Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2022, 21:45
Čas čítania 1:38
Dominik Vetrák

Warner Bros. odmieta vydať film Batgirl a splachuje tak 90 miliónov dolárov. Ruší premiéru a mení stratégiu DC filmov

Warner Bros. odmieta vydať film Batgirl a splachuje tak 90 miliónov dolárov. Ruší premiéru a mení stratégiu DC filmov
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY BATGIRL
Uložiť Uložené

Film s Michaelom Keatonom ako Batmanom nikdy neuvidíme napriek tomu, že je už natočený.

Komiksový film Batgirl mal mať premiéru na streamovacej službe HBO Max ešte tento rok. Hlavnou hrdinkou mala byť Barbara Gordon, ktorá sa rozhodla ochraňovať Gotham, pričom dôležitú rolu mal mať v snímke aj herec Michael Keaton ako Batman (ide o rovnakého Batmana ako v dvoch filmoch od režiséra Tima Burtona). Tento film však nikdy neuvidíme, ako tvrdia zdroje magazínu Variety. Štúdio Warner Bros. sa rozhodlo, že film navždy uzamkne do „šuflíka“.

Režiséri Adil El Arbi a Bilall Fallah (Bad Boys for Life) dokončili nakrúcanie už pred niekoľkými mesiacmi a snímka bola v postprodukcii, kde ju strihali a dokončovali jej vizuálne efekty. 

Odporúčané
RECENZIA: Predátor: Korisť je najlepšia časť série za posledných 30 rokov RECENZIA: Predátor: Korisť je najlepšia časť série za posledných 30 rokov 3. augusta 2022, 18:00

Hollywoodske štúdio Warner Bros. patriace pod spoločnosť Warner Media sa v apríli 2022 spojilo so spoločnosťou Discovery, aby vytvorilo mediálny konglomerát Warner Bros. Discovery. Novým riaditeľom spoločnosti sa stal David Zaslav, ktorý vníma produkciu filmov inak ako jeho predchodcovia, ktorí schválili filmy ako Batgirl.

Batgirl
Zdroj: Warner Bros.

Warner Bros. s novým vedením údajne nehodlá vydávať stredne veľké filmy pre svoju streamovaciu službu HBO Max. Batgirl však zároveň nemôže ísť ani do kín, pretože by to štúdio vyšlo na viac ako 50 miliónov dolárov len za reklamnú kampaň v USA a Kanade (a ďalších niekoľko desiatok miliónov dolárov za medzinárodnú reklamu). Namiesto toho štúdio „prehltne“ 90-miliónovú stratu. 

Jeho cieľom je nakrúcať veľké blockbustery a Batgirl takým projektom nie je. Komiksový film pôvodne stál 70 miliónov dolárov, ale po odkladoch spôsobených pandémiou sa rozpočet vyšplhal na údajných 90 miliónov dolárov.

Batgirl
Zdroj: Warner Bros.

Warner Bros. túto investíciu „splachuje“, keďže snímku Batgirl nikdy neuvidíme a štúdio na nej nijako nebude profitovať. Okrem Batgirl pritom zrušilo aj animovaný film Scooby Doo, ktorý ho doteraz stál 40 miliónov dolárov. Štúdio Warner Bros. sa podľa magazínu Variety pokúsi odpísať si tieto sumy z daní, aby sa mu vrátilo aspoň niečo. 

Už zajtra 4. augusta sa Warner Bros. údajne vyjadrí k situácii týkajúcej sa budúcnosti streamovacej služby HBO Max. Hrozí, že ju zrušia a jej obsah začlenia pod streamovaciu službu Discovery+. Zatiaľ sú to však len špekulácie. Otázne je, čo sa stane s filmom Flash, ktorý štúdio Warner Bros. nemôže poriadne propagovať. Hlavnú hviezdu snímky Ezru Millera totiž hľadá polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia