Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2023, 12:30
Čas čítania 3:26
Tímea Krauszová

„Pot kontrolou“: Toto sú najlepšie antiperspiranty, s ktorými zvládneš horúce dni bez omračujúcej arómy

MÓDA KOZMETICKÉ ZNAČKY KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU
Uložiť Uložené

Buďme k sebe úprimní: ak si dávaš mojito na pláži alebo tancuješ na festivale, úplne bez potu sa nezaobídeš, je to prirodzená telesná klimatizácia. Ale pomocou týchto produktov môžeš aspoň trochu regulovať jeho množstvo a najmä prekryť nepríjemné pachy.

Neštípu, dobre voňajú, redukujú potenie a hlavne – nezruinujú ťa. To boli naše hlavné kritériá pri tomto redakčnom výbere efektívnych antiperspirantov. Vyberali sme na základe vlastných skúseností, ale aj recenzií používateľov v rôznych e-shopoch. Nájdeš tu klasiky z drogérie, udržateľnejšie riešenia a aj špeciálne produkty z lekárne.

Pozor: dezodorant nie je antiperspirant! Dezodorant prekrýva nežiaduci zápach potu, ale neovplyvňuje jeho vznik, takže nezbaví ťa mokrých škvŕn na oblečení. Antiperspirant však bráni práve poteniu. Vďaka obsahu účinných látok (najčastejšie hliníkových solí) pôsobí na ústie potnej žľazy a navodí dočasné zúženie jej vývodu. Pre viac detailov o tom, prečo sa potíme, prečo pot zapácha a čo sa s tým dá robiť, ak normálne produkty z drogérie nepomáhajú, klikni sem.

Nielen o mejkape, ale aj o kozmetike a starostlivosti o kožu, vlasy či nechty si prečítaš viac v tejto kategórii. O kozmetike a beauty témach píšeme často aj kriticky, oslovujeme pri tom odborníkov a snažíme sa vyvracať najväčšie mýty a prinášať overené informácie. Ak sa ti naša práca páči, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Odporúčané
Zisťovali sme, čo najlepšie zaberá proti poteniu. Chceli sme sa zbaviť mokrých škvŕn na oblečení aj nepríjemného zápachu Zisťovali sme, čo najlepšie zaberá proti poteniu. Chceli sme sa zbaviť mokrých škvŕn na oblečení aj nepríjemného zápachu 6. augusta 2020, 14:13

Driclor

Tento silný antiperspirant od farmaceutickej spoločnosti Stiefel je zaujímavý v tom, že nevyžaduje dennú aplikáciu. Jeho zloženie je podľa databázy farmaceutických produktov vytvorené tak, aby po niekoľkých týždňoch zmiernilo nadmerné potenie. Spočiatku sa používa denne každý večer, a po ustúpení potenia stačí dvakrát týždenne. Použiť ho môžeš aj na nohách a dlaniach.

driclor
Zdroj: Stiefel

Vytvára gélový uzáver vo vývode potnej žľazy, čím zabraňuje vylučovaniu potu. Nemôžeš ho však používať tesne po depilácii alebo holení, najskôr 24 hodín po odstránení chĺpkov a najskôr hodinu po umytí a vysušení kože. Zvyknúť si na večernú aplikáciu môže byť nepohodlné, ale podľa recenzií sa to oplatí. Je bez parfumácie.

Výrobok má 5/5 hviezdičiek na webe lekárne Dr. Max a hodnotenie 4,8/5 na Alze.
Cena: od 11,89 €
Veľkosť: 20 ml

Dove

Stará známa klasika dobre vonia, nedráždi kožu a základné aktivity ti pokryje celkom dobre. Tuhý antiperspirant Dove ocenia hlavne ľudia, ktorí si podpazušie holia na poslednú chvíľu a potom si potrebujú rýchlo natrieť pazuchy a utekať von. Krémová konzistencia bez alkoholu nebude štípať a ľahko sa nanáša.

dove, najlepší antiperspirant na leto
Zdroj: Dove

Sľubuje 48-hodinovú ochranu, ale ak máš na programe fitko či párty, nespoliehali by sme sa na jednu aplikáciu na celé dva dni. Okrem základnej je v ponuke niekoľko ďalších vôní, no najviac hodnotení má modrý originál.

V drogérii DM aj a Notine či Alze získal 5/5 hviezdičiek.
Cena: 3,10 €
Veľkosť: 40 ml

Wild

Viacero ľudí si pochvaľuje tuhý dezodorant Wild, ktorý má opakovateľne použiteľný aplikátor. Po kúpe starter packu si tak dokupuješ už len náplne zabalené v kartóne. Ide o prírodný produkt bez použitia hliníkových solí. Tie nahradili škrobom z manioku (tapioka), ktorý absorbuje vlhkosť. Produkt nezanecháva žlté škvrny na oblečení.

wild, najlepší antiperspirant na leto
Zdroj: Wild

Zaujímavosťou tohto dezodorantu však je, že nemá tie klasické vône. Dostupný je v originálnych vôňach, ako napríklad fresh cotton and sea salt (pripomína vypranú bielizeň a morský vánok), kokos a vanilka, jazmínový a mandarínkový kvet či mäta s aloou.

V drogérii DM a aj na Amazone má hodnotenie 4,7/5.
Cena: 13,95 € za starter pack, 6,95 € za náplň
Veľkosť: 40 g 
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia