Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
10 najlepších hier, ktoré sme hrali v roku 2023

Dead Space je vynikajúci hororový survival, a ak by sa v EA mali rozhodovať, či spravia aj remake dvojky len na základe kvality prvého remaku, bolo by to najjednoduchšie rozhodovanie v histórii spoločnosti. 

3. Final Fantasy XVI – 9/10 (Square Enix – Creative Business Unit 3)

Veľkolepé súboje s bossmi v rozsiahlom fantasy svete, hlboký príbeh a sympatické postavy. To všetko je v novom Final Fantasy. Má fantastickú hudbu, množstvo emotívnych scén a zábavný systém súbojov. FF XVI ponúka krásny svet, v ktorom je jednoduché stráviť desiatky hodín objavovaním jeho tajomstiev a zabíjaním monštier.

Samostatnou kapitolou sú epické súboje s bossmi, ktoré pripomínajú tie z pôvodnej trilógie God of War, keď sa na obrazovke bijú kolosálni titáni. Najväčšími negatívami hry sú nešťastné spracovanie ženských postáv, slabý technický stav v grafickom móde zameranom na výkon (performance) a generické vedľajšie úlohy. 

 

2. Chained Echoes – 9/10 (hru vytvoril Mathias Linda) 

Väčšinu tejto hry vytvoril jeden jediný človek – Matthias Linda z Nemecka. Pracoval na nej viac ako 7 rokov a inšpiroval sa pritom legendárnymi JRPG, ako Xenogears, Terranigma, Secret of Mana, Suikoden 2, Breath of Fire, The Legend of Dragoon či Final Fantasy. Hra má podobný vizuál, akurát v HD formáte a s množstvom kvalitných textúr a animácií.

Odporúčané
Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde Všetko, čo vieme o GTA VI: tiktokeri, striptérky, moderné Vice City a zaľúbení latino hrdinovia ako Bonnie a Clyde 5. decembra 2023, 7:55

Čo prekvapuje najviac, je hĺbka príbehu a histórie tohto sveta. Chained Echoes pôsobí ako veľká fantasy epocha s osudovou zápletkou a perfektne napísanými postavami. Úroveň príbehu, dialógov a charakterov postáv je na pomery hier až nevídane kvalitná a pre viacerých môže byť dej aj emotívny. 

Súboje v tomto RPG prebiehajú ťahovým štýlom, no hra v pravý čas obmieňa svoje hrateľnostné mechaniky a ponúka aj férovú obtiažnosť (každý hráč si ju môže upraviť podľa potreby). Chained Echoes ponúka všetko, čo najlegendárnejšie hry z tohto žánru, akurát s lepším scenárom, ešte krajšou hudbou a komplexnejšou, zábavnejšou hrateľnosťou, ktorá strhne každého hráča, ktorý tomu dá šancu.

1. Resident Evil 4 – 10/10 (štúdio Capcom)

Resident Evil 4 remake je ultimátna akčná hra z pohľadu tretej osoby. Neobsahuje takmer žiadne hororové prvky, no vôbec to neprekáža. Hra má aj tak nepríjemnú, dusnú a napínavú atmosféru prameniacu z toho, že na hráča môže hocikedy vyskočiť krvilačný nepriateľ.

Príbeh už tradične nie je bohvieaký, no hráči sériu milujú vďaka jej prepracovanej hrateľnosti, ktorá tu nemá chybu. Remake veľkej hernej klasiky zmodernizoval ovládanie, strieľanie a pridal skvelý nový obsah, ako napríklad strelnicu, nové zbrane a v prvom rade nôž, ktorým sa dajú blokovať a odrážať útoky nepriateľov.  

Bonus: Najlepšie DLC: Horizon Forbidden West: Burning Shores – 8/10

Upozornenie: Hry The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a Diablo 4 by sa určite vošli do TOP 10. Pri Zelde čakáme na novú Nintendo konzolu, keďže máme problém hrať cca stohodinové RPG na zastaranom hardwari so slabým výkonom, no a k Diablu sme sa pre jeho rozsiahlosť ešte nedostali.

Odporúčané
10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 10 super hier, ktoré prejdeš do 5 hodín a stoja len niekoľko eur 29. apríla 2023, 12:30

Ďalšie skvelé hry, ktoré vyšli v prvom polroku: Paranormasight, Harmony: Fall of the Reverie, Aliens: Dark Descent, Tin Hearts, Bramble, Metroid Prime Remastered, Theatrhythm Final Bar Line, Street Fighter 6, Dredge, Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon, Season: A Letter to the Future či Star Wars: Jedi Survivor. 

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia