Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2023, 10:00
Čas čítania 0:59
Martin Mičuda

761-koňový Mercedes-AMG EQS 53 vylepšil Brabus. Výsledkom je vyšperkovaný exteriér aj interiér

761-koňový Mercedes-AMG EQS 53 vylepšil Brabus. Výsledkom je vyšperkovaný exteriér aj interiér
Zdroj: Brabus
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BRABUS ELEKTROMOBILY MERCEDES-BENZ TUNING
Uložiť Uložené

Vlajkový elektromobil značky Mercedes-Benz prešiel úpravou Brabus.

Nemecká tuningová firma je úzko spätá s automobilkou Mercedes-Benz, ktorej takmer každý model sa skôr či neskôr vylepší. Hoci Brabus ponúka rôzne balíky pre prakticky všetky motorické verzie, najväčšie úsilie vždy smeruje do tých najvýkonnejších top variantov, teda osemvalcových model od AMG. Aj Brabus reaguje na aktuálne trendy a upravuje vlajkový elektromobil EQS.

Odporúčané
EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? 14. februára 2022, 16:30

Ide však len o kozmetické úpravy, keďže verzia EQS 53 4Matic+ od AMG má už aj tak výkon 560 kW/761 koní a krútiaci moment 1 020 Nm. Má dva elektrické motory, každý na jednej náprave. Vyše 2,7-tonový vlajkový elektromobil značky dokáže akcelerovať z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy.

Brabus, EQS 53, AMG, Mercedes-AMG,Brabus, EQS 53, AMG, Mercedes-AMG,Brabus, EQS 53, AMG, Mercedes-AMG,Brabus, EQS 53, AMG, Mercedes-AMG,
Zobraziť galériu
(15)

EQS dostalo od Brabusu nové karbónové nadstavce – dodatočné prvky na prednom nárazníku, spodný splitter, aerodynamické lišty po stranách nárazníkov aj nových bočných prahoch, zadný difúzor či spojler na hrane piatych dverí. Všetky logá značky Mercedes-Benz nahradilo dvojité písmeno B a viaceré plakety.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Všetky aerodynamické doplnky plnia nielen vizuálnu funkciu, ale prispievajú k ešte väčšej optimalizácii aerodynamiky – všetky dodatočné prvky znížili odpor vzduchu pri už i tak excelentne navrhnutých aerodynamických tvaroch. Auto je v matnom laku, stojí na 22" kolesách, ktoré tvoria firemné disky Brabus Monoblock Z Platinum Edition. Jediné technické vylepšenia zastrešuje podvozkový kit SportXtra, ktorý znížil vozidlo o 15 milimetrov vpredu, respektíve 20 vzadu.

V interiéri pribudli plakety tuningovej firmy. Čelo palubnej dosky aj časť výplní dverí zdobí zaujímavá látka, nechýba početne zastúpená Alcantara či mikrovlákna Dinamica. Interiér prečalúnili do vlastnej kože, hoci jednotlivé vzory zachovali. Cena takto vyšperkovaného EQS 53 4Matic+ je 299 468 €. 

Brabus, EQS 53, AMG, Mercedes-AMG,
Zdroj: Brabus
Domov
Zdieľať
Diskusia