Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2023, 12:30
Čas čítania 3:22
Jana Chovancová

Väznica s výhľadom na more aj zákaz vstupu do kasína pre občanov. Toto je Monako a zaujímavosti o ňom

Väznica s výhľadom na more aj zákaz vstupu do kasína pre občanov. Toto je Monako a zaujímavosti o ňom
Zdroj: Pexels.com
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH
Uložiť Uložené

Predstav si, že sa prechádzaš po ulici, kde parkujú samé drahé autá, alebo sa ocitneš v luxusnom väzení s nádherným výhľadom na more. Monako ťa prekvapí rôznymi zaujímavosťami.

Opäť prichádzame so zaujímavými faktami, tentokrát o Monaku. Radi by sme ťa privítali v malom kniežactve bohatých a slávnych na francúzskej Riviére, ktoré je synonymom luxusu a života na vysokej nohe. Rozlohou je síce Monako maličké, pretože má len dva štvorcové kilometre, no ukrýva v sebe množstvo kuriozít. 

Ak sleduješ náš web, určite ti neuniklo, že naň pravidelne prispievame nielen článkami o zaujímavostiach, ale nájdeš tam napríklad aj tipy na lacné letenky, rozhovory s inšpiratívnymi ľuďmi o ich zážitkoch z cestovania, ale aj so študentmi, ktorí sa vydali na Erasmus do diaľav. Ak chceš podporiť náš redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+.

Odporúčané
Slovenka robila dobrovoľníčku v Indonézii: Namiesto okien mali v stenách diery, sprchovali sa vedrom vody z potoka (Rozhovor) Slovenka robila dobrovoľníčku v Indonézii: Namiesto okien mali v stenách diery, sprchovali sa vedrom vody z potoka (Rozhovor) 17. mája 2023, 9:30

Ak si autičkár, v Monaku sa zblázniš od radosti

Monako je rajom pre automobilových nadšencov. Nachádza sa tu mnoho malebných kľukatých ciest a úchvatných scenérií. Niet preto divu, že sa tu koná svetoznáma Veľká cena Monaka, keď sa ulicami Monte Carla preháňajú autá formuly 1. Pri prechádzke po okolí pravdepodobne uvidíš množstvo elegantných a štýlových áut, čo z neho robí vysnívanú destináciu pre každého nadšenca drahých tátošov. 

Každý tretí človek je milionár, miera chudoby je nulová 

Od luxusných jácht lemujúcich prístav až po opulentné kasína a reštaurácie ocenené michelinskými hviezdičkami. Monako je miestom pre ľudí, ktorí majú (radi) peniaze. Môže sa pochváliť najväčšou hustotou milionárov a miliardárov na obyvateľa na svete. Je to miesto, kam svetová elita chodí investovať peniaze a využívať daňové výhody.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia