Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. apríla 2023, 11:00
Čas čítania 6:01
Richard Balog

Výrazne odhalená Beyoncé, Rihanna v pápežskom rúchu aj Kanye West. Vybrali sme najlepšie outfity z Met Gala za posledných 30 rokov

Výrazne odhalená Beyoncé, Rihanna v pápežskom rúchu aj Kanye West. Vybrali sme najlepšie outfity z Met Gala za posledných 30 rokov
Zdroj: Kevin Mazur/WireImage
MÓDA MET GALA MÓDA REFRESHER OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ
Uložiť Uložené

O nezabudnuteľný moment na červenom koberci v Metropolitnom múzeu v New Yorku sa okrem spomínaných celebrít postarala aj česká modelka Karolína Kurková. Pozri si celý výber.

Tohtoročný galavečer Met Gala nás čaká už tento pondelok (1. mája) a to znamená, že všetci pozvaní hostia už majú vymyslené svoje slávnostné outfity na tému venovanú návrhárovi Karlovi Lagerfeldovi s názvom „A Line of Beauty“.  

Noblesou nabitý večer v priestoroch Metropolitného múzea v New Yorku bude poctou umeleckému prínosu zosnulého nemeckého návrhára do sveta módy. Súčasťou podujatia bude výstava, ktorá predstaví 150 modelov navrhnutých Lagerfeldom počas jeho pôsobenia pre módne domy Chanel, Fendi, Chloé, Balmain a vlastnú rovnomennú značku Karl Lagerfeld.

Už teraz sa tešíme na haute couture róby a extravaganciu v podaní žien aj na luxusné mužské obleky či netradičné kombinácie plné gýča, ktoré k Met Gala už tradične patria. Mimochodom, príspevok za vstup bol tento rok stanovený na 50-tisíc dolárov, ktoré budú použité v prospech Kostýmového inštitútu Metropolitného múzea. 

Teraz si pozri najlepšie outfity z červeného koberca Met Gala od roku 1995, keď začala galavečer spoluorganizovať šéfredaktorka Vogue Anna Wintour, až po minuloročné podujatie.

Odporúčané
KVÍZ: Vieš, ako sa správne vyslovujú názvy značiek Hermès, Versace alebo Givenchy?   KVÍZ: Vieš, ako sa správne vyslovujú názvy značiek Hermès, Versace alebo Givenchy? 24. apríla 2023, 13:00

Jennifer Lopez a Sean Combs na Met Gala 1999

Jedinou fotografiou z minulého storočia je spoločný záber Jennifer Lopez a jej vtedajšieho partnera Seana Combsa a. k. a. Diddyho z priestorov Metropolitného múzea v luxusných outfitoch na tému „Rock Style“. 

Zatiaľ čo raper a zakladateľ vydavateľstva Bad Boy Records stavil na monochromatickú bielu kombináciu dlhého bieleho kabáta, roláka a voľných nohavíc, J.Lo predviedla na svojom prvom Met Gala svoj nesporný sexappeal vďaka úzkym béžovým šatám s výrazným výstrihom a odhaleným chrbtom.

Jennifer Lopez a Sean Combs na Met Gala 1999.
Jennifer Lopez a Sean Combs na Met Gala 1999. Zdroj: Kevin Mazur/WireImage

Iman v modeli šiat Calvin Klein v roku 2003

Generácii dnešných tínedžerov a dvadsiatnikov meno Iman pravdepodobne veľa nehovorí, ale v priebehu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov išlo o jednu z najslávnejších modeliek, ktorá si získala srdce Davida Bowieho.

Múza návrhárov ako Gianni Versace, Thierry Mugler alebo Calvin Klein predviedla na Met Gala v roku 2003 minimalistické biele šaty od posledného menovaného tvorcu módy a vyzerala božsky. Iman zvládla tému „Goddess: The Classical Mode“ na jednotku s hviezdičkou a s noblesou sebe vlastnou. 

Modelka Iman s manželom Davidom Bowiem na Met Gala 2003.
Modelka Iman s manželom Davidom Bowiem na Met Gala 2003. Zdroj: Mark Mainz/Getty Images

Karolína Kurková v šatách s nápisom „I Love You“ na Met Gala 2005

Zastúpenie vo výbere najlepších outfitov z Met Gala má aj Česká republika, a to vďaka modelke Karolíne Kurkovej, ktorá bola hlavnou hviezdou na červenom koberci v roku 2005. Témou bola pocta módnemu domu Chanel.

V tom čase len 21-ročná rodáčka z Děčína sa postavila pred prítomných fotografov v originálnych šatách spod rúk návrhárskeho dua Viktor & Rolf, ktoré zdobila veľká mašľa cez plece, bohaté riasenie v spodnej časti a neprehliadnuteľný červený nápis „I Love You“. 

Modelka Karolína Kurková v šatách z dielní módneho domu Viktor & Rolf na Met Gala v roku 2005.
Modelka Karolína Kurková v šatách z dielní módneho domu Viktor & Rolf na Met Gala v roku 2005. Zdroj: Evan Agostini/Getty Images

Beyoncé a jej predstava o pojme „divoká krása“ v roku 2011

Beyoncé je ozdobou každého galavečera, na ktorom sa objaví, a inak tomu nebolo ani v Metropolitnom múzeu v New Yorku na Met Gala 2011. Organizátori podujatia na čele s Annou Wintour zadali tému s názvom „Alexander McQueen: Savage Beauty“, s ktorou si speváčka poradila v haute couture modeli šiat z dielní značky Emilio Pucci.

Sofistikovaná, dômyselne vyšívaná čierno-zlatá róba v štýle morskej panny oslnila všetkých prítomných fotografov trblietavými flitrami, ktoré pripomínali šupiny, kráľovským golierom, vyváženým sexi čipkovým výstrihom a rozšírenou spodnou časťou tylovej sukne. Bonusom bola jemná vizáž, vďaka ktorej vynikla prirodzená krása Beyoncé.  

Beyoncé v šatách od módneho domu Emilio Pucci na Met Gala v roku 2011.
Beyoncé v šatách od módneho domu Emilio Pucci na Met Gala v roku 2011. Zdroj: Dimitrios Kambouris/FilmMagic
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia