Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. decembra 2022, 11:00
Čas čítania 2:17
Dominik Vetrák

O slávnej hre God of War vznikne hraný seriál. Toto sú dôvody, prečo to nie je dobrý nápad

O slávnej hre God of War vznikne hraný seriál. Toto sú dôvody, prečo to nie je dobrý nápad
Zdroj: Playstation Studios
FILMY A SERIÁLY GOD OF WAR SERIÁL
Uložiť Uložené

Amazon Prime Video adaptuje príbeh hier God of War do hraného seriálu.

Zo slávnej hry God of War sa stane hraný seriál. Informáciu oficiálne potvrdil portál The Hollywood Reporter a aj samotná streamovacia služba Amazon Prime Video. 

Odporúčané
Najlepšie lacné hry do 10 €: Dishonored, Portal 2 a herné pecky, ktoré si musíš doplniť do zbierky Najlepšie lacné hry do 10 €: Dishonored, Portal 2 a herné pecky, ktoré si musíš doplniť do zbierky 13. decembra 2022, 9:30

Herná séria God of War je jednou z najúspešnejších značiek konzoly Playstation. Posledný diel s názvom Ragnarok sa stal najrýchlejšie predávanou exkluzívnou hrou na Playstation a zaznamenal úžasné recenzie.

Hlavnú rolu má poloboh Kratos, ktorý sa chce pomstiť gréckym bohom za to, čo mu spravili, a nakoniec zdecimuje celý ich panteón. Následne sa presunie na sever, kde sa stretne so severskou mytológiou a bohmi ako Thor či Odin. Seriál bude adaptovať práve príbeh posledných dvoch hier, ktoré sa odohrávajú v prostredí severskej mytológie. 

God of War
Zdroj: Playstation Studios

Znamená to, že seriál preskočí sedem hier. To by veľmi neprekážalo, pretože v nich príbeh nie je veľmi rozvinutý. Hry z prvotnej série God of War boli najmä o akcii, veľkolepých, epických súbojoch s bosmi a brutálnej agresivite v hrateľnosti. Vo všetkých siedmich hrách odohrávajúcich sa v Grécku je asi toľko príbehu ako v celej hre God of War z roku 2018. 

Ak tvorcovia chcú spracovať Kratov a Atreov (jeho syn, ktorého splodil s obryňou Faye na severe) príbeh vierohodne, musia ukázať, akým polobohom bol Kratos v Grécku a čo všetko tam spôsobil. Jeho činy ovplyvnili celý svet a milióny ľudí, takže je tam priestor na množstvo drámy. Zároveň sa tam rozvíja podstatná časť Kratovho charakteru. 

Tvorcovia na to môžu využiť scény zobrazujúce minulosť, ale nemyslíme, že je to vhodný nástroj na zobrazenie vyvraždenia celého gréckeho panteónu a všetkého, čo Kratos zažil v prvých siedmich hrách. 

To však nie je jediný dôvod, prečo si myslíme, že tento seriál nebude zďaleka taký kvalitný ako hry. God of War je v prvom rade epický dobrodružný príbeh s množstvom veľkolepých akčných scén zahŕňajúcich súboje s bohmi a obrovskými príšerami.

Filmy takéhoto charakteru stoja bežne aj 200 miliónov dolárov, čo je rozpočet, s akým v histórii pracovalo len niekoľko seriálov. Navyše ani to by nemuselo stačiť, ak sa má Kratos v tomto seriáli postaviť drakom, vlkolakom, Thorovi, gigantickým príšerám, cestovať medzi portálmi naprieč deviatimi svetmi. 

Zatiaľ čo The Last of Us sa so svojím príbehom a akčnými scénami drží ako-tak pri zemi, God of War je blockbusterové fantasy. Amazon Prime Video by do tvorby takéhoto seriálu musel naliať podobne veľa peňazí ako do Lord of the Rings: Rings of Power. Ako sme však videli pri seriáli zo sveta Pána prsteňov, ani peniaze nemusia stačiť na to, aby bol seriál kvalitný. 

Na to treba veľmi kvalitných tvorcov. God of War vytvoria Rafe Judkins Wheel of Time a Mark Fergus s Hawkom Ostbym (The Expanse). Na tvorbe seriálu sa budú podieľať aj tvorcovia hry zo štúdia Sony Santa Monica.

Z hľadiska dramatickej zložky ešte seriál ako-tak môže fungovať, aj keď sledovať Kratovo vyčíňanie v Grécku formou flashbackov dramaticky znižuje šance toho, aby diváci pochopili, čo za bytosť Kratos skutočne je a kým sa neskôr stal práve v severskej mytológii.

Zatiaľ nevieme, v ktorom roku bude mať seriál premiéru a ani to, kto si v ňom zahrá. Vzhľadom na Kratovu postavu to však musí byť niekto s enormnou postavou a zároveň niekto, kto dokáže kvalitne zahrať dramatické scény. Takých hercov veľa nie je. My len dúfame, že hollywoodskym producentom nenapadne osloviť Dwayna Johnsona alebo Jasona Momou. 

God of War Ragnarok
Zdroj: Playstation/SSM
TV program na dnes a ďalšie dni rôznych televíznych staníc nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia