Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2023, 10:30
Čas čítania 1:04
Martin Mičuda

Nový Peugeot 3008 odhaľuje svoj revolučný interiér. Futuristický dizajn a veľké obrazovky dopĺňajú kvalitné materiály

Nový Peugeot 3008 odhaľuje svoj revolučný interiér. Futuristický dizajn a veľké obrazovky dopĺňajú kvalitné materiály
Zdroj: Peugeot
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY PEUGEOT
Uložiť Uložené

Riešenie i-Cockpit spoznáme v novej generácii s dodatkom Panoramic.

Francúzska značka chce tento rok predstaviť novú generáciu SUV 3008. Teraz nám Peugeot ukazuje prvé oficiálne fotografie interiéru, ktorý prejde zásadnou medzigeneračnou zmenou. Podstatou palubnej dosky bude riešenie i-Cockpit, teda malý volant, nad ktorým sú budíky. Architektúra displejov je však odlišná.

Odporúčané
Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? 15. júna 2022, 14:30

Riešenie i-Cockpit automobilka prvýkrát ukázala v roku 2010 prostredníctvom konceptu SR1 a v sériovej výrobe ho mal model 208. Nová 3008-čka túto koncepciu palubnej dosky posunie ďalej, pretože na jej vrchu bude nový, až 21" zakrivený displej Panoramic. Doterajšie rozdelené obrazovky sa tak v zmysle súčasných trendov zlúčia do jednej širokouhlej. Peugeot však aj v tomto prípade ponecháva ďalšiu dotykovú lištu (tzv. i-Toggles) v strednej časti palubnej dosky, kde bude možné si podľa vzoru modelov 308 či 408 nakonfigurovať rôzne vyvolávacie funkcie, čiže skratky.

Peugeot, 3008, i-Cockpit,Peugeot, 3008, i-Cockpit,Peugeot, 3008, i-Cockpit,Peugeot, 3008, i-Cockpit,
Zobraziť galériu
(5)

Priamo na čelo palubnej dosky sa presunie aj štartovacie tlačidlo a malý shift-by-wire volič prevodovky. Peuget tak rozdelil palubnú dosku na tri zóny – klenutý displej navrchu, základné ovládacie prvky uprostred a hŕstku fyzických tlačidiel na stredovom tuneli. Tvar palubovky je futuristický, čo umocňuje aj tradične malý volant so sploštenou spodnou a vrchnou časťou. Aj v tomto prípade však evidujeme modernejší dizajn a nové rozvrhnutie ovládacích prvkov po jeho stranách.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Už z prvých záberov možno vyčítať, že Peugeot opäť vsádza na kvalitné materiály a až prémiový dojem z interiéru. Umocňuje to aj rozsiahle náladové osvetlenie či masívna strieborná lišta tiahnuca sa šírkou palubovky. Má ísť pritom o skutočný hliník, nie lakovaný plast. Obdobný tvar palubnej dosky s príslušným rozmiestnením displejov sa postupom času ukáže aj v iných modeloch značky, prvým z nich však bude práve 3008-čka, po ktorej by mal nasledovať väčší model 5008.

Peugeot, 3008, i-Cockpit,
Zdroj: Peugeot
Domov
Zdieľať
Diskusia