Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. decembra 2022, 10:00
Čas čítania 3:26
Dominik Vetrák

Najlepšie vianočné filmy na streamingových službách (Netflix, HBO Max, Apple TV, Voyo)

Najlepšie vianočné filmy na streamingových službách (Netflix, HBO Max, Apple TV, Voyo)
Zdroj: Netflix/Disney+/HBO Max
FILMY A SERIÁLY VIANOČNÉ FILMY
Uložiť Uložené

Toto sú najlepšie filmy s vianočnou atmosférou, ktoré si užiješ počas sviatkov na Netflixe a spol.

Najlepšie vianočné filmy nikdy nejdú v televízii. Naše slovenské stanice preferujú úmorné reprízy česko-slovenských rozprávok, Mrázika a Sám doma, takže na nič iné okrem toho veľa priestoru neostane. Aj preto ti radíme zamieriť k streamingovým službám, na ktorých nájdeš skvelé vianočné filmy.

Nižšie sa môžeš pozrieť na to najlepšie, čo nájdeš na platformách Netflix, HBO Max, Apple TV+ či Amazon Prime Video. Sledovať obsah streamingových služieb a prinášať ti z nich výbery toho najlepšieho, čo sa oplatí vidieť, môžeme robiť aj vďaka tomu, že nás podporuješ a si členom klubu Refresher+.

Odporúčané
10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2023 10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2023 15. decembra 2022, 9:30

Netflix

Klaus (2019)

Jeden z najkrajších animákov posledných rokov a bezpochyby jeden z najlepších vianočných filmov vôbec. Pýšiť sa môže nádhernou 2D animáciou, krásnym hudobným sprievodom a príbehom, ktorý sa úspešne vyhýba klišé. Je to dokonalý vianočný film pre každú vekovú skupinu. Dej sleduje zrod Santa Clausa a udalosti, ktoré viedli k tomu, že začal nosiť deťom darčeky. 

Grinch (Ako Grinch ukradol Vianoce, 2000)

Jim Carrey tu predviedol svoju dokonalú prácu s mimikou. Jeho Grinch je nezabudnuteľným filmovým stvorením, ktoré nevzniklo len vďaka maskám a kostýmom, ale najmä vďaka jeho hereckému talentu.

Vo filme sa rozhodne pokaziť Vianoce všetkým ľuďom, pretože ich neznáša. Vďaka malému dievčatku, ktoré sa ho ako jediný človek v okolí nebojí, pochopí, prečo skutočne neznáša Vianoce. Grinch je oldschoolový rodinný film, ktorý si užijú najmä staršie ročníky. 

Disney+

The Nightmare Before Christmas (Predvianočná nočná mora, 1993) 

Jack Skellington je v snímke nepochopeným kostlivcom, ktorý sa nudí a Halloween už jemu a ľuďom veľa nedáva. Jedného dňa však zavíta do susedného vianočného mesta a sviatok ho uchváti. Rozhodne sa teda usporiadať Vianoce v halloweenskom štýle, no jeho snaha vyjde navnivoč, keď akurát všetkých vystraší či zhnusí, hoci neúmyselne. O hudbu sa postaral slávny hollywoodsky skladateľ Danny Elfman. 

Sám doma (1990 a 1992)

Stráviť Vianoce bez Kevina sa už fakt nedá. Na rozdiel od väčšiny vianočných filmov a rozprávok sa Sám doma dobre pozerá aj vyše 20 rokov po premiére a pokojne aj po päťdesiatykrát.

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš postavy z legendárnych vianočných filmov? KVÍZ: Ako dobre poznáš postavy z legendárnych vianočných filmov? 24. decembra 2023, 10:00

Môže za to vynikajúci situačný a fyzický humor, keď sledujeme banditov Harryho a Marva, ktorým opakovane prejde cez rozum malý Kevin v snahe ochrániť svoj dom. Hádam neexistuje nikto, kto tento film nevidel. Možno je na čase, aby sme tak všetci spravili v originálnom znení?

Santa Claus (1994)

Nevrlý muž a nie príliš starostlivý otec Scott (Tim Allen) jedného dňa nechtiac zabije Santa Clausa. Jeho trestom je to, že sa na neho začne meniť, a to ako po fyzickej, tak psychickej stránke. Táto skúsenosť mu otvorí oči a zmení pohľad na život, pričom si zlepší aj vzťah so svojím synom. Ak máš chuť na príjemné rodinné béčko o sile lásky k blížnemu s čarovným duchom Vianoc, tento film ti sadne. 

Miracle on 34th Street (Zázrak na 34. ulici, 1947)

Jedna z najväčších vianočných klasík je o tom, čo všetko dokáže viera v Santa Clausa. Dej sa zameriava na postaršieho džentlmena, ktorý prijme prácu Santa Clausa a oblečie si jeho kostým v jednom obchode. Vzbudí však pozornosť, keď o sebe vyhlási, že je skutočný Santa Claus. Ľudia ho považujú za blázna a vo filme dokonca prebehne súd, na ktorom sa právnik snaží dokázať, že je skutočným Santom. 

HBO Max 

Elf (2003)

Buddy (Will Ferrell) je dospelý muž, ktorý žije na severnom póle medzi ostatnými Santovými škriatkami. Prežil tu takmer celý život a vychovali ho pomocníci Santa Clausa. V dospelosti si však uvedomí, že je až príliš odlišný od ostatných, a tak sa vydá hľadať svojho skutočného otca do New Yorku. 

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš hlášky z legendárnych vianočných filmov? KVÍZ: Ako dobre poznáš hlášky z legendárnych vianočných filmov? 22. decembra 2023, 12:00

Tam zisťuje, prečo je jeho pravý otec na zozname neposlušných ľudí a prečo má Santa každým rokom čoraz viac problémov. Príde na to, ako veľmi sa vianočné sviatky zmenili k horšiemu, že ľudia prestávajú veriť v ich čaro, pravé hodnoty a na samotného Santa Clausa. Rozhodne sa, že to všetko zmení, s čím mu pomáha aj pôvabná zamestnankyňa obchodu, ktorá cez sviatky hrá elfku (Zooey Deschanel).

Amazon Prime Video

National Lampoon's Christmas Vacation (Vianočné prázdniny)

Rodina Griswoldovcov na čele s Clarkom v podaní nezabudnuteľného Chevyho Chasea je medzi slovenskými divákmi veľmi obľúbená. Griswoldovci nás rozosmiali v mnohých komédiách a ich vianočná časť nie je výnimkou.

Clark chcel mať len pokojné sviatky so svojou rodinou a milujúcou ženou, no ich deti to už tradične skomplikovali tak, že sa im stali bizarné a šialené veci, ktoré obrátili celú rodinu naruby. 

Ďalšie skvelé vianočné filmy na platforme Amazon Prime Video: It’s a Wonderful Life, Love, Actually, Planes, Trains and Automobiles či Polar Expres. 

Bonus: Die Hard (1988, Disney+)

Smrtonosná pasca je vianočný film, nech si o tom tvrdení myslí, kto chce, čo chce. John McClane počas Vianoc obetuje najkrajšie chvíle strávené so svojimi blížnymi, aby v hoteli Nacatomi Plaza dal na frňák teroristom vedeným Hansom Gruberom v podaní Alana Rickmana. Iste, je to netradičný vianočný film a primárne je o hláškach Brucea Willisa a skvelých akčných scénach, no na Vianoce z nejakého dôvodu „chutí“ lepšie. 

Na záver tu máme vianočné klasiky na Voyo. Ide najmä o česko-slovenské rozprávky a v podstate všetky filmy o tomto sviatku, aké sa kedy objavili na obrazovkách Markízy. Ak máš teda predsa len chuť na niečo, čo si už videl miliónkrát, a nemáš prístup ku klasickej telke, na Voyo nájdeš asi všetko.

Domov
Zdieľať
Diskusia