Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
7. apríla 2023, 9:30
Čas čítania 6:50
Lukáš Čelka

Elisa zmizla v strašidelnom hoteli: Kamera ju zachytila, ako hovorí s neviditeľnou postavou. Jej telo našli v nádrži na vodu

Elisa zmizla v strašidelnom hoteli: Kamera ju zachytila, ako hovorí s neviditeľnou postavou. Jej telo našli v nádrži na vodu
Zdroj: Wikipedia Commons/@Jim Winstead
ZAUJÍMAVOSTI PARANORMÁLNE JAVY STRAŠIDELNÉ DOMY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Hotel, v ktorom sa študentka ubytovala, má takú desivú históriu, že bol inšpiráciou aj pre tvorcov American Horror Story. Okrem toho, že sa tu stali mnohé samovraždy a vraždy, jeho múry boli útočiskom aj pre známeho sériového vraha Richarda Ramireza.

Podľa štatistík FBI v Spojených štátoch niekto vraždí každú polhodinu. Vrahovia teda denne pošlú na druhý svet približne štyridsaťosem ľudí. Pre tamojších kriminalistov to znamená viac než sedemnásťtisíc tragických prípadov ročne.

Ľudia majú prirodzene strach z neznámeho, a preto najväčšiu pozornosť vzbudzujú práve tragédie, ktorých okolnosti sa len ťažko dajú vysvetliť. Ich vyšetrovanie vytvára ďalšie otázky. Ide o tragédie, ktoré už na prvé počutie narúšajú hranicu ľudského rácia, keďže znejú skôr ako scenár béčkového duchárskeho hororu a nie ako realita.

Práve medzi takéto prípady patrí aj príbeh kanadskej študentky Elisy Lamovej. Mladé dievča sa ubytovalo v hoteli s pofidérnou históriou, ktorého múry sa jej stali osudnými. Spočiatku išlo o celkom bežné zmiznutie, spoločnosťou však otriasol záznam z kamery umiestnenej vo výťahu zo dňa, keď ju naposledy videli.

Elisa Lamová koláž.
Elisa Lamová koláž. Zdroj: Facebook/@Elevator Game

Na mrazivom videu totiž Elisa akoby komunikovala s niekým alebo s niečím neviditeľným a správala sa úplne iracionálne. O niekoľko dní našli jej telo v zásobníku na vodu na streche hotela po tom, čo sa hostia sťažovali na slabý prúd a zvláštnu chuť tečúcej vody.

Odporúčané
Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha Mrazivá legenda z dejín justície: duch ženy sa vrátil zo záhrobia, aby usvedčil jej vraha 22. apríla 2024, 12:30

Prípad vzbudil vo svete doslova ošiaľ, keďže sa na tomto mieste v minulosti stalo viacero tragédií – vrážd aj samovrážd. Vyšetrovatelia nakoniec prišli s verdiktom náhodnej smrti a na základe dôkazov vylúčili cudzie zavinenie, ľudia však napriek tomu spájajú Elisinu smrť s paranormálnymi javmi. 

Tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka predplatiteľom. Preto ak sa ti naše články o záhadách páčia a chcel by si ich vidieť na našom webe viac, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Z cesty za poznaním, teleport na iný svet

Písal sa január roku 2013, keď sa v tom čase 21-ročná Kanaďanka, študentka univerzity vo Vancouveri, sama vydala na cestu po západnom pobreží Ameriky.  

Ako píše portál Refinery29, jej prvou zastávkou pri tomto dobrodružstve bolo mesto San Diego. Odtiaľ 29. januára vlakom dorazila do Los Angeles, kde sa ubytovala v neslávnom hoteli Cecil. Hoci mala v pláne v ceste pokračovať a navštíviť Santa Cruz, nikdy tak nespravila.

Elisa si v hoteli prenajala spoločnú izbu na štýl hostelu, kde bývala s viacerými hosťami. Podľa vyhlásenia hotelovej manažérky ju však personál o tri dni neskôr – 31. januára presunul do samostatnej izby na rovnakom poschodí, keďže Elisini spolubývajúci sa sťažovali na jej zvláštne správanie. Tento deň je zároveň posledným dňom, keď ju stretol pracovník hotela a keď sa zo svojej cesty ohlásila rodičom.

Elisa Lamová zachytená vo výťahu hotela Cecil.
Elisa Lamová zachytená vo výťahu hotela Cecil. Zdroj: Youtube/@OV Innovation Outlet

Hoci dostupné informácie neuvádzajú presný dátum, kedy sa študentka mala odhlásiť z hotela, viaceré zdroje sa zhodujú v tom, že odchod plánovala na začiatku februára. Keď tak neurobila a nebola zastihnuteľná ani vo svojej izbe, personál hotela zalarmoval políciu. Ako píše portál CNN, vyšetrovatelia zistili, že Elisina batožina vrátane peňaženky a preukazu totožnosti zostala v hoteli.  

Odporúčané
Diablova jama: diera v zemi hlboká tisícky metrov údajne dokáže vzkriesiť mŕtvych. Ľudí šachta fascinuje, zvieratá sa jej boja Diablova jama: diera v zemi hlboká tisícky metrov údajne dokáže vzkriesiť mŕtvych. Ľudí šachta fascinuje, zvieratá sa jej boja 19. apríla 2024, 12:30

6. februára vyšetrovatelia oficiálne ohlásili zmiznutie študentky prostredníctvom tlačovej správy. O sedem dní neskôr, 13. februára, k vyhláseniu zverejnili aj štvorminútové video natočené bezpečnostnou kamerou, ktorá zachytáva Elisu Lamovú vo výťahu.

Na videu zreteľne vidno, ako študentka vstúpi do výťahu a začne chaoticky stláčať tlačidlá. Obzerá sa, akoby niekoho hľadala, pričom niekedy to dokonca pôsobí tak, že sa pred niekým alebo skôr niečím skrýva. Z výťahu vystúpi veľmi zmätene a mizne z dohľadu kamery.

Ako píše portál Insider, video sa stalo rýchlo virálnym na sociálnych sieťach, pričom bolo populárne aj dlhé roky po Elisinom zmiznutí. Iba na jednom tiktokovom účte dosiahlo viac než 6 miliónov videní.

19. februára sa hoteloví hostia začali sťažovať na nízky tlak vody. Problém spadal do kompetencií údržbára, ktorý išiel na strechu hotela preskúmať štyri vodné nádrže. Ako uvádza portál Vice, údržbár si všimol, že poklop jednej z nich je otvorený. Keď podišiel bližšie, aby ju skontroloval, objavil v nej plávať mŕtve nahé telo.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 134304 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo ľudia spochybňujú výsledok vyšetrovania Elisinho prípadu.
  • Prečo je smrť študentky spájaná s mrazivou ázijskou urbánnou legendou prezývanou ako „Výťahová hra“. 
  • Čo máš podľa hry spraviť, aby sa výťah premenil na bránu do iného sveta.
  • Aké vraždy a samovraždy sa stali za múrmi hotela od jeho otvorenia.
  • Čo zistili odborníci na paranormálne aktivity počas skúmania hotela.
Domov
Zdieľať
Diskusia