Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
„Máte tu piecku? Chcem si usušiť ponožky.“ Letušky nám prezradili 5 bizarných požiadaviek od pasažierov

Jasmína zostala v pomykove, lebo vedela, že DHL má na starosti medzinárodnú nákladnú prepravu. „Zaujímalo by ma, s akými sliepkami bola zavretá v klietke,“ komentovala so smiechom príbeh samotná letuška. 

Prosím vás, môže to dieťa prestať plakať? 

Plač bábätiek vie byť naozaj nepríjemný na počúvanie. No v situácii, keď sa malý človek takto hlasno prejavuje, má na to pravdepodobne dôvod? Kameňom úrazu v lietadle je tlak, ktorý sa mení počas vzletu aj pristávania. Dospelí síce poznajú triky, ako si tlak v ušiach vyrovnať, a siahnu napríklad po žuvačkách, horúcom čaji alebo spreji do nosa. Ako to však má zvládnuť bábätko, ktoré nevie, čo sa deje? 

Mnohí cestujúci si to však neuvedomujú a prichádzajú za letuškami s bizarnými žiadosťami. „Raz som letela z Viedne na Tenerife. Bol to nočný let a mali sme aj meškanie. Do toho počas letu začalo plakať aj malé bábätko. Vtom za mnou prišiel starší pán s tým, že nemôže spať a že či by som vedela zariadiť, aby dieťa prestalo plakať. Zostala som bez slov,“ opisuje požiadavku od cestujúceho bývalá letuška Soňa.

Ľuďom dodatočne odkazuje, že maličké dieťa sa inak ako plačom prejaviť nevie, preto by mali byť obozretnejší. Odporúča kúpiť si zvukotesné slúchadlá alebo štuple do uší.

Pasažierka za letuškou prišla s bizarnou žiadosťou, či si môže na piecke vysušiť ponožky.
Pasažierka za letuškou prišla s bizarnou žiadosťou, či si môže na piecke vysušiť ponožky. Zdroj: Unsplash/Maksim ŠiŠlo

Máte tu piecku? Chcem si vysušiť ponožky. 

Posledným z bizarných príbehov je azda ten najzvláštnejší. To, že ľudia po koberci v lietadle chodia obutí v ponožkách, ešte neznamená, že sa tento priestor stal ich domovom. Mnohí si to však tak predstavujú a zo svojho miesta si urobia „svinčík“ alebo majú zvláštne požiadavky na personál. 

Pocit domova zrejme nadobudla aj istá pasažierka na jednom z Tatianiných letov. Tatiana pracovala v kuchynke, keď dostala otázku: „Máte tu niekde piecku alebo mikrovlnku? Mám mokré ponožky a je mi zima, chcela by som si ich tu dať niekde vysušiť.“

Samozrejme, rúry sa v niektorých lietadlách nachádzajú, no slúžia výhradne na ohrievanie jedla a nie sušenie ponožiek. Ako by sa asi tak cítili pasažieri, ktorí by dostali sendvič z piecky, kde sa sušili niečie ponožky? 

Anketa:
Ktorý príbeh sa ti páčil najviac? 
Láska hory prenáša. Alebo dáva bomby do lietadla?
Ako to, že tu nie je signál?
Minule sme leteli s DHL a nemeškali.
Prosím vás, môže to dieťa prestať plakať?
Máte tu piecku? Chcem si vysušiť ponožky.
Láska hory prenáša. Alebo dáva bomby do lietadla?
17 %
Ako to, že tu nie je signál?
9 %
Minule sme leteli s DHL a nemeškali.
24 %
Prosím vás, môže to dieťa prestať plakať?
7 %
Máte tu piecku? Chcem si vysušiť ponožky.
43 %
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 3 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia