Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2023, 10:30
Čas čítania 0:41
Martin Mičuda

Mansory vylepšilo najvýkonnejšie sériové AMG všetkých čias, po novom má až takmer 900 koní

Mansory vylepšilo najvýkonnejšie sériové AMG všetkých čias, po novom má až takmer 900 koní
Zdroj: Mansory
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MANSORY TUNING
Uložiť Uložené

Nebolo by to Mansory, keby poriadne nevylepšilo aj exteriér.

Keď Mercedes-AMG predstavil svoje 4-dverové GT 63, išlo o jedno z najbrutálnejších áut tohto výrobcu. Neskôr predstavil aj silnejšiu elektrifikovanú verziu. Verzia s dodatkom E Performance sa totiž spolieha nielen na 4-litrový osemvalec, ale aj hybridnú techniku, ktorá z nej robí vôbec najvýkonnejší sériovo vyrábaný model od AMG. Renomovaná spoločnosť Mansory ho však ešte vylepšila.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Nemecký tuner po sérii kompletných konverzií predstavuje model s označením Mercedes-AMG GT 63 S E Performance 4 Door Coupé a posúva už i tak dychberúce parametre ešte ďalej. Benzínový motor 4.0 V8 bi-turbo spolu s elektromotorom po úpravách disponujú dokopy systémovým výkonom až 647 kW/880 koní a krútiacim momentom 1 490 Nm. 4-dverové GT tak dokáže vystreliť na stovku len za 2,8 sekundy.

Mercedes-AMG, GT 63 S E Performance, Mansory,
Zdroj: Mansory

Exemplár vo výraznom zelenom laku Green Hell dopĺňa kompletný karbónový paket – kapota s nasávacími otvormi, výplň masky s rebrovaním, úplne nový nárazník s aerodynamickými prvkami, bočné prahy, zadný rozmerný difúzor či krídlo. Auto stojí na 22" diskoch v 10-lúčovom vyhotovení a čiernom lesklom odtieni.

Exteriér okrem karbónových častí a decentného fabrického polepu zdobia aj žlté akcenty. 

Mercedes-AMG, GT 63 S E Performance, Mansory,Mercedes-AMG, GT 63 S E Performance, Mansory,Mercedes-AMG, GT 63 S E Performance, Mansory,Mercedes-AMG, GT 63 S E Performance, Mansory,
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia