú solitérne kusy nábytkov, ale aj doplnky v podobe svietidiel či detailov, ako sú vypínače, kľučky a zásuvky. V tomto prípade sa myslelo na všetko a je to vidieť.

Architekti Andrej Šabo, Samuel Zeman a Lucia Inczingerová pracovali na optimálnych návrhoch interiéru dva roky. Pomocnú ruku pri realizácii následne podala architektka Daniela Slížová a musíme povedať, že všetko spolu funguje na výbornú. Ateliér NOIZ.SK architekti navrhuje súčasné interiéry s nadčasovým konceptom a tento trojizbový byt z Prahy je perfektným príkladom.

Pozri si galériu s príjemným vintage nádychom od fotografa Petra Faba a v komentároch nám napíš, ako sa ti páči táto kompletná rekonštrukcia z českej metropoly? Viac projektov od ateliéru NOIZ.SK architekti nájdeš na webovej stránke

Tím architektov okolo Andreja Šaba vytvoril efektívnejšiu dispozíciu a na žiadosť klienta zanechal výraznú farebnosť.   NOIZ.SK architekti, PrahaNOIZ.SK architekti, PrahaNOIZ.SK architekti, Praha
Zobraziť galériu
(20)
Odporúčané
FOTO: 6 izieb, obrovská terasa a cena 1,2 milióna eur. Pozri si lukratívny mezonet z Brna FOTO: 6 izieb, obrovská terasa a cena 1,2 milióna eur. Pozri si lukratívny mezonet z Brna 21. júla 2023, 15:30
Domov
Zdieľať
Diskusia