Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
22. júla 2023, 14:30
Čas čítania 4:06
Eduard Starkbauer

Ochutnali sme 7 najlepších sídliskových zmrzlín v Bratislave. Medzi panelákmi nájdeš poctivé klenoty už za 1 euro

Ochutnali sme 7 najlepších sídliskových zmrzlín v Bratislave. Medzi panelákmi nájdeš poctivé klenoty už za 1 euro
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer
GASTRO GASTRO BRATISLAVA ZMRZLINA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V Bratislave sa to podľa diskutérov na webe hemží „najlepšími zmrzlinami v meste“. Mnohé hviezdy zmrzlinárskeho neba sa skrývajú ďaleko od centra mesta. Navštívili sme ich, aby sme zistili, či si takýto status zaslúžia.

Topiaci sa asfalt, ochlpenie vykúkajúce spod tielok i šortiek či vyschnuté trávniky, ktorých okraje kropí voda z klimatizácií. Leto v Bratislave je definitívne tu a k jeho poznávacím znakom patria okrem vyššie vymenovaného aj rady pred zmrzlinárňami.

Množstvo osviežujúcich bodov s pestrofarebnou ponukou nájdeme počas špacírky na bratislavskom korze. Okrem spolučakajúcich turistov tu na teba číhajú aj vyššie ceny a nezriedka i kolísavá kvalita.

Množstvo zmrzlinárskych klenotov našťastie hlavné mesto poukrývalo aj do panelákových sídlisk. Práve mikrolokálpatrioti vedia, že „tá najlepšia zmrzlina v Bratislave“ je práve tá v ich „hoode“. Gurmáni týmto titulom v komentároch na sociálnych sieťach rozhodne nešetria. Dilemu najlepšej sídliskovej zmrzliny sme sa podujali rozsúdiť a najvyššie hodnotené prevádzky navštíviť.

V piatich veľkých okrajových častiach mesta sme našli zmrzlinárne s najlepším hodnotením. Postup pri ich návšteve bol všade rovnaký. Objednali sme si tri kopčeky vrátane minimálne jedného ovocného a vždy sme uprednostnili miestny bestseller. Ponuka všetkých navštívených zmrzlinární nám chutila a bola kvalitou nadštandardná. Aj tak sme ich však zoradili podľa vzostupnej tendencie. Na konci článku tak nájdeš podľa nás najlepšiu sídliskovú prevádzku hlavného mesta.

Dúbravka – NERO

Nero
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Podľa sociálnych sietí najlepšia zmrzlina v Dúbravke sídli vo vkusnom stánku a ponúka aj posedenie v tieni. Zmrzlinár nám pri výbere nepomôže, sám vraj zmrzlinu nejedáva a všetky druhy sa „predávajú rovnako dobre“.

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

Objedávame si teda náhodne Raffaelo, jahodovú a levanduľovú, na ktorej nás zaujme neštandardne krémová fialová farba. Chutí podľa očakávaní mimoriadne umelo, akoby sme cmúľali tabletu do práčky alebo vonný vankúšik.

Nero
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Kopček Raffaelo ukrýva do príjemne štruktúrovanej podoby kúsky strúhaného kokosu aj úlomky charakteristickej sušienky. Najpríjemnejšie aj najprírodnejšie nám chutí jahodová zmrzlina. Nie je vyumelkovaná ani príliš sladká a má príjemnú štruktúru. Jedna porcia v zmrzlinárni NERO stojí od 1,20 do 1,40 eura.

Vrakuňa – Európa

Zmrzlina Europa
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Prvé, čo nás v tomto stánku s 20-ročnou tradíciou zaujme, je mimoriadne milý a žoviálny majiteľ, ktorý nemožnosť platby kartou ospravedlní s úsmevom tým, že sú malý rodinný podnik. Pri vrakunskej búdke sa cítime vítane a pod prístreškom, ktorý od cesty oddeľuje novinový stánok, aj relatívne príjemne.

Hoci je to s cenou 1 euro za kopček najlacnejšia zmrzlina z nášho zoznamu, zadarmo k nej dostávame aj oplátku a ponuku čokoládovej polevy, ktorú zdvorilo odmietneme. Mangový sorbet je veľmi osviežujúci a podobne ako pôvodné ovocie mimoriadne sladký. Morušová zmrzlina je podobne hladká a chuťovo navyše ešte harmonickejšia.

Zmrzlina Europa
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Pri treťom kopčeku pochopíme, prečo je práve cookie zmrzlina favoritom klientov. Keď sa z reproduktora ozve „Watermelon Sugar High“ od Harryho Stylesa, usmejeme sa, že niečo podobné práve zažívame. Všetky tri ochutnané exempláre balansujú na správnej strane hrany únosnej sladkosti.

Petržalka – Mood

Zmrzlina Mood
Zdroj: Refresher/Eduard Starkbauer

Jednu z najlepších zmrzlín v Petržalke ponúka cukráreň Mood, navyše s príjemnou mierne ukrytou tienistou terasou. Z výberu zmrzlín z pultu priznávajúceho príslušnosť k balkánskej tradícii si za cenu 1,50 za kopček na základe odporúčania ako prvú vyberáme tajomnú príchuť Don Vito. Ide o vanilkovú zmrzlinu s príchuťou maliny a odleskami chrumkavej čokolády stracciatella.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 140304 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kde všade kúpiš skvelú zmrzlinu už za 1 euro za kopček.
  • V ktorom stánku ti kopček nakombinujú z dvoch druhov.
  • Na koľkých miestach v Bratislave nájdeš zmrzlinu od Zmrzlinky.
  • Prečo sa oplatí ružinovská prevádzka za 1,80.
Domov
Zdieľať
Diskusia