Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
12. júna 2023, 19:15
Čas čítania 1:13
Aneta Gospičová

Raper Majk Spirit na Instagrame vyhlásil, že klimatická kríza je hoax. Konfrontoval ho známy europoslanec, poslal mu výzvu

SLOVENSKO EKOLÓGIA GLOBÁLNE OTEPĽOVANIE INSTAGRAM MAJK SPIRIT PROGRESÍVNE SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Na situáciu zareagoval klimatický aktivista a europoslanec Martin Hojsík, ktorý raperovi ponúkol diskusiu na tému klimatickej krízy.

Známy slovenský raper Majk Spirit v pondelok na svojom Instagrame zverejnil storku, v ktorej tvrdí, že klimatická kríza je hoax, na čo onedlho zareagoval známy klimatický aktivista a politik Martin Hojsík z Progresívneho Slovenska. Raperovi ponúkol stretnutie a diskusiu.

 „A viete, čo je ďalší obrovitánsky hoax používaný na manipuláciu nás všetkých? Klimatická kríza!“ odkázal v pondelok Majk Spirit fanúšikom na storkách, keď sa zamýšľal nad prítomnosťou hoaxov a konšpirácií na sociálnych sieťach a v médiách. 

V nasledujúcej storke ľuďom odporúčal knihu False Alarm od klimatológa Bjørna Lomborga, ktorý je známym klimatickým skeptikom, tvrdí, že klimatické zmeny nie sú také vážne, ako hovoria experti, kritizuje „alarmistický prístup a paniku“ vyvolanú aktivistami. Raper napísal, že knihu si má prečítať každý, kto sa chce v téme klímy dovzdelať.

Kontroverzný príspevok Majka Spirita na Instagrame.
Kontroverzný príspevok Majka Spirita na Instagrame. Zdroj: Instagram∕Majk Spirit

Na situáciu reagoval europoslanec

Na situáciu zareagoval klimatický aktivista, europoslanec a politik zo strany Progresívne Slovensko Martin Hojsík, ktorý raperovi ponúkol stretnutie a debatu na tému klimatickej krízy. 

Odporúčané
Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor) Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor) 19. apríla 2024, 17:00

„Rád sa s Vami stretnem a o tejto téme porozprávam, o tom, aké má zmena klímy dopady, čo ju spôsobuje a aké máme výhľady do budúcnosti,“ uviedol politik v príspevku na Instagrame.

Hojsík v príspevku spomína aj ničivé záplavy, ktoré pred pár týždňami postihli Taliansko, aktuálne suchá v Španielsku, ale aj rozsiahle požiare v Kanade spôsobené klimatickou krízou. „Budem rád, ak moju ponuku na stretnutie prijmete,“ uviedol na záver Hojsík.

Reakcia aktivistu a politika Martina Hojsíka na vyjadrenie Majka Spirita.
Reakcia aktivistu a politika Martina Hojsíka na vyjadrenie Majka Spirita. Zdroj: Instagram∕Martin Hojsík

Majk Spirit ponuku prijal

Majk Spirit ponuku na diskusiu prijal. V komentári pod Hojsíkovým príspevkom uviedol, že je to prvá slušná odpoveď, ktorú dostal od klimatického aktivistu. 

Raper tvrdí, že sa treba starať o životné prostredie, no vadí mu panika, ktorá sa šíri pri témach z oblasti klimatickej krízy. „Netvrdím, že klimatické zmeny sa nedejú, ani netvrdím, že sa netreba starať o životné prostredie, práve naopak! Tvrdím len, že tá panika, ktorá sa okolo toho vytvára, je nezmyselná a nebezpečná,“ uviedol Spirit v komentári. 

Majk Spirit prijal ponuku na diskusiu.
Majk Spirit prijal ponuku na diskusiu. Zdroj: Instagram∕Martin Hojsík
Domov
Zdieľať
Diskusia