Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. júla 2023, 8:30
Čas čítania 1:08
Martin Mičuda

Volkswagen modernizuje jeden zo svojich najúspešnejších modelov. T-Cross získal modernejší vzhľad a špičkové svetlá

Volkswagen modernizuje jeden zo svojich najúspešnejších modelov. T-Cross získal modernejší vzhľad a špičkové svetlá
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Očakávaný facelift sa zameral na dizajn a technologickú výbavu.

Viac ako 1,2 milióna predaných kusov radia T-Cross medzi vôbec najúspešnejšie súčasné modely značky Volkswagen, do jeho modernizácie tak automobilka upriamuje veľkú pozornosť. Najväčšie vizuálne zmeny evidujeme vpredu, kde si miesto našiel nový nárazník, upravená maska, no a premiérovo už aj špičková Matrix-LED svetelná technika iQ.Light. Tú ponúka značka za príplatok, pričom okrem hlavných svetiel svieti vpredu aj vertikálny prvok v nárazníku, aj lišta, ktorá spája svetlá s logom uprostred masky. 

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Úplne novú grafiku získali aj zadné svetlá, ktorých výplň evokuje písmeno X. Nový je napokon aj zadný nárazník, do ponuky sa začlenili nové dizajny diskov kolies a tri laky karosérie – Grape Yellow, Clear Blue Metallic a Kings Red Metallic. Samozrejme, v ponuke nechýba ani športovo orientovaný optický paket R-Line, ktorý pridáva atraktívnejšie línie, Volkswagen však informuje aj o väčšej možnosti individualizácie danej výbavy.

Volkswagen, T-Cross,Volkswagen, T-Cross,Volkswagen, T-Cross,Volkswagen, T-Cross,
Zobraziť galériu
(12)

Zásadnejšie zmeny sa odohrali v interiéri, kde zaujme nová palubná doska. Tá podľa vzoru modelu T-Roc ponúka vystupujúci 9,2" dotykový displej multimediálneho prostredia. Digitálne budíky majú následne v závislosti od výbavy 8" alebo 10", samotný infotainment pritom hlási drobné vylepšenia a zlepšenia aj v oblasti grafiky. V neposlednom rade je nový panel ventilácie – doterajšie fyzické tlačidlá podľa vzoru nových modelov značky nahradili dotykový panel. Veľkosť batožinového priestoru sa nemení, v závislosti od polohy zadnej posuvnej lavice tak ponúka 385 až 455 litrov.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Z hľadiska motorizácie sa nič nemení, pod prednou kapotou sa tak nachádzajú výhradne benzínové TSI agregáty. Ich spoločným znakom je výlučne predný pohon, prím hrá trojvalec, no a vrcholom v ponuke je 1,5-litrový štvorvalec. Modernizovaný T-Cross príde do predaja až budúci rok, ceny tak zatiaľ ešte neboli špecifikované.

  • 1.0 TSI – 70 kW/95 koní, 5-st. manuál
  • 1.0 TSI – 85 kW/116 koní, 6-st. manuál/7-st. DSG
  • 1.5 TSI – 110 kW/150 koní, 7-st. DSG
Volkswagen, T-Cross,
Zdroj: Volkswagen
Domov
Zdieľať
Diskusia