Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2023, 13:00
Čas čítania 1:12
Martin Mičuda

VIDEO Nové BMW M3 Touring vyzvalo na súboj o triedu väčšie a výkonnejšie Audi RS6, výsledok prekvapil

VIDEO Nové BMW M3 Touring vyzvalo na súboj o triedu väčšie a výkonnejšie Audi RS6, výsledok prekvapil
Zdroj: BMW
TECH AUDI BMW
Uložiť Uložené

Mat Watson z britského portálu Carwow opäť priniesol veľmi zaujímavé porovnanie.

Keď BMW minulý rok predstavilo jeden zo svojich najlegendárnejších modelov v karosérii kombi, išlo o vskutku veľkú senzáciu, ostatne M3 vo verzii Touring nikdy predtým v sériovej podobne neexistovalo. Mníchovčania však chcú doručiť nefalšovanú radosť z jazdy aj viac rodinne založeným vodičom, ktorým navyše naservírujú hneď to najlepšie, čo je pre modelový rad M3 k dispozícii (ak neberiem do úvahy najexkluzívnejší variant CS).

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

M3 Touring je totiž k dispozícii výhradne s dodatkom Competition, čo značí, že vecou štandardnej výbavy je nielen 8-stupňová automatická prevodovka, ale aj špičkový pohon M xDrive s možnosťou úplne odpojiť prednú nápravu a výkon až 510 koní. Už tieto skutočnosti naznačujú, že pôjde o pekelné kombi, najmä po osobnej skúsenosti s danou technikou v M4 Coupé, nejeden z nás by však i tak povedal, že M3 Touring predsa len nebude dosahovať také kvality ako segmentovo vyššie postavené Audi RS6 Avant, azda najslávnejšie kombi na svete. Lenže opak je pravdou a najnovšie nás o tom nepresvedčil nik iný ako Mat Watson z britského Carwow. 

 

Ten totiž postavil 510-koňové kombi strednej triedy z Mníchova voči 600-koňovému zástupcovi vyššej strednej triedy z Ingolstadtu a, čuduj sa svete, výsledok prekvapil. BMW M3 Touring s 3-litrovým radovým šesťvalcom totiž zdolalo 4-litrový osemvalec nielen v akcelerácii z miesta, ale aj pri pružnom zrýchlení (s výnimkou komfortného nastavenia) či brzdení. Test sa pritom odohral za nie práve ideálnych podmienok, keď by fanúšikovia Audi očakávali prednosti pohonu quattro. Ako sa však ukázalo, v sychravom počasí sa lepšie darilo novému BMW.

Odporúčané
Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? Vyskúšali sme najslávnejšie superkombi na svete. V čom vyniká 600-koňové RS 6 za 166-tisíc eur? 23. marca 2021, 14:30

Iste, netreba zabúdať, že zatiaľ čo RS6 vážilo 2 075 kilogramov, M3 „len“ 1 865 kg, tak či onak asi nikto nečakal, že o triedu väčší model s väčším a silnejším motorom nebude stačiť menšiemu vyzývateľovi za značne menej peňazí.

Domov
Zdieľať
Diskusia