Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2023, 16:00
Čas čítania 0:54
Martin Mičuda

Volkswagen ukazuje interiér nového Touarega. Dostane svietiace logo, vylepšený infotainment a vráti sa verzia R

Volkswagen ukazuje interiér nového Touarega. Dostane svietiace logo, vylepšený infotainment a vráti sa verzia R
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Už sú tu prvé informácie a fotografie.

Vlajkovú loď značky Volkswagen v 3. generácii predstavili v roku 2018. Odhalenie modernizácie je naplánované na máj, teraz automobilka ukazuje prvé oficiálne informácie vrátane fotografií. Exteriér veľkého SUV je síce efektne maskovaný, pozmenené detaily však môžeme relatívne ľahko identifikovať.

Odporúčané
Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! Vyskúšali sme 422-koňový Touareg V8 a nestačili sme sa čudovať. Toto je terénne monštrum! 22. marca 2020, 16:56

Najviac sa zmení čelná časť – nový predný nárazník doplní upravená maska a vynovené svetlomety, ktoré dostanú iQ.Light HD Matrix technológiu, ktorú tvorí vyše 38-tisíc mikro LED modulov. Rozpoznateľným znakom faceliftu budú svetelné lišty, ktoré na oboch koncoch vozidla spájajú svetlá s logom uprostred. Vzadu bude logo VW prvýkrát podsvietené. V ponuke budú aj nové disky kolies a laky karosérie.

Volkswagen, Touareg,
Zdroj: Volkswagen

Drobné retuše sú aj v interiéri. Dizajn palubnej dosky sa nemení, zmenami však prejde infotainment – Innovision Cockpit s 15" displejom uprostred tak bude mať vylepšené prostredie s modernejšou grafikou, väčším rozlíšením a intuitívnejším ovládaním. Po novom bude systém podporovať Apple CarPlay aj Android Auto bez použitia kábla. Vnútrajšok dostane nové dekóry, náladové osvetlenie s nápisom Touareg, zatiaľ čo časti interiéru, s ktorými prichádza posádka najviac do kontaktu, majú mať mäkšie čalúnenie.

Odporúčané
Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) 16. decembra 2022, 16:30

Zásadnou technickou novinkou má byť upravený podvozok, a to či pôjde o štandardné pružiny alebo vzduchové odpruženie, pri ktorom doterajšie 3-komorové riešenie nahradí 2-komorové. Docielený tak má byť väčší rozdiel medzi komfortným a športovým naladením. S modernizáciou sa do ponuky opätovne vráti plug-in hybridná verzia Touareg R, naopak, niekdajšie vrcholné naftové vyhotovenie Touareg V8 v ponuke už naďalej nebude.

Volkswagen, Touareg,Volkswagen, Touareg,Volkswagen, Touareg,Volkswagen, Touareg,
Zobraziť galériu
(15)
Domov
Zdieľať
Diskusia