Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2023, 12:30
Čas čítania 4:57
Dominik Vetrák

Kto zomrie vo Flashovi, ako funguje cestovanie časom, ako to zmenilo svet DC a kto je v potitulkovej scéne?

Kto zomrie vo Flashovi, ako funguje cestovanie časom, ako to zmenilo svet DC a kto je v potitulkovej scéne?
Zdroj: Warner Bros. Discovery
FILMY A SERIÁLY THE FLASH
Uložiť Uložené

Videli sme komiksového Flasha. Vysvetľujeme, ako presne funguje multivesmír v DC a aké prekvapenia ťa vo filme čakajú.

Dlhé roky pred premiérou komiksovky The Flash si fanúšikovia DC kládli otázky, o čom vlastne film bude a ako tvorcovia vysvetlia, že je v snímke Batman v podaní Michaela Keatona. Keaton túto postavu hral v dvoch filmoch od režiséra Tima Burtona pred viac ako 30 rokmi.

V tomto článku sa dozvieš, ako presne funguje cestovanie časom v tomto filme, aké cameo roly v ňom uvidíš, či sú v ňom aj iné verzie Batmanov alebo Supermanov a o čom je potitulková scéna. V ďalších riadkoch teda budú veľké spoilery.

Odporúčané
Videli sme prvé dve časti Secret Invasion s Nickom Furym. Marvel má vážny problém Videli sme prvé dve časti Secret Invasion s Nickom Furym. Marvel má vážny problém 15. júna 2023, 18:00

Ako funguje cestovanie v čase

Cestovanie v čase vysvetľuje Keatonov Batman celkom prosto. Tým, že Barry cestoval do minulosti, nevytvoril len novú budúcnosť. Keďže čas nie je lineárny, zmenili sa na priamke času udalosti v oboch smeroch. Okrem budúcnosti sa teda zmenila aj minulosť a v tejto časovej rovine sa Batman narodil o 40 rokov skôr, pričom ide o Batmana z filmov Tima Burtona (ide o toho istého Batmana, nielen zostarnutú verziu Affleckovho Batmana). 

Vzhľadom na to a fakt, že vo filme sú aj krátke cameo roly ukazujúce ďalšie verzie slávnych DC postáv, je isté, že tvorcovia zmixovali rozličné časové línie aj rôzne dimenzie v rámci multivesmíru (podobne ako v snímke Spider-Man: No Way Home). Inými slovami, zmenou minulosti si vyargumentovali hocijakú zmenu v časopriestore a v alternatívnych dimenziách.

Batmana tak mohol hrať aj Christian Bale, pričom by mal spomienky Keatonovho Batmana a nachádzal by sa vo svete, kde hral Batmana Ben Affleck, pretože tak funguje cestovanie časom vo Flashovi.

Flash
Zdroj: DC Warner Bros. Discovery

Tvorcovia to však počas filmu nikdy poriadne nevysvetlili, a preto sa divák musí uspokojiť s tým, že to v podstate nemá žiadne pravidlá. Vo filme sú tak rozličné časové línie v rámci rovnakej dimenzie, ale aj rozdielne dimenzie s rozličnými verziami postáv a ich výzormi. 

Odporúčané
The Flash chcel byť multivesmírnym trhákom od DC, no legendárne postavy a cameá s obrovským potenciálom mohol využiť lepšie The Flash chcel byť multivesmírnym trhákom od DC, no legendárne postavy a cameá s obrovským potenciálom mohol využiť lepšie 15. júna 2023, 15:00

Zo začiatku filmu v tomto svete funguje Justice League tak, ako ju diváci poznajú z predošlých počinov. Batman (Ben Affleck) a Flash (Ezra Miller) spolu často spolupracujú a občas im pomôže aj Wonder Woman v podaní Gal Gadot (na minútu sa ukáže aj v tomto filme).

Aquaman (Jason Momoa) je stále hrdina a Superman (Henry Cavill) v čase snímky zachraňuje ľudí pred výbuchom sopky. Je to len záber na televízor, ale je jasné, že ide o Supermana v podaní Henryho Cavilla (nevidno mu do tváre). Cyborga (Ray Fisher) nebolo vidieť vôbec. 

Keatonov Batman, Reevesov Superman a ďalšie cameá

Keď Flash vycestuje do minulosti, stretne tam Batmana v podaní Micheala Keatona a Supergirl v podaní neznámej, ale nadanej herečky Sashe Calle. Flashove opakované cestovanie v čase a jeho zásahy do časopriestorovej kontinuity vyústia do rozpadávajúceho sa multivesmíru.

Flash
Zdroj: DC Warner Bros. Discovery

Vyzerá to podobne ako Incursion v marvelovskom svete, keď do seba narazia dve rôzne dimenzie (napríklad sa zrazia dve rôzne planéty Zem z rozličných dimenzií). 

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 138742 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akí Batmani a Supermani sú vo filme ako prekvapenia pre fanúšikov?
  • Je vo filme Christian Bale, Henry Cavill či Val Kilmer? 
  • Ako sa skončí Flash a čo to znamená pre budúce DC filmy.
  • Čo má s filmom spoločné Nicolas Cage a aká šialená hollywoodska historka je s tým spojená.
  • O čom je potitulková scéna a kto v nej je.
Domov
Zdieľať
Diskusia