Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2023 o 13:00
Čas čítania 2:13
Martin Adam Pavlík

Fabriq MMA po prvom úspechu odkrýva ďalšiu atraktívnu kartu. V Nitre sa pobijú Paulus, Barborík či Mazúch

Fabriq MMA po prvom úspechu odkrýva ďalšiu atraktívnu kartu. V Nitre sa pobijú Paulus, Barborík či Mazúch
Zdroj: OKTAGON MMA
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY BOJOVÉ UMENIA FABRIQ MMA MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Druhý turnaj novej MMA organizácie sa uskutoční v sobotu 25. februára.

Slovenská organizácia Fabriq MMA, ktorú založil zápasník a tréner Attila Végh z trnavského Spartakus Fight Gymu (SFG), láka fanúšikov bojových športov po prvom úspešnom turnaji na ďalší. Uskutoční sa 25. februára v Nitre.

Zatiaľ čo na prvej akcii sme mohli vidieť hviezdy ako Gábor Boráros, Karol Ryšavý,  Vlado Lengál alebo Michal Plesník, na druhom turnaji sa predstaví napríklad skúsený Vojto Barborík, ktorý v Oktagone MMA predviedol strhujúci duel s Ivanom Buchingerom. 

Premiéru v organizácii bude mať aj knokautér Marek Mazúch, ktorý v boxerskom dueli minulý rok desivo „vypol“ Brazílčana Leandra „Apolla“ Silvu. Mazúch má v MMA päť výhier a len dve porážky, pričom v Nitre ho preverí bulharský zápasník Nikola Zlatev.


Bulhar sa už domácemu publiku predstavil na prvom turnaji Fabriq MMA proti Michalovi Plesníkovi, prehral však na body. Tentoraz si bude chcieť nepochybne napraviť chuť a predviesť lepší výkon. Zlatev navyše získal tri zo štyroch kariérnych profi výhier v boji na zemi. Aj preto je predčasný koniec tohto súboja viac než pravdepodobný.

Marek Mazúch.
Marek Mazúch. Zdroj: OKTAGON MMA

Domáce derby a návrat neporazeného

Organizácia fanúšikom oznámila aj domáce derby, duel medzi Branislavom Zuzákom a Matejom Šurínom. V klietke sa pobije okrem iných Michal Konrád, ktorý v Oktagone MMA absolvoval celkovo deväť zápasov. V rámci nich si pripísal triumf napríklad nad talentovaným Romanom Paulusom či Ferom Fodorom. 

Odporúčané
Letný turnaj OKTAGON 59 po prvýkrát na Slovensku: Pozri si zápas elít pod holým nebom v Bratislave, toto je nabitý fight-card Letný turnaj OKTAGON 59 po prvýkrát na Slovensku: Pozri si zápas elít pod holým nebom v Bratislave, toto je nabitý fight-card 16. júla 2024 o 10:00

Jeho súperom bude zatiaľ neporazený Magomed Kadimagomedov, ktorý na prvom turnaji v Trnave zdolal vychádzajúcu hviezdu SFG Romana Paulusa na body. Belgičan s ruskými koreňmi si pripísal v kariére dve výhry z troch na KO/TKO a už na Fabriq 1 svojím výkonom demonštroval, že v budúcnosti by mohol patriť medzi najväčšie európske mená. 

Viackrát spomínaný Paulus v Nitre dostane šancu na reparát. Víťaz piatej série reality šou Oktagon Výzva sa postaví proti Pavelovi Hvězdovi, ktorý bol rovnako účastníkom Výzvy. Hvězda síce počas posledných dvoch rokov na konte nemá súboj v MMA, no bol aktívny v Muay Thai, v ktorom zbieral cenné víťazstvá. 

„Bude to pre Romana previerka v stand-upe. Vo Výzve sa obaja nestretli, ale aj tak bude zaujímavé sledovať, kam sa od úspešného projektu Oktagonu posunuli za posledné dva roky,“ konštatoval tréner Spartakusu a matchmaker Fabriqu Ján Hudák.

Roman Paulus.
Roman Paulus. Zdroj: Oktagon MMA

Na nič iné ako na víťazstvo nemyslím

„Nikdy nepodceňujem žiadneho súpera, Hvězda má veľa skúseností z postojovej disciplíny. Má svoje kvality, viem, že okrem thaiboxu mal zápasy aj v grapplingu, takže ani zem mu nie je cudzia. Po prehre na Fabriqu som sa zavrel do telocvične, makal som doslova nonstop,“ prezradil Paulus.

Odporúčané
OKTAGON sa po deviatich mesiacoch vracia na Slovensko. Čaká ťa nabitá šou pod holým nebom a najlepšia karta v histórii Bratislavy OKTAGON sa po deviatich mesiacoch vracia na Slovensko. Čaká ťa nabitá šou pod holým nebom a najlepšia karta v histórii Bratislavy 6. júla 2024 o 10:00

„Priznám sa, že som chcel pôvodne bojovať v Mníchove na Oktagone. Keďže to nevyšlo a najbližší termín od organizácie som dostal v apríli, tak som neváhal ani chvíľu a potvrdil som Fabriqu svoju účasť na turnaji v Nitre. Na nič iné ako na víťazstvo nemyslím. Cítim veľkú motiváciu a chuť po zápase. V Nitre sa máte určite na čo tešiť,“ hovorí. 

Okrem neho uvidíme 25. februára v plnej sile znova nebezpečného Denisa Gondžalu. Na prvej akcii organizácie porazil Denisa Farkaša, v Nitre ho privíta Srb Stevan Nikolić. Nádejný zápasník v oboch svojich doterajších profi zápasoch porazil svojich súperov pred limitom.


Jedným z nich bol niekoľkonásobný majster Slovenska v boxe Michal Zátorský z bratislavskej Octagon Fighting Academy, ktorého Nikolič ukončil už v prvom kole. Gondžala však nemá problém s prestrelkou na nohách a rád si to rozdá aj v grapplingovom súboji. Jeho bojová komplexnosť z neho robí nepredvídateľného a nepríjemného súpera aj pre mimoriadne skúsených borcov.

Domov
Zdieľať
Diskusia