Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2022, 17:00
Čas čítania 1:10
Martin Mičuda

Hyundai predstavil Konu 2. generácie. Má futuristický dizajn, väčšie rozmery a 3 druhy pohonu

Hyundai predstavil Konu 2. generácie. Má futuristický dizajn, väčšie rozmery a 3 druhy pohonu
Zdroj: Hyundai
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY HYUNDAI
Uložiť Uložené

Kórejská automobilka dáva prvé informácie a fotografie nového SUV segmentu B.

Jednou z posledných zásadných automobilových noviniek roka 2022 je nová Kona. Medzigeneračnú výmenu mestského crossovera má Hyundai naplánovanú síce až budúci rok, no už teraz nám kórejsky výrobca dáva prvé informácie a odhaľuje dizajn. Ten stavia na základoch predchodcu, je však ešte odvážnejší a futuristickejší, čo potvrdzuje najmä predná maska.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Tá sa bude odlišovať podľa motorickej verzie, keďže aj 2. generácia ponúka konvenčné spaľovacie motory, hybrid aj čisto elektrické vyhotovenie. Ich spoločným znakom je úzky svetelný pás denného svietenia na oboch koncoch. Hlavné svetlá sú pritom pomerne nenápadne zakomponované v rohoch karosérie, a to ako vpredu, tak aj vzadu. Majú pixelovú grafiku podobnú s modelmi Ioniq 5 a 6. Poznávacím znakom spaľovacích verzií sú lemy blatníkov lakované v tmavom odtieni, zatiaľ čo športovo strihnutý N Line a elektrická verzia ich bude mať vo farbe karosérie.

Hyundai, Kona,
Zdroj: Hyundai

Zásadnou zmenou prešli samotné rozmery – novinka meria na dĺžku až 4 355 milimetrov, čo je až o 15 centimetrov viac než jej predchodca. Nová Kona sa tak už viac priblížila k väčšiemu Tucsonu a potvrdzuje to aj možnosť zvoliť si až 19" disky kolies. V ponuke nebude chýbať ani možnosť dvojfarebného lakovania, kde strechu zdobí čierny lak.

Odporúčané
Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) Testovali sme namakaný 320-koňový Volkswagen Arteon v štýlovej verzii. Je to dokonalý mix športovosti a praktickosti (Test) 16. decembra 2022, 16:30

Podľa vzoru posledných noviniek značky aj Kona v kokpite prechádza na architektúru palubnej dosky so širokouhlým panelom, ktorý zlučuje dve 12,3" obrazovky. Interiér však neprichádza o všetky fyzické ovládacie prvky. Tradičný volič prevodovky sa presunul zo stredového tunela za volant, stredový tunel je tak kompaktnejší a značne modernejší. Z citeľného nárastu rozmerov má profitovať predovšetkým posádka, keďže interiér najmä v pozdĺžnom smere ponúka viac miesta.

Z motorickej stránky zatiaľ nepoznáme žiadne podrobné parametre. Zákazník však bude mať na výber z troch druhov pohonu – konvenčný, hybridný a elektrický. Už teraz však vieme, že športová verzia Kona N z novej generácie už nevznikne.

Hyundai, Kona,Hyundai, Kona,Hyundai, Kona,Hyundai, Kona,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia