Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2023, 15:30
Čas čítania 2:20
Denisa Šútorová

Timothée Chalamet vraj nebol na žiadnom kastingu viac ako sedem rokov. Internet tvrdí, že za úspech vďačí vplyvným kontaktom

Timothée Chalamet vraj nebol na žiadnom kastingu viac ako sedem rokov. Internet tvrdí, že za úspech vďačí vplyvným kontaktom
Zdroj: Warner Bros. Pictures/Chiabella James
OSOBNOSTI TIMOTHÉE CHALAMET OSOBNOSTI ŠOUBIZNIS
Uložiť Uložené

„Hollywood s ním zaobchádza špeciálne. Chalamet je nepo baby, veľa ľudí o tom nevie, ale má uja v tomto priemysle a to mu otvára dvere,“ napísal jeden z používateľov na Twitteri.

Agent Timothéeho Chalameta Brian Swardstorm zmietol zo stola špekulácie, že by sa herec uchádzal o rolu v pripravovanom filme Gladiátor 2. Hovorilo sa, že na kastingu boli aj Uastin Butler, Paul Mescal či Miles Teller. Podľa Swardstormových slov je to však lož, herec sa vraj nezúčastnil na žiadnom kastingu posledných sedem rokov, píše portál BuzzFeed News

„Viem, že niektorí z týchto hercov posledných pár mesiacov natáčal film na Blízkom východe, no on (Timothée) nebol na žiadnom kaastingu vyše sedem rokov,“ napísal Swardstorm.

Jeho tvrdenie rozprúdilo na internete vášnivú debatu a Timothéeho hneď označili za nepo-baby. Termín označuje deti zo slávnych rodín, ktoré svoj úspech nedosiahli vďaka talentu, ale vďaka kontaktom vplyvných príbuzných. 

„Hollywood s ním zaobchádza špeciálne. Chalamet je nepo baby, veľa ľudí o tom nevie, ale má uja v tomto priemysle a to mu otvára dvere,“ napísal jeden z neprajníkov.

Potom ako svet v dôsledku článku v New York Magazine začal na konci minulého roku debatovať o rodinkárstve v zábavnom priemysle, svet sa rozdelil na dva tábory. Jedni nepo-babies milujú, druhí nenávidia a podceňujú.

Timothée Chalamet
Zdroj: Getty Images/Jeff Spicer


Fenomén nepo-babies tiež spôsobil, že fanúšikovia začali pochybovať o tom, že herecké obsadenie sa do filmových trhákov vyberá na základe talentu. Oveľa väčšiu silu podľa nich majú vplyvné kontakty. „To je dôvod, prečo sú filmy teraz nahovno,“ odznelo na Twitteri.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Do debaty o nepotizme sa vmiesila aj téma rasovej diskriminácie. „Skutočnosť, že herci s tmavou pleťou s viac ako 20-ročnou kariérou sú stále na kastingoch, ale on nemusí, pretože je ,it guy‘, by mali byť súčasťou diskusie o privilegovanosti bielych,“ napísal jeden z používateľov Twitteru. 

 

„Sedem rokov bolo ďaleko predtým, ako dosiahol prelom v kariére. Lupita, Octavia alebo Regina King, všetky hovorili o tom, že musia absolvovať konkurzy napriek tomu, že boli počas desaťročia uznávané kritikmi,“ dodáva ďalší.

Fanúšikovia mladého herca tvrdia, že jeho talent je aj napriek vplyvným kontaktom nespochybniteľný a jeho úspech vonkoncom nemá nič s privilegovanosťou bielej rasy. 

„Chet Hanks nedostane žiadnu rolu, ktorú by chcel, len preto, že je synom Toma Hanksa. Existuje ,it faktor‘, ktorý potrebujete na dosiahnutie tejto úrovne bez ohľadu na to, kto sú vaši rodičia,“ napísal na Twitter Chalametov fanúšik.

Odporúčané
Vilda Šír: Som tanečník s podnikateľským duchom. Na moje kurzy chodia právničky aj lekárky, tancom sa dá živiť (Rozhovor) Vilda Šír: Som tanečník s podnikateľským duchom. Na moje kurzy chodia právničky aj lekárky, tancom sa dá živiť (Rozhovor) 18. apríla 2024, 9:30

V komentároch sa takisto objavilo meno Meryl Streep a narážka na to, že pravdepodobne od 90. rokov nechodila na žiadne kastingy. Tu je však dôvod hádam jasný. Je to skrátka Meryl Streep.

Timothée Chalamet
Zdroj: Mike Coppola/FilmMagic


Chalamet nie je prvý a ani posledný herec v „nepo-vreci“ a svoj talent si vie patrične obhájiť. Hviezda filmov Call Me by Your Name, Bones and All či Duna si vyslúžila nomináciu na Oscara a niekoľko nominácií na Zlatý Globus či BAFTU. To, čo o ňom hovoria filmoví kritici (ktorí sa o ňom vyjadrujú v tom najlepšom svetle), je azda dôležitejšie ako to, čo hovorí internet. Ale nakoniec, aj zlá reklama je reklama...

Domov
Zdieľať
Diskusia