Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. januára 2023, 17:30
Čas čítania 5:14
Denisa Šútorová

11 zaujímavostí o ikonickej Kate Moss: Pri pôrode mala šampanské, na súde bránila Johnyho Deppa a má zvláštnu záľubu

11 zaujímavostí o ikonickej Kate Moss: Pri pôrode mala šampanské, na súde bránila Johnyho Deppa a má zvláštnu záľubu
Zdroj: Bottega Venetta
MÓDA KATE MOSS
Uložiť Uložené

Aj keď na to nevyzerá, rebelka, topmodelka a sexbomba Kate Moss dnes oslavuje 49 rokov. Okrem úspešnej modelingovej kariéry má však za sebou aj drogové škandály a dlhý zoznam hollywoodskych milencov. Prečo sa rozhodla vydať a aká je jej zvláštna záľuba?

Božská a nenahraditeľná topmodelka, sexbomba a rebelka Kate Moss dnes oslavuje 49 rokov. Áno, čítaš správne... aj keď na to nevyzerá, britskej hviezde ťahá na päťdesiatku. Niektorí ju milujú, niektorí nenávidia, no jedno je isté: všetci vedia, kto je Kate Moss. 

V Refresheri ti radi prinášame zaujímavé príbehy zo sveta šoubiznisu. Ak ťa bavia články o inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v umeleckom priemysle či v kultúre, staň sa členom klubu Refresher+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

Odkedy v roku 1993 zažiarila v kampani Obsession pre Calvina Kleina, uplynuli už tri dekády. Dnes má v portfóliu viac než stovku tituliek pre časopisy Vogue, Elle či Harper's Bazaar, prehliadky najluxusnejších svetových značiek, ale aj množstvo škandálov. Okrem toho, že sa stihla objaviť aj v klipoch Paula McCartneyho či Eltona Johna, časopis Time ju v roku 2007 zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí sveta. 

Hoci sa zdá, že jej príbeh pozná celý svet, v článku ti prinášame 11 faktov, ktoré si o Kate Moss zrejme nevedel. Prečítaj si, s kým randila, prečo sa rozhodla vydať a aké ďalšie príbehy napísal jej život.

Anglická modelka Kate Moss.
Anglická modelka Kate Moss. Zdroj: Wiki Commons/Crooked House Films

1. Na prehliadkovom móle si rada vypije aj zapáli

Kate Moss v roku 1998 priznala, že v skutočnosti nikdy nevyšla na mólo triezva. V tom istom roku absolvovala rehabilitáciu na celebritnej londýnskej klinike Priory, kde sa údajne liečila z „vyčerpania“. Prihlásila sa tam z vlastnej vôle.

Odporúčané
Anna Wintour schytala do tváre koláč a zlomila sa pod ňou lavička. Pády modeliek, nahota a facka, aj to patrí k fashion weeku Anna Wintour schytala do tváre koláč a zlomila sa pod ňou lavička. Pády modeliek, nahota a facka, aj to patrí k fashion weeku 22. septembra 2022, 14:30

Ako 16-ročná sa v backstagei módnej prehliadky Johna Galliana v Paríži opila z whisky, následkom čoho na druhý deň vymeškala školu. Bola to jedna z jej prvých prehliadok.

Kate Moss si zapálila na prehliadke Louisa Vuittona počas Medzinárodného dňa bez fajčenia.
Kate Moss si zapálila na prehliadke Louisa Vuittona počas Medzinárodného dňa bez fajčenia. Zdroj: Getty Images/Dominique Charriau

Od začiatku jej kariéry uplynulo už mnoho rokov, imidžu rebelky sa jej však nikdy nepodarilo zbaviť. A možno sa ho zbaviť ani nechcela. V roku 2011 vyvolala na prehliadke Louisa Vuittona ošiaľ, keď si rovno na móle zapálila cigaretu. Okrem toho, že to bolo na Medzinárodný deň bez fajčenia, porušila aj zákaz fajčenia v interiéri. 


2. Pri pôrode mala sviečky aj šampanské

Kým väčšina žien má pred pôrodom veľký rešpekt a bojuje so strachom, Kate Moss si ten svoj údajne naozaj užila. Po tom, ako sa jej narodila dcéra Lila Grace Moss-Hack (ktorú má s Jeffersonom Hackom), sa vyjadrila:Mala som ten najlepší pôrod. Boli tam sviečky. A fľaša šampanského Cristal. Užila som si to.“ 

3. Neznáša selfíčka, na Instagrame špehuje druhých

Dnes 49-ročná topmodelka sa niekoľkokrát počas života vyjadrila, že nemá rada selfíčka a už vôbec nemá vzťah k sociálnym sieťam. Pri predstave, že by sa mala sama odfotiť a pridávať fotky na internet, sa cíti nekomfortne. „Neviem, ako urobiť dobrú selfie. Nie som v tom dobrá,“ povedala.

Napriek tomu prezradila, že má tajný instagramový účet, na ktorom „špehuje“ ľudí. No len z jediného dôvodu, a to byť v obraze. „Inak by som nevedela, kto čo hovorí,“ vyjadrila sa.

4. Randila s Johnnym Deppom, podporila ho aj na súde proti Amber Heard

Kate má za sebou manželstvo s hudobníkom Jamiem Hinceom, momentálne randí s fotografom Nikolaiom von Bismarckom, ktorý má modrú krv, no zrejme jej najmedializovanejší vzťah bol práve ten s Johnnym Deppom.

Kate Moss kedysi randila s Johnnym Deppom, topmodelka ho neskôr podporila na súde s Amber Heard, keď vypovedala v jeho prospech.
Kate Moss kedysi randila s Johnnym Deppom, topmodelka ho neskôr podporila na súde s Amber Heard, keď vypovedala v jeho prospech. Zdroj: Youtube/Amanda Torres


Dvojica, ktorá spolu randila v rokoch 1994 až 1997, patrila medzi najštýlovejšie páry Hollywoodu a celý svet hltal zábery paparazzov, na ktorých si prejavovali lásku. Johnny vraj  dokonca zorganizoval k 21. narodeninám svojej láske veľkolepú párty vo vlastnom klube The Viper Room, kam dopravil modelkiných najbližších vrátane mamy aj kamoša Johna Galliana.

Napriek tomu, že to bola láska ako hrom, nedotiahli to pred oltár. Ako sa však potvrdilo minulý rok, hviezdny pár sa nerozišiel v zlom, práve naopak. Počas šokujúceho súdneho procesu medzi Johnnym a Amber Heard vystúpila Kate Moss ako svedkyňa v prospech Deppa.

Jedným z falošných obvinení, ktoré proti svojmu ex Amber vzniesla, bolo, že pri hádke sotil Kate Moss zo schodov. Topmodelka však tvrdenia Heard vyvrátila jasnou výpoveďou. „Nikdy ma nesotil, nekopol ma ani ma nezhodil zo schodov,“ vyjadrila sa na súde prostredníctvom videohovoru. 

5. Panenstvo stratila v štrnástich

Keď takmer pred troma dekádami začínala kariéru, na prvý pohľad pôsobila ako skutočný anjel. Topmodelka s rebelskou povahou však priznala, že od nevinnosti mala poriadne ďaleko. 

V interview pre Love Magazine priznala, že svoje panenstvo stratila v štrnástich len deň predtým, ako ju na letisku oslovila modelingová agentka zo Storm Models Sarah Doukas a spýtala sa jej: „Uvažovala si niekedy o tom, stať sa modelkou?“ Prvý sex a modelingová ponuka vraj vtedy Moss poriadne zdvihli sebavedomie.

 

6. Po drogovom škandále ju odstavili Chanel aj Burberry

Nebol to prvý ani posledný škandál Kate Moss, no drogová aféra z roku 2005 jej poriadne zavarila. Po tom, ako britský bulvár zdieľal fotky z párty, na ktorých si Kate dáva kokaín, s ňou prerušil spoluprácu módny dom Chanel, Burberry, ale aj fast fashion gigant H&M. Na parížskom fashion weeku jej však vyjadril podporu Alexander McQueen, ktorý si obliekol tričko s nápisom „Milujeme ťa, Kate“.

Alexander McQueen podporil Kate Moss po jej drogovom škandále. Na parížskom fashion weeku v roku 2006 si obliekol tričko s nápisom: Milujeme ťa, Kate.
Alexander McQueen podporil Kate Moss po jej drogovom škandále. Na parížskom fashion weeku v roku 2006 si obliekol tričko s nápisom: Milujeme ťa, Kate. Zdroj: Getty Images/Jean Baptiste Lacroix

Podľa The Guardian si v rozhovore pre BBC Radio 4 Moss s ťažkým srdcom zaspomínala na škandál a priznala, že sa cítila celkom urazená a naštvaná. Na drogách vraj fičali všetci jej známi, len médiá sa zamerali výlučne na ňu. Vďaka spomínanému virálnemu škandálu jej prischla dobre známa prezývka Cocaine Kate, ktorej sa dlho nevedela zbaviť. V tom čase jej k dobrej reputácii nepomohol ani vzťah s hudobníkom Petom Dohertym, o ktorom bolo verejne známe, že je drogovo závislý.


Ako uvádza Fashion Telegraph, Kate Moss po drogovom škandále zostala v balíku a medzi rokmi 2005 až 2006 zarobila 8 miliónov libier. Aj zlá reklama je reklama.

7. Na zozname milencov má aj bývalého Jamesa Bonda

Niet sa čo čudovať, že rebelka Kate Moss pobláznila niekoľko mužských sŕdc, mnohí pochádzajú z hollywoodskych kruhov. Okrem Johnnyho Deppa má na zozname aj herca Daniela Craiga, ktorý sa preslávil najmä ako James Bond. Okrem neho však tvorila pár aj s hudobníkom Jessom Woodom, hercom Rhysom Infansom aj dizajnérom Danom Macmillanom, ktorý je druhým synom grófa zo Stocktonu.

8. K svadbe ju inšpirovala šou Moja veľká tučná cigánska svadba

K svadbe ju neviedla iba láska, ale aj šou na britskej stanici Channel 4 – Moja veľká tučná cigánska svadba. Po tom, ako uvidela jednu z epizód, rozhodla sa, že sa chce vydať za dlhoročného priateľa Jamieho Hincea. Vo veku 37 rokov povedala áno vo veľkolepom štýle na ceremónii ako z filmu Veľký Gatsby. Krásnu nevestu, ktorej spopod šiat vytŕčali bradavky, sprevádzalo dokopy 14 družičiek, medzi ktorými nechýbala ani dcéra Lila. 

Kate Moss inšpiroval k vlastnej svadbe program Moja veľká tučná cigánska svadba.
Kate Moss inšpiroval k vlastnej svadbe program Moja veľká tučná cigánska svadba. Zdroj: Getty Images/Neil Mockford

9. Frank Sinatra ju pobozkal na ústa

Na oslave 80. narodenín Franka Sinatru, na ktorej sa Kate Moss vtedy zúčastnila s Johnnym Deppom, vraj dostala od oslávenca pusu. Moss priznala, že Sinatra mal vždy slabosť na pekné dievčatá. 

„Zhromaždil ochranku tak, aby sa Johnny nemohol priblížiť, a spýtal sa ma: ‚Ako sa máš?‘ A ja som odvetila: ‚Všetko najlepšie, Frank.‘ On sa ku mne natiahol a dal mi pusu na ústa. Potom mi podal cigaretu bez filtra,“ povedala Moss a speváka označila za božského. 

10. Kate je na zozname najkontroverznejších ľudí v módnom priemysle

V roku 2015 vydal magazín Glamour zoznam najkontroverznejších ľudí v módnom priemysle. Kate obsadila hneď druhé miesto po Johnovi Gallianovi. Kreatívny riaditeľ značky Maison Margiela sa naň dostal pre rasistický a antisemitský komentár v parížskom bare, po ktorom musel zaplatiť tučnú pokutu 6 000 eur.

Kate Moss.
Kate Moss. Zdroj: Getty Images/Kate Moss

Spolu s Kate a Johnom sa v článku skloňuje aj meno celebritného fotografa Terryho Richardsona, ktorý bol niekoľkokrát obvinený zo sexuálneho zneužívania. Glamour však neprehliadol ani škandály Vivienne Westwood či Gucciho čiernej vdovy Patrizie Reggiani.

11. Predáva vlastný džem

Nikto by to na topmodelku so statusom sexbomby nepovedal, no v skutočnosti je vidieckym dievčaťom. Ako uvádza Mirror, najradšej trávi čas vo svojom dome v Costwolde, ďaleko od rušného Londýna, kde sa venuje pestovaniu ovocia a výrobe domáceho džemu. Pri tomto druhu oddychu jej vraj pomáha aj dcéra Lila.

Anglická modelka Kate Moss.
Anglická modelka Kate Moss. Zdroj: Wiki Commons/Renan Katayama


„Kate už niekoľko rokov vyrába džem zo sliviek, černíc a egrešov, aby ich potom mohla rozdávať priateľom,“ povedal blízky zdroj. Modelka sa vraj takisto zúčastňuje na miestnych farmárskych akciách či festivaloch, kde svoje produkty predáva. Za akú cenu, však nie je známe.

Domov
Zdieľať
Diskusia