Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. decembra 2022, 9:30
Čas čítania 5:43
Daniel Mikolášik

Víťaz Farmy FiFqo: Baron si ma zablokoval ešte predtým, ako som prišiel domov. Ja sa na ňom naďalej smejem (Rozhovor)

Víťaz Farmy FiFqo: Baron si ma zablokoval ešte predtým, ako som prišiel domov. Ja sa na ňom naďalej smejem (Rozhovor)
Zdroj: TV Markíza
OSOBNOSTI FARMA FARMA 2022
Uložiť Uložené

Je ťažké sa sexuálne uspokojiť, keď sú všade kamery, ale mne sa to podarilo aj tak. Ešte ťažšie je však byť odstrihnutý od sveta, hovorí FiFqo v rozhovore.

„S predsudkami pre môj vzhľad som počítal pri nástupe do reality šou, kde sú ľudia každého druhu. Chápem, že ľudia majú predsudky, ale nechápem, prečo majú potrebu urážať niekoho, o kom nič nevedia. Mne to však neprekáža. Aspoň tak viem odhadnúť človeka už podľa jeho reakcie na mňa,“ prezrádza v rozhovore FiFqo.

Filip Jánoš alias FiFqo je youtuber, streamer a po novom aj víťaz 14. série reality šou Farma. Hoci ho niektorí diváci a farmárski súperi po prvých epizódach vnímali ako slabší článok, vytrel im zrak po tom, čo v každom dueli nekompromisne vyhral a napokon zvíťazil aj vo finále s veľkým náskokom a s ešte väčšou diváckou podporou.

S FiFqom sme sa v rozhovore rozprávali aj o predsudkoch voči jeho vzhľadu, o tom, aký má aktuálne vzťah s Baronom, ktorý sa mu vyhrážal fyzickým ublížením, ako na Farme zvládal nedostatok sexu, či je v televízii odprezentované všetko tak, ako sa to na Farme udeje, a tiež aké sny si chce vďaka výhre 75-tisíc eur splniť.

FiFqo vyhral vo finále 14. série Farmy 75 000 eur.
FiFqo vyhral vo finále 14. série Farmy 75 000 eur. Zdroj: TV Markíza
V Refresheri ti pravidelne prinášame rozhovory s úspešnými a obľúbenými tvárami slovenského šoubiznisu. Ak chceš viac takýchto rozhovorov, sleduj túto sekciu. Tvorbu kvalitných výstupov môžeš podporiť prostredníctvom klubu Refresher+ a všetky články si tak prečítaš celé a bez obmedzení.

Na Farme si bol spočiatku považovaný za outsidera, ktorý by nezvládol klasické farmárske činnosti ako napríklad pílenie či hákovanie. Napokon si v nich dominoval a z každého duelu si vyšiel ako víťaz. Vnímal si aj ty seba na začiatku ako slabšieho hráča alebo si si bol vedomý svojich kvalít?

Hneď prvý deň, keď som prišiel na Farmu, som sa rozkukal, že akých tu mám mužských súperov a s kým by som dokázal vyhrať duel. Vyšlo mi, že ako-takú šancu by som mohol mať s Minhom, ale po ňom pôjdem domov hneď ja. Aj keď sa ma hospodár Martin prvýkrát pýtal, že čím som tu výnimočný, tak som nevedel odpovedať a hovoril som si, že tu sa asi neudržím príliš dlho.

Posledné finálové kolo, ktoré spočívalo z vedomostných otázok, bolo pomerne tesné, hoci si doň vstupoval s veľkým náskokom. Čo sa stalo?

Netuším, ako fungovali tie tlačidlá, keď aj pri spomalenom zábere bolo vidno, že Muffy ho stlačila ako posledná a mohla odpovedať prvá. Ja som skôr za ten klasický vedomostný kvíz, kde sú možnosti A, B a C. Alebo by bolo fajn, keby sa odpovede písali na tabuľky. Lebo takto to podľa mňa nebolo o tom, kto vie odpoveď, ale kto okrem Muffy vie odpoveď. Ale počul som aj to, že sme to vraj stláčali zle, tak neviem.

V súvislosti s touto otázkou sme požiadali o stanovisko štáb TV Markíza, ktorý stojí za produkciou Farmy. „Finalisti dostali pred samotným finále Farmy presné inštrukcie, že tlačidlo majú stláčať jemne, pretože sú tam kontakty, ktoré sa aktivujú práve jemným dotykom. Takisto dostali inštrukcie, že ak použijú silu, nebudú fungovať správne. Tieto tlačidlá sa štandardne používajú aj pri iných kvízoch. Ako mali možnosť diváci vidieť, jedine finalistka Muffy stláčala tlačidlo presne podľa inštrukcií a fungovalo jej to,“ tvrdí televízia.
FiFqo vo finále porazil Martinu „Muffy“ Korkobcovú a Michala Mošpana. Farmárov čakalo až sedem disciplín, pričom Filipovi sa darilo vo vedomostnom kvíze či v disciplínach zameraných na šikovnosť.
FiFqo vo finále porazil Martinu „Muffy“ Korkobcovú a Michala Mošpana. Farmárov čakalo až sedem disciplín, pričom Filipovi sa darilo vo vedomostnom kvíze či v disciplínach zameraných na šikovnosť. Zdroj: TV Markíza

Všimli si to aj tvoji fanúšikovia vrátane exfarmárky Giuliany, ktorí kričali, že ti nefunguje tlačidlo. Zneistilo ťa to?

Zneistilo ma, keď som videl, ako ma súperi doháňajú a neviem s tým nič robiť. Bol som už dosť zúfalý, najmä keď som videl, ako sa znižuje náš bodový rozdiel a predstava, že prehrám celé finále pre poslednú disciplínu, ma znervózňovala celý večer. A keď mala Muffy už desať bodov, potil som sa ako kôň.

Odporúčané
Víťazka Farmy Lucia Gašparíková: Za správanie k Adamovi sa hanbím. Za jednou vecou si však stojím (Rozhovor) Víťazka Farmy Lucia Gašparíková: Za správanie k Adamovi sa hanbím. Za jednou vecou si však stojím (Rozhovor) 21. decembra 2023, 10:30

Mnohí ľudia aj farmári ťa rýchlo odsúdili za to, že si farbíš vlasy a lakuješ nechty, a niektorí ťa dokonca prezývali „transvestita“. Čo si myslíš o týchto stereotypoch a predsudkoch, ktoré si ľudia o tebe vytvárajú len na základe vzhľadu?

To nebolo nič, s čím by som nepočítal pri nástupe do reality šou, kde sú ľudia každého druhu. Chápem, že ľudia majú predsudky, ale nechápem, prečo majú potrebu urážať niekoho, o kom nič nevedia. Mne to neprekáža, ja tak aspoň viem odhadnúť človeka už podľa jeho reakcie na mňa.

FiFqo a jeho najlepšia kamarátka z Farmy – Giuliana Santi. Tá ho podporovala aj počas finále.
FiFqo a jeho najlepšia kamarátka z Farmy – Giuliana Santi. Tá ho podporovala aj počas finále. Zdroj: TV Markíza

Na Farme si si prvé týždne pre svoj výzor a vystupovanie znepriatelil Kika a Barona. Kiko však po čase na teba zmenil názor a dokonca ti držal vo finále palce. Ako si na tom aktuálne s Baronom? Videl som, že si si jeho podobizeň dal na Instagram a v rámci fotomontáže tak promuje tvoj merch. Spriatelili ste sa odvtedy?

Za Kika som veľmi rád, podporoval ma aj počas prestávok, keď videl, že som v strese. A čo sa týka Barona, tak už keď som prišiel z Farmy, ma mal bloknutého na Instagrame. Ja sa na ňom naďalej smejem. Podľa mňa je to taká vtipná postavička, tak mi napadlo dať mu vo fotomontáži môj merch a doteraz sa ma ľudia pýtajú, či to je naozaj alebo len upravená fotka. (smiech)

Odporúčané
Baron o Flexkingovi: Je to odsúdený díler, ktorý zničil desiatky rodín. V ringu ho naučím pokore (Rozhovor) Baron o Flexkingovi: Je to odsúdený díler, ktorý zničil desiatky rodín. V ringu ho naučím pokore (Rozhovor) 28. novembra 2022, 12:30

Podľa Alice, umelej inteligencie sprevádzajúcej Farmu 14, patríš medzi najinteligentnejších ľudí na svete. Stotožňuješ sa s týmto tvrdením?

Ja som to hovoril aj na Farme, že nechápem, prečo by som mal byť nejak inteligentnejší len za to, že som lepšie doplnil chýbajúce vzory v teste ako ostatní. Čím dlhšie som tam však bol, tým viac som chápal, že tie testy majú niečo do seba. (smiech)

Je všetko, čo vidíme v televízii vo Farme, skutočné?

Ja som bol v tom, že do celej Farmy výrazne zasahuje produkcia, ale zistil som, že jediný zásah je len vo výbere účinkujúcich. Ten majú fakt super zvládnutý a vedia namixovať také typy ľudí, že je isté, že sa diváci budú mať na čo pozerať.

A pre všetkých, ktorí si myslia, že tam máme nejaké scenáre a príkazy z produkcie za peniaze, tak my sme obyčajní ľudia a nie herci a keby sa dostávali nejaké bonusy za vyvolané hádky, tak by sa to iste dostalo von a uškodilo by to celej Farme.

Priznávam, že aj ja som bol jeden z tých, ktorí „hejtili“ Farmu a hovoril som, že tam volajú len tupcov a hercov, ale zmýlil som sa. Všetko, čo vidia diváci, je skutočné. Akurát tam veľa vecí chýba, ale to sa inak spraviť nedá, keď má jedna epizóda hodinu. Takže väčšina spomienok ostane už iba v hlave.

FiFqo na Farme.
FiFqo na Farme. Zdroj: TV Markíza

Čo bolo pre teba osobne na Farme najdrsnejšie?

Byť úplne odstrihnutý od vonkajšieho sveta. Nemali sme prístup k ničomu, čo sa deje vonku, nevedeli sme ani čas a dni sme si museli počítať. Takže po niekoľkých týždňoch na mňa prišli ťažoby, keď som zbytočne veľa rozmýšľal nad tým, čo sa môže diať vonku. Ale potom to našťastie prešlo a už som si iba užíval záver Farmy.

Mnohí exfarmári z predošlých sérií nám v rozhovoroch prezradili, že pre nich bol najdrsnejší aj nedostatok sexu. Súhlasíš?

Je ťažké sa uspokojiť, keď sú všade kamery a celý deň máme na sebe mikrofóny, ale ja som to zvládol aj tak. (smiech)

V čase, keď si sa hlásil na Farmu, si už bol dávno známy youtuber, ktorý mal na sociálnych sieťach státisíce fanúšikov a dokonca si sa objavoval aj na obrazovkách RTVS v rámci vedomostnej súťaže Duel Junior. Aká bola tvoja motivácia prihlásiť sa?

Ja som taký typ človeka, ktorý je skoro za každú zábavu, a tiež mám rád výzvy. Motivácia bola pobaviť mojich divákov a možno si získať aj nejakých ďalších, zažiť niečo nové a skúsiť zapracovať na mojom psychickom stave.

FiFqo bol známy youtuber ešte pred Farmou.
FiFqo bol známy youtuber ešte pred Farmou. Zdroj: TV Markíza

Bral si v tom čase do úvahy, že by si mohol vyhrať?

Pri štýle, akým som vypĺňal tú prihlášku, som nečakal, že sa mi vôbec ozvú. (smiech)

Napokon si však evidentne nezaujal len produkciu, ale aj divákov. V diváckom finálovom hlasovaní si získal najviac SMS správ – viac ako 20-tisíc z celkového počtu 36 308 hlasov. Čím si si podľa teba získal publikum?

Čo som čítal od ľudí, tak asi tým, že som proste sám sebou a diváci ocenili moju úprimnosť a to, že som priateľský. Nemal som problém ani s robotou, hoci je pravda, že som si rád ponadával, keď toho bolo veľa, ale vždy som spravil, čo mi kázali. A rád som sa učil nové veci. Ale aj tak ma prekvapilo, že keď som si prvýkrát po odchode z Farmy pozrel reakcie ľudí, tak som bol medzi favoritmi. Pre môj vzhľad som čakal skôr opak.

Odporúčané
Vypadnutý Daniel z Farmy: Na sex som na farme ani nepomyslel. Ľudia v klube mi ďakujú za reprezentáciu queer komunity (Rozhovor) Vypadnutý Daniel z Farmy: Na sex som na farme ani nepomyslel. Ľudia v klube mi ďakujú za reprezentáciu queer komunity (Rozhovor) 1. októbra 2023, 14:30

Vyhral si 75-tisíc, ktoré vraj chceš investovať do bývania. Máš aj nejaké menšie sny, ktoré si chceš vďaka výhre splniť?Mojím najväčším snom je mať nejaký vlastný priestor, kde sa budem môcť venovať tomu, čo ma baví najviac, a to točeniu videí a streamovaniu. Chcem tým robiť ľuďom radosť.

Aké máš ešte plány do budúcnosti?

V najbližšej budúcnosti chystám pre divákov, ktorí si užívali moje pôsobenie na Farme, ešte jednu špecialitku, o ktorej zatiaľ nemôžem hovoriť, ale všetko včas oznámim na mojom Instagrame a Youtube.

FiFqo v duelantskej chatke.
FiFqo v duelantskej chatke. Zdroj: TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia