Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. apríla 2023, 12:00
Čas čítania 0:54
Martin Mičuda

Porsche odhalilo interiér nového Cayennu, jeho palubná doska prešla zásadnou digitalizáciou

Porsche odhalilo interiér nového Cayennu, jeho palubná doska prešla zásadnou digitalizáciou
Zdroj: Porsche
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY PORSCHE
Uložiť Uložené

Celé SUV ukážu už budúci mesiac.

Cayenne 3. generácie je na trhu už od roku 2017, no až tento rok chystá Porsche jeho modernizáciu. Vzhľadom na to, že ide o jedno z predajne najúspešnejších vozidiel portfólia nemeckej značky, niet divu, že v pláne je naozaj rozsiahla modernizácia, ktorá má osviežiť nielen dizajn, ale vynoviť aj technologickú a technickú stránku. Porsche oznámilo, že k odhaleniu dôjde 18. apríla, a teraz ukazuje prvé oficiálne fotografie interiéru.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Ten prejde naozaj zásadnou digitalizáciou. Nový Cayenne totiž vsadí na nové členenie palubnej dosky aj rozmiestnenie jednotlivých displejov, očividne sa pritom automobilka inšpirovala pri elektromobile Taycan. Za novým volantom sú veľké, až 12,6" zahnuté digitálne budíky, ktoré nahradia aj doterajší fyzický otáčkomer. Nové vizuálne prostredie má ponúknuť vycibrenú grafiku a až 7 preddefinovaných štýlov zobrazenia.

Porsche, Cayenne,Porsche, Cayenne,Porsche, Cayenne,Porsche, Cayenne,
Zobraziť galériu
(4)

Centrom palubnej dosky je 12,3" displej infotainment, v prípade potreby si však ďalší, v tomto prípade 10,9" displej vychutná spolujazdec, pred ktorým sa môže nachádzať za príplatok. Spolujazdec bude môcť na obrazovke pozerať videá či filmy aj počas jazdy – Porsche použilo špeciálny filter, vďaka ktorému displej neodrádza od pozornosti vodiča, pretože ten jeho obsah nevidí.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Vynovený Cayenne sa už nebude štartovať kľúčom, ale len tlačidlom na ľavej strane pod volantom, zatiaľ čo na pravej je malý volič prevodovky. Nový stredový tunel sa nesie v tradičnom tvare, akurát pôsobí modernejšie a čistejšie, stále sa pritom spolieha aj na fyzické ovládacie prvky. Viac sa dozvieme o necelý mesiac. 

Domov
Zdieľať
Diskusia