Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2023, 12:00
Čas čítania 1:15
Martin Mičuda

Najmenší Range Rover prešiel modernizáciou. Má modernejší kokpit a najsilnejšia verzia paradoxne len trojvalec

Najmenší Range Rover prešiel modernizáciou. Má modernejší kokpit a najsilnejšia verzia paradoxne len trojvalec
Zdroj: Range Rover
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY RANGE ROVER
Uložiť Uložené

Evoque v rámci súčasných trendov automobilky dostal viacero vylepšení.

Modelové portfólio značky Range Rover prešlo komplexnou modernizáciou a dokonca sme spoznali aj jeho nového najvýkonnejšieho člena. Posledným modelom, ktorý čakal na vylepšenia, je najmenší člen rodiny – luxusný crossover Evoque. Práve ten teraz v rámci súčasných trendov automobilky získal viacero vylepšení. Pri pohľade na exteriér evidujeme konkrétne novú masku s inou štruktúrou, zmenami však prešla aj svetelná technika – čelné svetlá majú novú grafiku, pričom pri najvyššej výbave (Pixel Matrix-LED) má každé predné svetlo 4 osobitné modely so 67 diódami.

Odporúčané
Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? 15. júna 2022, 14:30

Decentne upravená je aj grafika zadných svetiel, viac zaujmú úplne nové odtiene karosérie, ktoré majú docieliť luxusnejší dojem – Arroios Grey, Tribeca Blue a Corinthian Bronze. Stále navyše platí, že zákazník môže siahnuť po dvojfarebnom lakovaní karosérie, ktorého podstatou je kontrastný lak strechy a stĺpikov. Jemné optické retuše sú na oboch nárazníkoch, ich charakteristický tvar sa však nemení. Nové sú však niektoré typy diskov, ktoré môžu mať až 21".

Range Rover, Evoque,Range Rover, Evoque,Range Rover, Evoque,Range Rover, Evoque,
Zobraziť galériu
(8)

Najväčšie zmeny v rámci modernizácie nájdeme v interiéri, kde sa značka snaží zjednotiť typ a veľkosť obrazoviek naprieč celým svojím portfóliom. Elegantná palubná doska sa tak už v základe pýši značne väčším, až 11,4" dotykovým jemne zahnutým displejom, ktorý má už viac štvorcový tvar a viac zasahuje do priestoru. Multimediálne prostredie podľa vzoru väčších modelov zastrešuje systém Pivi Pro s integrovaným asistentom Amazon Alexa. Tým, že displej nabral na rozmeroch, nahradil aj niekdajší panel ventilácie, ktorý sa nachádzal pod ním – odteraz sa už klimatizácia nastavuje priamo cez obrazovku.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Range Rover informuje aj o vylepšenej filtrácii vzduchu, keďže vďaka technológii Nanoe X aktívne čistí vzduch v kabíne od batérií a alergénov. Evoque vsádza všetky karty výhradne na štvorvalcové jednotky. Vrcholom ponuky je paradoxne len 1,5-litrový trojvalec, ktorý je súčasťou plug-in hybridnej sústavy. Verzia P300e totiž kombinuje trojvalec a 80 kW elektromotor, výsledný výkon je 227 kW/309 koní a 540 Nm. Akumulátor s veľkosťou 14,9 kWh má zaručiť čisto elektrický dojazd 62 kilometrov, celkový dojazd má pritom dosahovať hodnotu 651 km.

Range Rover, Evoque,
Zdroj: Range Rover
Domov
Zdieľať
Diskusia