Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2023, 9:00
Čas čítania 3:34
redakcia

Získaj ročné predplatné a neobmedzený prístup už od 10 EUR. Využi limitovanú novoročnú zľavu

REFRESHER REFRESHER OBSAH REFRESHER+
Uložiť Uložené

K novému roku sme si pre teba pripravili prekvapenie. Dlho neváhaj, zľava platí iba niekoľko dní.

Na oslavu nového roka sme pre teba pripravili darček v podobe zľavového kódu, s ktorým získaš ročný balík predplatného už od 10 eur. Predplatné ti odomkne nielen tisícky prémiových článkov, ale aj čítanie bez reklám a zdieľanie obsahu, ktorý ťa bavil, rodine a kamošom. A to nie je všetko. Spoločne s predplatným získaš kredity, ktoré môžeš premeniť na benefity v podobe lístkov na koncerty najznámejších interpretov, PPV kódy na streamovanie zápasov či zľavu do rôznych obchodov. Benefity sa pravidelne obmieňajú a pribúdajú, aby sme mohli potešiť každého člena klubu REFRESHER+

staň sa členom
S KÓDOM „2023“ ťa vyjde ročný balík predplatného
Light iba na 10 eur – získaš neobmedzený prístup k zamknutým článkom;
Standard iba na 16,67 eura – získaš neobmedzený prístup k zamknutým článkom, prístup k benefitom a čítanie s menším počtom reklám;
Premium iba na 20 eur – získaš neobmedzený prístup k zamknutým článkom, prístup k benefitom, čítanie bez reklám a možnosť zdieľania článkov kamošom.
predplatné
Zdroj: REFRESHER

Oliver Oswald na otázku uspokojovania modelky vo vysielaní

Vyspovedali sme Olivera, jedného z moderátorov pikantnej late night show Tri prasiatka, ktorú môžeš počuť vo vysielaní rádia Európa 2. Oliver Oswald, Samuel Procházka a Láďo Varecha rozprávajú hlavne o sexe, vzťahoch a ženách. Podľa niektorých poslucháčov však moderátori kráčajú tesne po hranici sexizmu a zvrhlosti.

Do povedomia sa dostali pre jednu veľmi kontroverznú epizódu, počas ktorej uspokojovali modelku z Onlyfansu erotickou pomôckou priamo vo vysielaní. Zvláštny bol najmä fakt, že ovládač k pomôcke skončil v rukách vrátnika budovy. Olivera sme sa opýtali, čo si myslí o tomto rozhodnutí aj s odstupom času, či po odvysielaní nemali problém s vedením, aké vysoké pokuty museli už platiť a či tému sexu nepovažuje za prvoplánový marketing. 

zisti, ako dopadlo kontroverzné vysielanie

Vlekár Roman: Pracuješ vonku aj keď je –20 stupňov, ale zarobíš kráľovsky

Roman odišiel do Švajčiarska, kde začal pracovať ako umývač riadu a vypracoval sa až na manažérsku pozíciu. Nakoniec pracuje ako operátor lanovky. Jeho „office“ sa nachádza vo výške 2 200 m n. m. Tvrdí, že práca operátora lanovky nie je pre každého. Švajčiari nemajú problém zaučiť hocikoho, ale musia vidieť, že robiť chce. Nie každý si dokáže predstaviť, že musí ráno skoro vstávať, aby prišiel do práce v snehu, vo vetre a pri teplote –20 stupňov Celzia. Na druhej strane nepotrebuješ žiadne špeciálne kurzy ani školenia. Celá prevádzka lanovky je relatívne jednoduchá a 80 percent potrebných informácií sa údajne dokážeš naučiť za týždeň.

Zaujímalo nás, ako sa k tejto práci dostal a ako vyzerá bežný deň vlekára v známom lyžiarskom stredisku a prečo sa pred Slovákmi tvári, že je Švajčiar. 

ako vyzerá práca vlekára?

Jarmila robí kamionistku aj v sedemdesiatke: v práci vidí, ako sa šoféri bijú o prostitútky

V 55 rokoch požiadala o predčasný dôchodok, ktorý jej zamietli, tak sa rozhodla, že si urobí vodičák na kamión. Kamionistka Jarmila nám porozprávala o svojich zážitkoch z ciest, napríklad o rumunskej spoločníčke Shakire, ktorá mala toľko klientov, že ju videla chodiť z auta do auta. Niektorí šoféri sú schopní sa o prostitútku aj pobiť. Zaujímavé je, že ešte nikdy nestretla mužského spoločníka. 

Priznala, že v tejto práci to nie je vždy bezpečné. Už sa jej stalo, že jej niekto rozrezal plachtu na kamióne a pozeral na tovar alebo jej naftu z nádrže potajomky vytiahli priamo na benzínke. V rozhovore sa dozvieš, ako vyzerá život v kamióne, koľko si dokážu zarobiť a prečo by nikdy nezjedla bagetu z pumpy. O Jarmile sme pripravili aj video a budúci rok o netradičnej kamionistke uvidíš aj televízny dokument.

prečítaj si rozhovor
predplatné
Zdroj: REFRESHER

Zisťovali sme, či káva slovenských influencerov stojí za to

Po kolagéne a CBD sa na Instagrame čoraz častejšie stretávame s novým fenoménom influencingu – „private label“ kávami. Zaujímalo nás, či ide o lacnú kávu s dobrým marketingom alebo o kvalitný chuťový zážitok. Keďže my nie sme odborníci na kávu, rozhodli sme sa obrátiť na expertov a pražiarov, ktorí sa káve (prakticky aj teoreticky) venujú dlhé roky. O svoj názor sa podelili odborníci na základe bežne dostupných informácií o produktoch. V tomto článku sme sa pozreli na kávu od influencerky Zuzany Plačkovej, futbalistu Mareka Hamšíka a rapera Majka Spirita. 

V článku sa dozvieš, že káva, ktorú Plačková predáva za takmer 10 eur, má v skutočnosti hodnotu niečo vyše 2 eur. Pozitívom aspoň je, že ju influencerka dáva pražiť v slovenskej pražiarni. 

stojí to za to?

Lukáš sa živí hľadaním lacných leteniek: za byt na Azorách platí 280 eur

Lukáš Chovan sa už pár rokov živí ako profesionálny hľadač leteniek. Na internete ho možno poznáš pod prezývkou Chovi a pracuje pre najväčší cestovateľský portál Letenky za babku, na ktorý deň čo deň pridáva tipy na letenky za pár eur. Jeho náplň práce je hľadanie tipov na letenky a ubytovania, takže celé dni v podstate sedí za počítačom, hľadá lety a spája ich dokopy, aby dávali zmysel. Momentálne žije sám v centre hlavného mesta Ponta Delgada v apartmáne za 280 eur mesačne. Veľa ľudí nechápe, ako dokáže cestovať lacno a živiť sa „len“ hľadaním leteniek.

V článku sa dozvieš aj to, kedy prichádzajú akcie na nové letenky a ako je možné, že spiatočné lety do Edinburghu či Londýna stáli iba 2 eurá. Okrem toho nám Lukáš prezradil, kedy je najlepší čas na kúpu leteniek.

zisti, ako na lacné letenky

Kvalitný obsah nám pomáha tvoriť naša komunita. Preto ak sa ti témy našich článkov a rozhovory s hosťami páčia, užívaj si ich naplno vďaka svojmu členstvu v klube REFRESHER+.

Domov
Zdieľať
Diskusia