Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Výrazne odhalená Beyoncé, Rihanna v pápežskom rúchu aj Kanye West. Vybrali sme najlepšie outfity z Met Gala za posledných 30 rokov

Beyoncé v odvážných čipkových šatách z dielní Givenchy v roku 2012

Beyoncé si získala naše srdcia aj o rok neskôr, keď tému prestížneho galavečera s názvom „Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations“ poňala odvážnym spôsobom.

Práve vďaka odvážnosti šiat spod rúk návrhára Riccarda Tisciho, ktoré zdobilo množstvo drahokamov a ombré vlečka s perím, ide o jeden z najdiskutovanejších módnych momentov Beyoncé. Jemná róba s čiernou čipkou je umeleckým dielom, ktoré dokonale stelesňuje pojem haute couture. 

Mimochodom, stylista Ty Hunter outfit vytvoril len niekoľko hodín pred začiatkom Met Gala, keďže Bey sa rozhodla zúčastniť na poslednú chvíľu z dôvodu prípravy na celosvetové turné The Mrs Carter Show.

Beyoncé na Met Gala v roku 2012.
Beyoncé na Met Gala v roku 2012. Zdroj: Kevin Mazur/WireImage

Ashley a Mary-Kate Olsen vo vintage modeloch na Met Gala v roku 2014

Ashley a Mary-Kate Olsen poznajú dnešní dvadsiatnici a tridsiatnici ako rozkošné dvojičky z detských komédií. Len málokto zo širokej verejnosti však vie, že sestry spoločne založili módnu značku The Row, ktorá je definíciou luxusného minimalizmu. Obe majú skvelý vkus a presvedčili nás o tom okrem iného aj na Met Gala 2014, keď pred prítomných fotografov predstúpili v atraktívnych vintage modeloch. 

Tému „Za hranicami módy“ zvládli s gráciou, keď Ashley stavila na archívny kúsok v preppy štýle s výraznými gombíkmi od Gianfranca Ferrého a Mary-Kate na elegantné, jemne priehľadné čierne šaty s kontrastnými bielymi prúžkami Chanel. 

Ashley a Mary-Kate Olsen na Met Gala 2014.
Ashley a Mary-Kate Olsen na Met Gala 2014. Zdroj: Dimitrios Kambouris/Getty Images

Kanye West na Met Gala v roku 2016

Z červeného koberca Met Gala pochádza aj jeden z najlepších módnych momentov v podaní Kanyeho Westa. Kontroverzný interpret prišiel do priestorov Metropolitného múzea spoločne s vtedajšou manželkou Kim Kardashian zahalený do bundy z ateliéru Balmain, aby ukázal svoju predstavu o téme „Fashion in an Age of Technology“.

Tento vzhľad množstvo ľudí označilo za neúctivý voči dress code „tech white tie“. Zatiaľ čo iní ho opísali ako nudný, v danom období išlo o presný odraz raperovho módneho vkusu, ktorý skvelo zapadol do konceptu témy Met Gala 2016.

P. S.: Tieto svetlomodré rifle s dierami od značky Fear of God sme chceli všetci. Bohužiaľ, zohnať ich bolo nemožné aj napriek ich astronomickej cene. Inak tomu nebolo ani v prípade semišových topánok Saint Laurent.

Kanye West v bunde z ateliéru Balmain na Met Gala 2016.
Kanye West v bunde z ateliéru Balmain na Met Gala 2016. Zdroj: John Shearer/Getty Images

Rihanna v pápežskom rúchu na Met Gala v roku 2018

Rihanna je kráľovnou Met Gala, o čom nás presvedčila aj v roku 2018, keď ovládla červený koberec v pápežskom rúchu v duchu témy „Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination“. 

Hviezdna interpretka a podnikateľka si na svoj vzhľad inšpirovaný katolicizmom obliekla výrazný metalický model zahalený do perál a drahokamov spod rúk návrhárskeho génia Johna Galliana, zodpovedajúcu pápežskú mitru a šperky od značiek Maria Tash a Cartier. Sofistikovaná obuv na vysokých podpätkoch vyrobená na mieru je z dielní ateliéru Christian Louboutin. 

Extrémne návrhárske cítenie Johna Galliana posunulo myšlienku svätého obliekania do umeleckej oblasti a tento extravagantný vzhľad bol ozdobou celého galavečera vďaka svojej nádhernej detailnej konštrukcii.

Rihanna v bohato zdobenom modeli šiat od návrhára Johna Galliana na Met Gala 2018.
Rihanna v bohato zdobenom modeli šiat od návrhára Johna Galliana na Met Gala 2018. Zdroj: George Pimentel/Getty Images

Harry Styles v priehľadnom modeli Gucci na Met Gala 2019

Pravdepodobne najviac diskutovaný outfit v roku 2019 pochádza práve z galavečera Met Gala a je dielom umelca Harryho Stylesa, ktorý nezostal nič dlžný svojej povesti.  

Styles vyšiel na slávny červený koberec v Metropolitnom múzeu v New Yorku v modeli vyrobenom na mieru z dielní módneho domu Gucci, ktorý viac než splnil očakávania všetkých kritikov, čo netrpezlivo čakali na spevákov príchod.


Tento Stylesov vzhľad spod rúk vtedajšieho kreatívneho riaditeľa Alessandra Micheleho upevnil jeho miesto medzi módnou elitou. Veľká perlová náušnica v štýle Jacka Sparrowa, čipkový, mierne priehľadný čierny top s mašľou a topánky na podpätkoch sú čisté kúzlo. Autor hitov Watermelon Sugar, Golden, Adore You alebo As It Was nikdy nehrá na istotu a to obdivujeme.

Harry Styles na červenom koberci Met Gala v roku 2019.
Harry Styles na červenom koberci Met Gala v roku 2019. Zdroj: Matt Winkelmeyer/MG19/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Kim Kardashian prepísala pravidlá červeného koberca na Met Gala 2021

Milovaná aj nenávidená Kim Kardashian vie, ako zaujať, a naplno nás o tom presvedčila počas Met Gala pred dvomi rokmi. Do New Yorku prišla v sprievode svojho blízkeho priateľa Demnu Gvasaliu, ktorý je zároveň autorom modelu šiat z ateliéru Balenciaga. 

Kardashian neprehliadnuteľný čierny outfit, ktorý obopínal jej postavu, doplnila o masku cez celú tvár a všetko ostatné je módnou históriou. 

„Demna a tím si povedali: Toto je kostýmový galavečer, nie večierok Vanity Fair, kde každý vyzerá krásne. Je tu téma a ty musíš nosiť masku. To je ten správny vzhľad,“ spomína na vznik svojho outfitu z Met Gala 2021 samotná Kardashian pre Vogue, ktorá najprv túto extravagantnú siluetu Balenciaga odmietla. 

Mimochodom, téma mala názov „In America: A Lexicon of Fashion“. 

Kim Kardashian v modeli Balenciaga na Met Gala 2021.
Kim Kardashian v modeli Balenciaga na Met Gala 2021. Zdroj: Getty Images/John Shearer/WireImage

A$AP Rocky zahalený do farebného patchworku na Met Gala 2021

Met Gala 2021 ponúklo množstvo nezabudnuteľných módnych momentov vrátane Kim Kardashian v modeli Balenciaga a A$AP Rockyho, ktorý prišiel na galavečer zahalený do farebného patchworku v štýle prešívanej prikrývky od kalifornskej značky ERL, pričom spoločnosť mu robila partnerka Rihanna.

Model je dielom Eliho Russella Linnetza, ktorý patrí medzi najtalentovanejších mladých návrhárov. Rocky prišiel s nápadom, aby Linnetz vytvoril siluetu inšpirovanú jeho kolekciou na sezónu jar/leto 2022, ale s puncom noblesy, aby zažiaril na Met Gala. 

A$AP Rocky zahalený do farebného modelu od značky ERL na Met Gala 2021.
A$AP Rocky zahalený do farebného modelu od značky ERL na Met Gala 2021. Zdroj: Mike Coppola/Getty Images

Blake Lively ako absolútna hviezda na Met Gala v roku 2022

Zatiaľ posledný galavečer Met Gala si pre seba získala herečka Blake Lively, ktorá tému „Módna antológia“ využila vo svoj prospech a predviedla dokonalú premenu v šatách z dielní ateliéru Versace. 

Dress code „gilded glamour“ v podaní Lively vyzeral takto: najprv sme sledovali hviezdu, ako kráča po ikonických schodoch múzea v trblietavej ružovozlatej róbe s extravagantnou mašľou. Návrh bol inšpirovaný zložitou architektúrou Manhattanu a vzdal hold ikonickej budove Empire State Building. Opasok na sukni sa potom rozviazal a odhalil kaskádovitú modrú vlečku, ktorej dizajn bol inšpirovaný výzdobou súhvezdí na stanici Grand Central. Z ružových rukavičiek si odlepila ružu a odhalila modrý pár. Koruna symbolizovala stavbu Sochy slobody, ktorá má sedem lúčov.

Blake Lively v dokonalom modeli šiat z dielní módneho domu Versace na Met Gala v roku 2022.
Blake Lively v dokonalom modeli šiat z dielní módneho domu Versace na Met Gala v roku 2022. Zdroj: GWR/Star Max/GC Images
Odporúčané
KVÍZ: Uhádneš, komu patria tieto outfity z červeného koberca?    KVÍZ: Uhádneš, komu patria tieto outfity z červeného koberca? 11. marca 2023, 11:00

Met Gala alebo oficiálne Costume Institute Gala, respektíve Costume Institute Benefit je každoročný galavečer, ktorý slúži na získavanie finančných prostriedkov v prospech Kostýmového inštitútu Metropolitného múzea umenia v New Yorku. Všeobecne ide o najprestížnejšie módne podujatie na svete a pozvánky sú veľmi žiadané.

Na galavečer, ktorý organizuje módny magazín Vogue, sú pozvaní hostia, ktorí sú vnímaní ako súčasné významné osobnosti spoločnosti z rôznych profesijných oblastí vrátane módy, filmu, televízie, divadla, hudby, obchodu, športu, sociálnych médií a politiky.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia