Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2023, 12:00
Čas čítania 1:07
Martin Mičuda

Najočakávanejšie BMW tohto roku klope na dvere, rad 5 príde aj v čisto elektrickom vyhotovení i5

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložiť Uložené

Nový rad 5 ponúkne okrem konvenčných motorizácií aj plug-in hybrid a čisto elektrickú verziu.

Rok 2023 sa pre automobilku BMW bude niesť najmä v znamení úplne novej, v poradí už 8. generácie zástupcu vyššej strednej triedy. Nový rad 5 vo svojej novej generácii príde s ponukou nielen benzínových, naftových a plug-in hybridných motorizácií, ale aj v čisto elektrickej podobe ako i5.

Odporúčané
Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je najpokrokovejšie vo svojej triede. V jednej veci dokonca prekonáva aj vlajkové S 28. septembra 2021, 14:30

Po modeloch ako i4, i7 či iX1 a iX3 tak pôjde o ďalšieho zástupcu značky, pri ktorom bude mať možnosť zákazník zvoliť si typ pohonu bez toho, aby sa zásadne podľa neho líšil samotný dizajn. i5 príde aj v praktickom vyhotovení Touring, čím pôjde o jedno z prvých elektrických kombi na svete a vôbec prvé elektrické kombi vyššej strednej triedy. BMW tak predbehne aj konkurenčné Audi, ktoré už dávnejšie ohlásilo elektromobil A6 Avant e-tron, no jeho príchod na trh sa očakáva najskôr až budúci rok.

BMW, rad 5, i5,
Zdroj: BMW


Z vizuálnej stránky sú v Mníchove zatiaľ skúpi na informácie či prvé fotografie niektorých detailov. Prvý oficiálny záber však naznačuje, že svetelný podpis predných LED svetiel bude nadväzovať na nedávno modernizované modely X5 a X6. Súdiac podľa špionážnych fotografií, možno badať viaceré dizajnové podobnosti s novým radom 7, v tomto prípade však BMW vsadí na konzervatívnejší štýl – predné svetlá rozdelené nebudú, dá sa predpokladať, že budú podobné tým, akými sa hrdí rad 3 či X5/X6 po facelifte.

Odporúčané
TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka TEST: BMW i4 M50 – z tohto auta nám spadla sánka 18. júla 2022, 12:30

BMW prezrádza, že skôr či neskôr sa objaví aj ostro ladená elektrická verzia, ktorá má nadviazať na úspech menšieho i4 M50. Práve to je totiž vskutku prekvapivo najpredávanejšie BMW M na svete v roku 2022. Tajomstvom nie je, že už aj vrcholný variant M5 vsadí na hybridný pohon, pravdepodobne osemvalec v kombinácii s elektromotorom. Podotknúť pritom treba, že hoci rad 5 ponúkne širokú paletu spaľovacích agregátov, všetky z nich budú osadené minimálne mild-hybrid technológiou.

Domov
Zdieľať
Diskusia