Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2023, 15:00
Čas čítania 0:58
Martin Mičuda

Volkswagen Atlas prešiel modernizáciou, bude mať väčšie displeje a menšie motory

Volkswagen Atlas prešiel modernizáciou, bude mať väčšie displeje a menšie motory
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Atlas a Atlas Cross Sport majú za sebou komplexnú modernizáciu.

Na autosalóne v Chicagu nemecký Volkswagen predstavil modernizovanú podobu svojho najväčšieho modelu v portfóliu. Sedemmiestne SUV Atlas sa dostalo na americký trh v roku 2017. Modernizácia sa týka aj štýlovejšieho karosárskeho variantu, ktorý ako päťmiestny Atlas Cross Sport začali vyrábať v roku 2020.

Odporúčané
Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? Vyskúšali sme úplne nový Volkswagen Golf. Aká je jeho 8. generácia? 29. augusta 2020, 15:32

Najviac sa zmenil predok, kde je upravený nárazník, prepracovaná maska a nové masívnejšie svetlomety, ktoré sú v zmysle trendov prepojené. Z masky sa vytratila väčšina chrómových elementov a veľké logo môže byť podsvietené. To platí aj vzadu, kde sú takisto nové prepojené svetlá a iný nárazník. Do ponuky začlenili nové 18 až 21” disky kolies, pričom Cross Sport má po novom výraznejší zadný difúzor.

Volkswagen, Atlas,
Zdroj: Volkswagen


Ešte viac sa zmenil interiér – nová je totiž celá palubná doska, ktorej centrom je vystupujúci 12,3” displej infotainmentu a štandardne dodávané 10,25” digitálne budíky. Úplne nový je aj volant a zo stredovej konzoly zmizla mechanická páka automatickej prevodovky, ktorú nahradil kompaktný shift-by-wire volič. V kokpite zredukovali fyzické ovládacie prvky a je v ňom nové kožené čalúnenie. 

Odporúčané
TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen 18. februára 2023, 9:30

Po modernizácii je pod kapotou už len jeden druh motora. 3,6-litrová V6 totiž z ponuky vypadáva, Atlas bude tak k dispozícii len so štvorvalcovým motorom 2.0 TSI. Ten však ponúka už 198 kW/270 koní a 370 Nm, čím je len o pár koní slabší než niekdajší vrcholný šesťvalec. Štandardom je 8-stupňová automatická prevodovka, ktorá posiela výkon na prednú nápravu. Za príplatok však nechýba ani pohon 4Motion.


Novinka sa na severoamerickom trhu objaví v druhej polovici roka, v Európe ho predávať nebudú.

Volkswagen, Atlas,Volkswagen, Atlas,Volkswagen, Atlas,Volkswagen, Atlas,
Zobraziť galériu
(19)
Domov
Zdieľať
Diskusia