Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2023, 11:00
Čas čítania 4:57
Richard Balog

V jednoduchosti je krása. Spoznaj 6 módnych značiek v minimalistickom štýle, z ktorých vyskladáš dokonalé outfity

V jednoduchosti je krása. Spoznaj 6 módnych značiek v minimalistickom štýle, z ktorých vyskladáš dokonalé outfity
Zdroj: Peter Do
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Priprav sa na porciu atraktívnych modelov oblečenia a doplnkov pre nadšencov elegancie aj pouličnej módy.

Podobne ako mnoho iných módnych pojmov, aj výraz „minimalizmus“ sa časom čoraz viac rozvetvuje. Klasický minimalizmus, aký poznáme z obdobia osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, ktorý posúval hranice a ktorého priekopníkmi boli návrhári Issey Miyake či Calvin Klein, sa stal v posledných sezónach veľmi širokým označením pre všetko, čo je čierno-biele a unisex, v dôsledku čoho zažil tak trochu menšiu krízu.

Novú revolúciu odštartovala britská návrhárka Phoebe Philo s módnym domom CELINE, na ktorú postupne nadviazali v štruktúrach značiek ako Jil Sander alebo The Row sestier Mary-Kate a Ashley Olsenových.

Preskoč o pätnásť rokov dopredu a trh s minimalistickým tovarom zažíva rozmach. Zoznam kvalitných a originálnych výrobcov je čoraz širší, k čomu prispieva aj sila sociálnych médií, ktoré určujú trendy, ale aj rastúci tlak na odevný priemysel, aby vytváral kolekcie, ktoré obstoja skúšku časom.

Fanúšikova jednoduchých nadčasových produktov vďaka tomu nemajú núdzu o možnosti. Pozri si výber zaujímavých značiek, ktoré sú dôkazom, že minimalizmus dávno nie je jednorozmernou estetikou.

P. S. Pozri si starší výber minimalistických značiek pre ďalšie tipy, ktoré sú moderné aj v roku 2023. V článku nájdeš slovenský poklad NEHERA alebo spoločnosť Filippa K. 

Odporúčané
Vybrali sme 5 mužských profilov na Instagrame, ktoré sa oplatí sledovať, ak máš rád módu Vybrali sme 5 mužských profilov na Instagrame, ktoré sa oplatí sledovať, ak máš rád módu 21. júla 2023, 11:00
about:blank
Zdroj: about:blank

About:blank

Britská módna scéna je na správnej ceste, a to aj vďaka mladej značke s výstižným názvom About:blank, ktorá vznikla v roku 2021 a ponúka súčasné streetwearové oblečenie a doplnky. Spoločnosť sa veľmi rýchlo stala obľúbenou pre všetkých, ktorí chcú nosiť čisté a udržateľné kúsky navrhnuté tak, aby vydržali navždy.

„Quiet“ streetwear nie je vo svojej podstate až taká novinka. Minimalistickú estetiku definovanú čistými líniami, neutrálnymi farebnými tónmi a pohodlnými siluetami už dlho obhajujú značky ako Yeezy, WTAPS či 1017 Alyx 9SM, pričom tím About:blank sa snaží zanechať minimálne rovnako výraznú stopu vo svete módy.

about:blank
Zdroj: about:blank

Spoločnosť About:blank vznikla cez pandémiu a začala s modelmi teplákových súprav a tričiek v nadrozmerných strihoch, ktoré si ľudia zamilovali. Zakladatelia Jack Henderson a Perry Davies postupne posúvajú svoje hranice a predstavujú dobre vybavené návrhy ležérnych košieľ, sofistikovaných nohavíc či vrchných vrstiev a doplnkov, ktoré ponúkajú skvelý pomer ceny, kvality, jedinečného dizajnu a príbehu. 

Nie je žiadnym tajomstvom, že existujú aj iné minimalistické značky, ktoré sa snažia o podobný moderný strih ako táto značka, ale About:blank stojí za pozornosť.

Pozri si celú ponuku značky about:blank
Nanushka
Zdroj: Nanushka

Nanushka 

Ďalším dôkazom, že súčasný minimalistický štýl má viacero podôb, je aj estetika maďarskej značky Nanushka, ktorá je na trhu od roku 2006 a patrí medzi obľúbené v šatníku svetových celebrít.

Sandra Sándor založila módny dom zameraný na remeselné spracovanie, detaily a zodpovednú výrobu. Vďaka funkcionalistickému étosu a základným návrhárskym zásadám inovatívneho remesla, nového dedičstva a bohémskeho ducha sú odevy z dielní Nanushka spojením tradičných techník a súčasných siluet.

Nanushka
Zdroj: Nanushka

Sme presvedčení, že ak je odev navrhnutý tak, aby dobre fungoval, bude podľa definície aj krásny.

Kolekcie stelesňujú uvedomelú kreativitu a ponúkajú nádherne spracované produkty s autentickým a dôsledným ohľadom na zodpovednú výrobu, čo je vítaný bonus. Ženská aj mužská línia oblečenia a doplnkov módneho domu Nanushka predstavuje plynulý, udržateľný šatník založený na dedičstve a inováciách, ktorý budeš milovať celý život.

V širokom produktovom portfóliu značky nájdeš desiatky návrhov košieľ, nohavíc, vrchných vrstiev, šiat, ale aj rifle a ležérne modely tričiek, ktoré sú ako stvorené na každodenné nosenie. 

Pozri si celú ponuku značky Nanushka
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia