Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2022, 15:00
Čas čítania 1:06
Martin Mičuda

FOTO: Mazda 6 oslavuje okrúhle výročie vo veľkom štýle. Pozri, aký prémiový červený lak jej automobilka dopriala

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MAZDA
Uložiť Uložené

Japonci opäť vylepšujú svoju vlajkovú loď, ktorá oslavuje 20. narodeniny.

Mazda 6 patrí k základným pilierom modelového portfólia japonskej automobilky, ktorý sa prvýkrát na trhu objavil v máji 2002. Aktuálne je na trhu jej tretia generácia od roku 2012. Vyše 10-ročné pôsobenie jednej generácie vozidla je nevídané, Japonci sa však očividne nechystajú na medzigeneračnú výmenu. Značka totiž práve predstavila ďalšiu modernizáciu, ktorá prichádza aj s oslavným variantom Mazda 6 20th Anniversary Edition odkazujúcim na 20. výročie prvej šestky.

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Nová je prémiová červená farba karosérie Artisan Red, ďalším poznávacím znakom sú strieborné detaily – predná maska vrátane lišty, emblém na prednom blatníku, lišty okolo okien či špecifické 19" zliatinové disky vo vysokom lesku. Novinka tak vyzerá hodnotnejšie.

Mazda 6,
Zdroj: Mazda

Interiér je v hnedej koži v odtieni Leganu (sedadlá v koži Nappa), zatiaľ čo dekoračné lišty palubnej dosky sú v tmavohnedej matnej povrchovej úprave. Na opierkach hláv pribudli emblémy 20. výročia. Súčasťou modernizácie produktovej série je aj inovácia stupňov výbavy tohto radu. Novinkou je napríklad výbava Homura, ktorá strieda strieborné prvky za čierne metalické – maska, okenné aj strešné lišty, 19" disky či kryty spätných zrkadiel.

Odporúčané
Nové 639-koňové AMG nám vyrazilo dych. Toto je najextrémnejšie štvormiestne auto na trhu Nové 639-koňové AMG nám vyrazilo dych. Toto je najextrémnejšie štvormiestne auto na trhu 5. mája 2019, 19:46

Všetky modely majú inovované charakteristiky motorického posilňovača riadenia, ktorý zlepšuje odozvu pri stredných a vysokých rýchlostiach. Novinkou je aj funkcia bezdrôtového prehrávania Apple CarPlay a nabíjania či jazdná asistenčná funkcia Cruising & Traffic Support. Funkcie regulácie rýchlosti a asistencie riadenia pomáhajú znižovať únavu vodiča pri dopravných zápchach či v iných situáciách.

Dostupné karosárske laky rozšírili o dve nové farebné verzie – bielu Rhodium White Premium a platinovú Platinum Quartz. Mazdu 6 modelového roku 2023 je už možné objednávať aj u nás, cena pritom štartuje na 34 110 €. Špeciálny model 20th Anniversary Edition je dostupný len v limitovanom počte kusov a cena sa začína od 43 210 €.

Mazda 6,Mazda 6,Mazda 6,Mazda 6,
Zobraziť galériu
(12)
Domov
Zdieľať
Diskusia