Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2023, 14:30
Čas čítania 5:29
Tímea Krauszová

Oplatí sa ti kupovať cestovné balenia kozmetiky? Prepočítali sme, koľko prerobíš (alebo ušetríš) na mini produktoch

MÓDA CESTOVANIE KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Cestovné balenia sú najmä v čase dovoleniek všade: pri pokladni v drogérii aj na hlavných stránkach e-shopov s kozmetikou. Na prvý pohľad sa zdajú lacné, ale zdanie niekedy klame. Oplatí sa ti vôbec kultové produkty kupovať v menšom balení?

Festivaly či dovolenky sa aspoň bez základnej kozmetiky nezaobídu. Človek sa po dni na horúcom slnku chce umyť a niekedy aj namaľovať či navoňať.

Čo sa však oplatí viac: kúpiť si cestovné balenia produktov alebo si do kufra vziať plnú veľkosť, prípadne z nej odliať do cestovných flakónov? Porovnali sme ceny známych značiek, ktoré ponúkajú aj menšie balenia a zisťovali sme, kedy ťa rozkošné mini verzie zbytočne pripravia o veľa peňazí.

Rozdiely v cenách sme hľadali v populárnom e-shope Notino, v online drogériách DM a Douglas a tiež priamo na webstránke jednej zo značiek. Do výberu sme zahrnuli známe produkty z telovej, vlasovej aj dekoratívnej kozmetiky. Cenový rozdiel medzi mini balením a plnou veľkosťou uvádzame aj v prepočte na jednotkovú cenu a do úvahy sme brali ceny bez zliav.

Pozerali sme sa len na jednotlivé produkty a nie na cestovné alebo darčekové súpravy: pri tých nevieme presne vypočítať, ktorý produkt koľko stojí, a navyše sú často v súpravách aj produkty, ktoré až tak nepotrebujeme. Tentokrát však pracujeme len s „nákupným košíkom“ vecí, ktoré si na výlet naozaj chceme vziať – bez balastu a zbytočného odpadu navyše.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Pravidelne ti prinášame tipy na nové beauty produkty, reportáže z estetických procedúr či recenzie na kozmetické výrobky. Klikni sem, ak sa chceš zorientovať v nových trendoch v oblasti skincare a mejkapu, a dostaň sa spolu s nami biznisu s krásou pod kožu. Ak chceš viac takéhoto obsahu, pridaj sa do klubu Refresher+ a podpor našu prácu.

Too Faced viacúčelový korektor

Známy korektor Born This Way má nádherne krémovú konzistenciu a taký široký výber farieb, že ti poslúži ako korektor na nedokonalosti, rozjasňovač či bronzer. V ponuke je aj to-go verzia s rovnakou krycou silou a typickým aplikátorom na korektory. Je aj mierne hydratačný a sľubuje 12-hodinovú výdrž, čiže super voľba na dovolenky. Oplatí sa, však?

Klasické balenie na českej Sephore: 35,35 € alebo 840 Kč/15 ml (235,67 € alebo 6 222 Kč/100 ml)

Mini verzia na českej Sephore: 19,78 € alebo 470 Kč/4 ml (494,50 € alebo 11 750 Kč/100 ml)

Kúpou cestovného balenia prerobíš v prepočte viac ako 250 eur na 100 ml.

too faced born this way
Zdroj: Too Faced

NARS lícenka

Ikonická lícenka splní hneď niekoľko úloh naraz: nielenže dodá tvojim líčkam farbu, ale niektoré odtiene ti poslúžia aj ako rozjasňovač. Hodí sa aj na očné viečka, jemne si ňou zvýrazníš lícne kosti a pri pohľade na názvy farieb (napríklad najpopulárnejší Orgasm) sa aj zakaždým trošku usmeješ. Lícenka je extrémne pigmentovaná, stačí ti naozaj maličké množstvo, z našich skúseností vydrží aj malé balenie niekoľko mesiacov denného (a hojného) používania.

Medzi klasickým a mini balením je pritom citeľný rozdiel v jednotkovej cene.

Klasické balenie na Notine: 35 €/5 g (700 €/100 g)

Mini verzia na Notine: 19 €/2,5 g (760 €/100 g)

Kúpou cestovného balenia prerobíš v prepočte 60 € na 100 g. 

nars orgasm blush mini
Zdroj: NARS

Benefit riasenka s efektom umelých rias

K dovolenkovému looku veľa nepotrebuješ: trošku farby na líčka, možno doplniť obočie a hlavne zvýrazniť oči dobrou maskarou. Populárna značka Benefit má svoju They're Real! maskaru dostupnú aj v cestovnej verzii. Oplatí sa ti však siahnuť za navonok nižšiu cenu, ak si napríklad riasenku zabudneš doma alebo na hoteli?

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 138528 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko preplatíš na cestovnom balení známej maskary.
  • Ktorá značka má férovo nacenené veľkosti a takmer vôbec pri kúpe menšieho balenia neprerobíš.
  • Ako sú na tom odličovacie krémy pri porovnaní cien za klasické a cestovné balenie.
  • Či sa oplatí kúpiť si mini suchý šampón do kabelky, ak stojí necelé tri eurá.
Späť
Zdieľať
Diskusia