Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2023, 10:30
Čas čítania 0:50
Martin Mičuda

Mercedes-Maybach predstavil Night Series, ktoré zastupuje doposiaľ najprogresívnejší dizajnový balík

Mercedes-Maybach predstavil Night Series, ktoré zastupuje doposiaľ najprogresívnejší dizajnový balík
Zdroj: Mercedes-Maybach
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-MAYBACH
Uložiť Uložené

Ultraluxusné Maybachy idú proti tradíciám, získavajú totiž doposiaľ najprogresívnejší dizajnový balík.

Automobilka Mercedes-Benz predstavila svoje celé modelové portfólio divízie Mercedes-Maybach v úplne novej podobe. Ultraluxusné vyhotovenia triedy S, GLS a elektrické EQS SUV totiž výrobca ukázal vo vyhotovení Night Series, ktoré má predstavovať nový dizajn najexkluzívnejších vozidiel. Dizajnový balík ide proti zaužívaným trendom – zatiaľ čo doteraz sa vozidlá Maybach vyznačovali početne zastúpenými svetlými chrómovými prvkami, tentokrát je dizajn umocnený tmavými motívmi.

Odporúčané
Zviezli sme sa vo vynovenom Pole GTI, z ktorého urobil Volkswagen unikát hneď vo viacerých smeroch. Prečo? Zviezli sme sa vo vynovenom Pole GTI, z ktorého urobil Volkswagen unikát hneď vo viacerých smeroch. Prečo? 27. mája 2023, 14:30

Night Series je ďalším krokom v ponuke luxusu, ktorý je zacielený na nové publikum, ale reaguje aj na želania súčasných zákazníkov. Ústredným motívom sú tak tmavé odtiene, ktoré sú aj v podobe ozdobných líšt – doterajšie chrómové prvky v striebornom vyhotovení totiž nahradil tmavý chróm. Niektoré ozdobné elementy vrátane častí v predných svetlách zdobí ružové zlato, zatiaľ čo disky (až 23" pri SUV-čkach) dostali efektné 3D vzory, ktoré dopĺňajú v identickom dizajne výplne v nárazníkoch.

Mercedes-Maybach, GLS, trieda S, EQS SUV,Mercedes-Maybach, GLS, trieda S, EQS SUV,Mercedes-Maybach, GLS, trieda S, EQS SUV,Mercedes-Maybach, GLS, trieda S, EQS SUV,
Zobraziť galériu
(17)

Exteriér v rámci individuálneho programu zdobí dvojfarebné lakovanie, ktorého základom je špecifický čierny metalický odtieň, ktorému v hornej časti karosérie sekunduje strieborná metalíza. Do tmavého laku sú následne zabalené aj tradičné vertikálne lišty v maske, bočné prahy (pri GLS výsuvné) či koncovky výfukov.

Odporúčané
Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? 15. júna 2022, 14:30

V tejto farbe je aj interiér, ktorý pôsobí ešte luxusnejšie. Čierno-biele čalúnenie v rámci individualizačného programu Manufaktur s kontrastným prešívaním je doplnené o nové dekóry z rybej kosti s otvorenými pórmi či pravými hliníkovými ozdobnými prvkami.

Mercedes-Maybach, GLS, trieda S, EQS SUV,
Zdroj: Mercedes-Maybach
Domov
Zdieľať
Diskusia