Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. júna 2023, 12:30
Čas čítania 3:12
Dominik Vetrák

Nové filmy v kinách v júli 2023: Mission: Impossible, Oppenheimer a Barbie zvedú súboj leta

Nové filmy v kinách v júli 2023: Mission: Impossible, Oppenheimer a Barbie zvedú súboj leta
Zdroj: Warner Bros. Universal, Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Júl bude na hollywoodske blockbustery najnabitejším mesiacom celého roka. Čo si v kine nesmieš dať ujsť?

Blockbusterové leto napreduje a divákov čaká totálny masaker. Hollywoodske štúdiá sa rozhodli riskovať a nikto nechcel ustúpiť konkurencii. Výsledkom je to, že počas jedného týždňa budú po celom svete premiérovať tri z desiatich najočakávanejších filmov roka. 

Odporúčané
Netflix konečne zverejnil reálne čísla sledovanosti. Toto je 10 ich najpozeranejších filmov a seriálov v histórii Netflix konečne zverejnil reálne čísla sledovanosti. Toto je 10 ich najpozeranejších filmov a seriálov v histórii 21. júna 2023, 14:46

Insidious: Červené dvere – 6. júl (réžia: Pattrick Wilson)

13 rokov po prvej časti Insidious dorazí do kín už v poradí piaty a zároveň posledný diel v sérii. Režíroval ho Patrick Wilson (Aquaman), ktorý si aj zopakuje hereckú rolu z prvých dvoch dielov. Okrem neho diváci uvidia Rose Byrne (Platonic, X-Men: First Class). 

Josh (Patrick Wilson) a čerstvý vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) musia tentokrát vojsť do nadprirodzenej dimenzie omnoho hlbšie než doposiaľ, aby čelili temnej minulosti svojej rodiny a novým nástrahám, ktoré na nich číhajú za červenými dverami.

Aftersun – 6. júl (réžia: Charlotte Wells)

Film zachytáva dovolenku otca s dcérou v 90. rokoch niekde v tureckom prímorí. Hlavnými postavami sú mladý rozvedený otec Calum (Paul Mescal) a jeho 11-ročná dcéra Sophia (Francesca Corio).

Pohodové vystupovanie otca, ktorý nepokazí žiadnu zábavu a baví sa tým, že ho okolie považuje skôr za staršieho brata Sophie, však zastiera znepokojivú pravdu o jeho psychickom stave a vzťahu s dcérou. 

Film ukazuje intenzívne životné udalosti v rodičovstve a zároveň pôsobí nostalgicky. Snímku sme už videli a je ťažké neodporučiť ju vo svetle jej nepopierateľných kvalít na čele s fantastickým hereckým výkonom Paula Mescala.  

Mission: Impossible Odplata – Prvá časť – 13. júl (réžia: Christopher McQuarrie)

Tom Cruise sa chystá opäť zobrať kiná útokom. Jeho legendárna séria Mission: Impossible sa vracia so siedmou časťou. Opäť bude v réžii Christophera McQuarrieho (nakrútil posledné dva diely) a s Cruiseovou partiou z minulých filmov. Doplnia ich nováčikovia ako Esai Morales (Ozark), Hayley Atwell (Agent Carter) či Pom Klementioff (Mantis zo Strážcov Galaxie). 

Odporúčané
V máji budú v kinách 3 najväčšie filmy roka s Mad Maxom, Planétou opíc a Kaskadérom. Začína sa grandiózna blockbusterová sezóna V máji budú v kinách 3 najväčšie filmy roka s Mad Maxom, Planétou opíc a Kaskadérom. Začína sa grandiózna blockbusterová sezóna 27. apríla 2024, 16:30

Cruise a štáb si tentoraz prichystali pád lokomotívy do rokliny, skok na motorke do hlbokej priepasti, veľkú sekvenciu s ponorkou a ďalšie šialené kaskadérske kúsky. Aj samotný herec Simon Pegg, ktorý vo filmoch hrá Ethanovho kamaráta a kolegu Benjiho, sa bojí o život Cruisea. Herec prezradil, že on a jeho kolegovia majú neustále stach, že sa raz niečo na nakrúcaní pokazí a Tom zomrie.

To by divákom malo napovedať, aké akčné kúsky uvidia vo filme. Záporákom by mal byť muž stvárnený Esaiom Moralesom a podľa trailerov bude prepojený s minulosťou Ethana Hunta.

V sedmičke sa ukáže aj Henry Czerny ako Kittridge z úplne prvej časti. Diváci, ktorí milujú adrenalínové, poctivo nakrútené akčné filmy, si tento blockbuster nesmú dať ujsť. Bude mať viac ako dve a pol hodiny. 

Rebel – 13. júl (réžia: Bilall Fallah a Adil El Arbi)

Režiséri Adil a Bilall (Bad Boys navždy, zrušený film Batgirl) sa pri tvorbe inšpirovali filmami Oheň a Prorok. Nakrútili nesmierne silný a nežný portrét rodiny, ktorú rozvracia problém budúcnosti malého moslimského chlapca.

Oppenheimer – 20. júl (réžia: Christopher Nolan)

Režisér Christopher Nolan (Interstellar, Tenet) porozpráva príbeh o tom, ako vznikla atómová bomba a ako sa o to pričinil Robert Oppenheimer (vo filme si ho zahral Cillian Murphy z Peaky Blinders).

Historická dráma bude mať približne 3 hodiny a okrem veľkolepého výbuchu atómovky ukáže aj to, ako druhá svetová vojna a snaha ukončiť ju jadrovou zbraňou ovplyvnila rodinné vzťahy ľudí, ktorí ju vyrábali. Niektoré časti snímky budú čiernobiele.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Ide o scény z pohľadu iných historických osôb, ktoré vznik zbrane vnímali úplne inak ako hlavná postava Oppenheimer, ktorého očami budú diváci príbeh spracovávať. Okrem Murphyho si zahrali aj Robert Downey Jr. (Iron Man), Emily Blunt (Edge of Tomorrow) či Matt Damon (Martian).

Barbie – 20. júl (réžia: Greta Gerwig)

Scenáristicko-režisérska dvojica Noah Baumbauch a Greta Gerwig (majú za sebou snímky ako Marriage Story či Little Women) sa pokúsila vytvoriť satiru modernej spoločnosti tlačiacu na nezdravé a nereálne ideály krásy. 

Urobili tak vo svete Barbie, ktorý je na to ideálny. Barbie bola vždy modelovaná ako „dokonalá“ bábika, ktorá nie je v skutočnom svete autentická. Film nebude drsnou sociálnou drámou, ale ponúkne aj feel-good témy a komediálne scény. 

Hlavné roly Barbie a Kena si zahrali Margot Robbie a Ryan Gosling, ale v snímke bude oveľa viac verzií týchto postáv (tak, ako to je aj v skutočnosti pri výbere rôznorodých bábik podľa ich vzhľadu či zamestnaní). Kena a Barbie si zahrali herci ako Simu Liu (Shang-Chi), John Cena (Fast IX), Emma Mackey (Sex Education) a ďalší. 

Haunted House – 27. júl (réžia: Justin Simien)

Tvorcovia tohto hororového rodinného filmu s názvom Strašidelný dom sa inšpirovali klasickou atrakciou v zábavnom parku Disneyland. Príbeh zachytáva dobrodružstvo matky a jej syna, ktorí sa prihlásia do skupiny takzvaných duchovných expertov, aby sa naučili, ako sa zbaviť nadprirodzených nájomníkov v ich dome.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Film má prekvapivo nabité herecké obsadenie vrátane hviezd ako Rosario Dawson (Ahsoka), Owen Wilson (Loki, Wedding Crashers), Danny DeVito (Dvojčatá), Lakeith Stanfield (Atlanta), Tiffany Haddish (Afterparty), Jared Leto (Morbius), Jamie Lee Curtis (Halloween) či Winona Ryder (Stranger Things). 

Deti upúta animovaná rozprávka Mavka: Strážkyňa lesa, ktorá vyjde 20. júla.

Domov
Zdieľať
Diskusia