Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2023, 15:30
Čas čítania 3:30
Denisa Šútorová

6 účtov na Tiktoku a Instagrame, ktorým musíš dať follow, ak zbožňuješ moderný kórejský štýl a japonský streetwear

6 účtov na Tiktoku a Instagrame, ktorým musíš dať follow, ak zbožňuješ moderný kórejský štýl a japonský streetwear
Zdroj: Unsplash/Adil Janbyrbayev
MÓDA MÓDA STREETWEAR
Uložiť Uložené

Kórejské a japonské influencerky sa na svojich Instagramoch a Tiktoku neboja vyblázniť. Ak ťa minimalizmus začína nudiť a tvoj šatník si pýta „upgrade“, týmto účtom musíš dať follow. Na svoje si prídu mileniáli aj generácia Z.

Okrem streetstylových člankov a outfit checkov pre teba pravidelne scrollujeme aj sociálne siete. Kým minule sme ti priniesli zoznam tých najlepších profilov, ktoré musíš sledovať, ak miluješ severský štýl, dnes tu pre teba máme nekonečnú paletu farieb, oversized strihov aj extravagantné kombinácie.

Ak miluješ japonský streetwear a kórejskú estetiku, ktorá je populárna najmä vďaka seriálom a kozmetike, tieto profily na Instagrame a Tiktoku sú pre teba ako stvorené.

1. AMIAYA – dvojičky Ami & Aya Suzuki

Instagram: @ayaxxamiaya

Tiktok: @amiayaxxtwins


Áno, vidíš správne, nejde o očný klam a ani zrkadlový filter. Týmto ti predstavujeme známe dvojičky Ami a Ayu Suzuki, známe japonské hudobné a modelkovské duo, ktoré si vo svete šoubiznisu aj na sociálnych sieťach hovorí AMIAYA.

Japonské hudobné duo ti na svojom Instagrame a Tiktoku poskytne nekonečné množstvo módnej inšpiracie.
Japonské hudobné duo ti na svojom Instagrame a Tiktoku poskytne nekonečné množstvo módnej inšpiracie. Zdroj: Instagram/ayaxxamiaya

Sestry, ktoré ťa na svojom Instagrame aj Tiktoku privítajú ružovými vlasmi a nesmierne odvážnou farebnou paletou, pôsobia ako chodiaca reklama na štýl japonského streetwearu. Poznať ho môžeš aj pod názvom Harajuka, pomenovaný je podľa rovnomennej štvrte v Tokiu a vyznačuje sa predovšetkým extravagantnými kombináciami. V outfitoch dvojičiek z Tokia nie je núdza o miešanie rôznych subkultúr, ako aj napríklad gothic lolity či punk rocku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by AYA(AMIAYA) (@ayaxxamiaya)

Prvky, ktoré môžu na prvý pohľad pôsobiť chaoticky, sú v podaní AMIYAYE dokonalým osviežením, ktoré v jarných uliciach skrátka chceš. 

2. Akimoto Kozue 

Instagram: @akimoto_kozue

Modelka Akimoto Kozue je považovaná za superstar japonského streetstylu. V momente, ako sme si otvorili jej Instagram s nemalým počtom followerov (536-tisíc), nám napadlo slovné spojenie luxusný gothcore. V osobnom štýle Akimoto je takmer nemožné prehliadnuť prvky štýlu Harajuka a ani to, ako ho rafinovane prepája s uhladeným urban chicom a rokovým nádychom.

Základom estetiky módnej ikony sú tmavé odtiene, ktoré často predvádza v asymetrických líniách a s metalickými doplnkami, ktoré všetkým jej outfitom dodávajú ten správny glam. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 秋元梢 (@akimoto_kozue)

V šatníku Akimoto nechýbajú ani grafické tričká, ktoré väčšinou kombinuje s vrstvami kože a s čiernymi vysokými podpätkami, no s hustou ofinou a čiernou mačacou linkou nepotrebuje veľa, aby v uliciach veľkomiest vyzerala cool. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 秋元梢 (@akimoto_kozue)

3. Mulbada

Instagram: @mulbada

Kórejská influencerka Mulbada sa na Instagrame preslávila veľmi sviežim a hravým dievčenským šatníkom. Medzi jej 330-tisíc followermi tak prevláda najmä zastúpenie generácie Z. Okrem odvážnych farebných variácií ti fashionistka ponúka aj podrobný návod na to, ako si poradiť s aktuálnymi módnymi aj beauty trendmi. 

Instagram kórejskej influencerky miluje najmä generácia Z.
Instagram kórejskej influencerky miluje najmä generácia Z. Zdroj: Instagram/mulbada

 
V šatníku Mulbady nechýbaju baggy džínsy ani „kapsáče“, crop topy s potlačou či asymetrické bombery. Na jej fotkách sa rovnako nedajú prehliadnuť opasky s výraznou prackou, farebná bižutéria či fancy slúchadlá. Okrem luxusných outfitov ti influencerka dá aj skvelé tipy, kde sa v Soule zabaviť s kamošmi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SEOLPPEU (@mulbada)

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia