Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2023, 15:30
Čas čítania 1:00
Martin Mičuda

Mercedes-AMG vynovil šesťvalcové GT 43 a GT 53, novinkou je aj paket, vďaka ktorému vyzerajú ako osemvalcové verzie

Mercedes-AMG vynovil šesťvalcové GT 43 a GT 53, novinkou je aj paket, vďaka ktorému vyzerajú ako osemvalcové verzie
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Mercedes-AMG vyrukoval s novinkami, ktoré sa však týkajú len základných šesťvalcových verzií.

Štvordverový derivát modelu Mercedes-AMG GT predstavili už v roku 2018 a v roku 2021 sa objavil na scéne facelift. Ten decentne upravil interiér aj exteriér, no žiadne zásadné zmeny nepriniesol. V uplynulých mesiacoch sa však začali na cestách objavovať maskované exempláre opäť, ktoré naznačovali, že nemecká automobilka chystá ďalšiu modernizáciu.

Odporúčané
Nové 639-koňové AMG nám vyrazilo dych. Toto je najextrémnejšie štvormiestne auto na trhu Nové 639-koňové AMG nám vyrazilo dych. Toto je najextrémnejšie štvormiestne auto na trhu 5. mája 2019, 19:46

Automobilka teraz informuje o základných šesťvalcových verziách. Modely GT 43 a GT 53 dostali aj úplne nový predný nárazník, vďaka ktorému je už na prvý pohľad jasný rozdiel medzi šesťvalcovými a osemvalcovými variantmi. Predok totiž nadobúda čistejšie tvary s úzkymi vertikálnymi otvormi po stranách a opticky zväčšenou maskou. Zmenami prešiel aj zadný nárazník, kde šesťvalcové verzie majú už tradične štyri okrúhle koncovky výfuku.

Mercedes-AMG, AMG GT, GT 43, GT 53,Mercedes-AMG, AMG GT, GT 43, GT 53,Mercedes-AMG, AMG GT, GT 43, GT 53,Mercedes-AMG, AMG GT, GT 43, GT 53,
Zobraziť galériu
(8)


Novinkou je tzv. V8 Styling paket, ktorý spomínané nárazníky nahradil za také, akými disponujú osemvalcové verzie. Zákazník tak má možnosť zvoliť optický balík, vďaka ktorému vyzerá šesťvalcová verzia identicky ako osemvalcová. Do ponuky zaradili nové laky karosérie, pričom vecou štandardnej výbavy je po novom strešné okno. Vylepšeniami prešiel aj infotainment MBUX, pričom pri voliteľnej audio sústave Burmester je odteraz súčasťou aj technológia Dolby Atmos.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Pointou základných motorických verzií je 3-litrový benzínový šesťvalec s funkciou EQ Boost – mild-hybrid dodávajúci extra výkon 16 kW/22 koní. Mercedes-AMG GT 43 (4Matic+) disponuje výkonom 270 kW/367 koní, zatiaľ čo silnejší derivát GT 53 so štandardne dodávaným pohonom 4Matic+ má až 320 kW/435 koní. V oboch prípadoch sa o sprevodovanie stará 9-stupňová automatická prevodovka AMG Speedshift. Pokiaľ ide o dynamické parametre, GT 43 zvládne akceleráciu z 0 na 100 km/h za 5 sekúnd, GT 53 za 4,5 sekundy. 

Mercedes-AMG, AMG GT, GT 43, GT 53,
Zdroj: Mercedes-Benz
Domov
Zdieľať
Diskusia