Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2022, 15:00
Čas čítania 2:14
Denisa Šútorová

Andrew Tate sa háda s Gretou Thunberg: Vďaka, že si prostredníctvom svojej e-mailovej adresy potvrdila, že máš malý penis

OSOBNOSTI ANDREW TATE GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

„Áno, prosím, zasväť ma. Napíš mi na [email protected],“ vrátila Greta úder.

Kontroverzný influencer Andrew Tate je známy svojimi šovinistickými komentármi na adresu žien, výstrednosťou, záľubou v luxuse a už vonkoncom sa netají tým, že kašle na ekológiu. V jednom zo svojich posledných tweetov si zavtipkoval na adresu známej ekologickej aktivistky Grety Thunberg. 

Aktivistku dokonca vyzval, nech mu dá svoju e-mailovú adresu, vraj jej pošle kompletný zoznam svojich áut a povie, koľko emisií vypúšťa do ovzdušia. Švédka, ktorá si hravo poradila aj s Donaldom Trumpom, to Tateovi nedarovala. Dvojica tak rozpútala debatu, ktorú sledoval celý svet.
 

 

„Ahoj Greta, mám 33 áut. Moje Bugatti má w16 8.0L quad turbo a moje dve Ferrari 812 Competizione zase 6,5L v12s. A to je len začiatok. Prosím, pošli mi svoju e-mailovú adresu, aby som ti mohol poslať kompletný zoznam svojej zbierky áut a ich príslušných emisií,“ provokoval Tate na Twitteri.

Neskôr doplnil upravenú videomontáž, kde Greta vo svojej reči v OSN odsudzuje svetových lídrov slovami: „Toto je celé zle. Nemala by som tu byť.“ V ďalšom zábere sa Tate smeje, šoféruje svoje autá a nastupuje do súkromných lietadiel.

Greta na to reagovala, že si Tate zrejme niečo kompenzuje. „Áno, prosím, zasväť ma. Napíš mi na [email protected],“ vrátila úder.

Jej odpoveď si na Twitteri vyslúžila tisícky zdieľaní, odpovedí a lajkov. Jeden používateľ Twitteru zavtipkoval: „Greta tu znižuje globálnu teplotu absolútnym zmrazením Tatea,“ pričom druhý napísal: „Toto je ten druh odpovede, ktorá ťa teraz bude prenasledovať do konca života.“

Tate sa v stredu večer pokúsil o protiúder zverejnením bizarného dvojminútového videa, v ktorom fajčil cigaru a niekto mu podával pizzu. K videu, v ktorom Gretu nazýva otrokom matrixu, napísal: „Vďaka, že si prostredníctvom svojej e-mailovej adresy potvrdila, že máš malý penis. Svet bol zvedavý.“ Tate ďalej hovorí, ako si Greta myslí, že robí správnu vec, pokúša sa zabrániť slnku, aby bolo horúce, a doslova mu dáva lekciu retweetmi a lajkmi.

Paradoxom je, že Tate sa videom rozhodol dokázať, že sa na Gretu nehnevá. Twitter sa však na celú vec pozerá inak a influencerovi sa vysmieva. Jeho pokus ukázať, že na mladú aktivistku nebol naštvaný, skôr naznačoval presný opak a to, že z jej reakcie doslova šalie. Jeden z Gretiných fanúšikov komentoval, že Tate rozhodne „nie je“ naštvaný, keď strávi 10 hodín tvorením videoodpovede pre tínedžerku, s ktorou sa začal hádať on sám.

Odporúčané
Slovenka, ktorá chodila s Tateom: V súkromí to bol najmilší človek. Čím však bol známejší, tým viac bol paranoidný (Rozhovor) Slovenka, ktorá chodila s Tateom: V súkromí to bol najmilší človek. Čím však bol známejší, tým viac bol paranoidný (Rozhovor) 4. júla 2023, 16:30

Znečisťovanie ovzdušia v čase, keď stojíme na prahu najväčšej klimatickej krízy, však rozhodne nie je vhodným predmetom na vtipkovanie. Uvidíme, aká reakcia bude nasledovať zo strany Grety a koľko známych mien sa pridá do kontroverznej debaty. Tate zrejme pichol do osieho hniezda. Švédska aktivistka už niekoľkokrát dokázala, že sa nedá len tak zahnať do kúta.

Domov
Zdieľať
Diskusia