Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. decembra 2022, 12:00
Čas čítania 1:42
Jakub Paulík

Slovenská trénerka Erika hodnotí Liver Kinga: Zarába na ľudskej hlúposti. Surovým mäsom ľudia riskujú infekciu

ŠPORT LIVER KING SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Liver King aj po priznaní sa k užívaniu steroidov naďalej prezentuje surové mäso ako svoj hlavný zdroj obživy.

Svoju povesť si postavil na „zásadách predkov“ a jedení surového mäsa. Za výrazne svalnatú postavu však vďačí steroidom, aj keď dlhý čas tvrdil, že ich neužíva. O prípade fitnes influencera Liver Kinga sme sa rozprávali s trénerkou a výživovou poradkyňou Erikou Zajacovou.

„Ľudia chcú senzáciu. Ak niekto povie ‚pozri na mňa, ja jem surovú pečienku a mám veľké svaly‘, určite získa viac pozornosti než niekto, kto sa bude riadiť vedeckými poznatkami v oblasti výživy. Tie sú totiž pre bežnú populáciu nudné: dostatok ovocia, zeleniny, čo najmenej spracovaných potravín, dostatok bielkovín. Ak poviete ‚pozri, jem pestrú a vyváženú stravu a mám veľké svaly‘, nebude to také zaujímavé ako niekto, kto bude zubami odtŕhať surové mäso,“ tvrdí Zajacová.

Imidž svalnatého Liver Kinga postavený na jedení surového mäsa je pritom nielen jedna veľká lož, ale mnohých sledovateľov nabáda k nezdravým stravovacím praktikám. „Konzumácia surového mäsa je ďalšia z vecí, pri ktorých si môžeme ťukať na čelo. Benefity neprináša v podstate žiadne. V lepšom prípade len zjete surové mäso, v horšom si koledujete o vážny zdravotný problém – riskujete infekciu, napríklad Campylobacterom, E. coli a podobne“.

Odporúčané
Jedzte surové mäso, odporúčal influencer Liver King. V skutočnosti bral steroidy a zarábal milióny na naivite fanúšikov Jedzte surové mäso, odporúčal influencer Liver King. V skutočnosti bral steroidy a zarábal milióny na naivite fanúšikov 7. decembra 2022, 10:30

Zarába na ľudskej hlúposti

Veľký úspech by cvičenci nemali ani v prípade, ak by jedli výhradne tepelne upravené mäso a zanedbávali pestrú stravu. „Na podporu carnivore diéty (mäsová diéta) nemáme žiadne vedecky podložené dôkazy. Naopak, na podporu ‚obyčajnej‘ pestrej stravy, ktorá spĺňa všeobecné odporúčania, ich máme množstvo. Carnivore diéta je kontroverzný spôsob stravovania, ktorý však nemá podporu vo vedeckých odporúčaniach. Nepoznáme jej dlhodobý vplyv na zdravie či črevný mikrobióm. Tvrdenia, že takto žili naši predkovia, sú zavádzajúce – veľkú časť potravy našich predkov tvorila práve rastlinná potrava. Boli to lovci-zberači, nie iba lovci,“ vysvetľuje výživová poradkyňa.

Postava, ktorú svetu ukazuje Liver King, nie je výsledkom konzumácie surového mäsa, ale predovšetkým kvalitného tréningu, pestrej stravy a v neposlednom rade užívania steroidov, ktoré fitnes influencer zamlčal. Naďalej však na svoj účet pridáva príspevky s konzumovaním surového mäsa a prezentuje ho ako zázrak.

„Pán Liver King zarábal – a asi stále zarába – na ľudskej hlúposti. Ak aj po tomto odhalení a priznaní bude ešte niekto tvrdiť, že za jeho postavu vďačí surovému mäsu a jeho doplnkom výživy, ktoré vám veľmi rád predá, asi mu niet pomoci. Dôležité je spomenúť, aký príklad to dáva mladej generácii. Užívam steroidy, riskujem zdravie, priznám sa – a ľudia ma žerú. To je otrasný obraz dnešnej spoločnosti. Mladí ľudia potom radšej hľadajú niekoho, kto im predá steroidy, než by sa zamerali na niečo, čo im dokáže do života priniesť kvalitu a bude im slúžiť dlhodobo – ako zostaviť tréning a dlhodobo progresovať,“ dodala k téme Erika Zajacová.

Liver King
Zdroj: IG/Liver King
Domov
Zdieľať
Diskusia