Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2022, 13:30
Čas čítania 1:23
Adriana Královičová

Za neuveriteľne nízku cenu môžeš stráviť noc v originálnom domčeku Hobitov. Airbnb má súťaž pre milovníkov Pána prsteňov

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Tematická hostina, hobití domček či filmové zákutia. V tejto fiktívnej dedinke sa natáčal okrem Hobita aj Pán prsteňov. Airbnb ti ponúka rozprávkový pobyt.

Airbnb oslavuje 10. výročie filmu Hobit. Fanúšikom sprístupní ubytovanie v „krajinke“, kde sa natáčala úspešná filmová trilógia od J. R. R. Tolkiena.

V domčeku na Novom Zélande môžeš prespať. To nie je všetko. K ubytovaniu získaš prehliadku zákulisia filmu Hobit, navštíviš tiež filmové miesta ako napríklad hobitiu noru či krčmu u Zeleného draka. Tu sa bude organizovať tematická hostina, informuje Airbnb. 

Nehnuteľnosť zvyčajne funguje ako turistické zariadenie počas celého roka, ale bývanie v takomto priestore sa nikdy nezrealizovalo.
Nehnuteľnosť zvyčajne funguje ako turistické zariadenie počas celého roka, ale bývanie v takomto priestore sa nikdy nezrealizovalo. Zdroj: Airbnb

Autentické atrakcie

Fiktívnu dedinku postavil režisér Peter Jackson v roku 1999. Vznikla pri natáčaní Pána prsteňov. Majiteľ pozemku, kde sa rozprávkové miesto nachádza, pozýva hostí do domčeka na ubytovanie prvýkrát. Nehnuteľnosť zvyčajne funguje ako turistické zariadenie počas celého roka, ale bývanie v takomto priestore sa nikdy nezrealizovalo. Russell Alexander chce ľuďom okrem exkurzie po krajinke sprostredkovať autentický zážitok. Fanúšikovia dostanú šancu žiť ako Hobiti na pôvodnom mieste natáčania a preskúmajú zákulisie obľúbených filmových trilógií.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Zelené kopce ako z obrázka sa nachádzajú v malebnej krajine novozélandského regiónu Waikato. Russel vlastní pozemok spolu so svojou rodinou. Stal sa „rodným“ mestom obľúbených filmových hrdinov, nielen Hobita, ale aj Pána prsteňov. Po nich tu zostali ich domčeky, kde by si mohol stráviť rozprávkový zážitok. 

Fanúšikovia budú mať prístup do všetkých 44 hobitích „dier“.
Fanúšikovia budú mať prístup do všetkých 44 hobitích „dier“. Zdroj: Airbnb

Domček Bilba Bublíka

Domček Hobita budú môcť fanúšikovia navštíviť počas prehliadky krajinky. Môžu si v ňom oddýchnuť či vychutnať si popoludňajší čaj. Večer si užijú hostinu v krčme u Zeleného draka. Čaká ich tu tematická večera, kde sa bude podávať autentické jedlo z filmu Hobit. Tešiť sa môžu na hovädzie mäso, celé pečené kura, čerstvo upečený chlieb a množstvo piva. K dispozícii budú pre hostí pripravené raňajky a občerstvenie počas celého dňa. 


Russell Alexander poskytuje hosťom ubytovanie cez Airbnb prvýkrát. Fanúšikovia budú mať prístup do všetkých 44 hobitích „dier“. „Už viac ako dve desaťročia sme v krajine Hobita vítali milióny vášnivých fanúšikov, ale nikdy predtým tu nemal nikto príležitosť stráviť noc,“ povedal Alexander pre Airbnb.

Russel vlastní pozemok spolu so svojou rodinou. Stal sa „rodným“ mestom obľúbených filmových hrdinov.
Russel vlastní pozemok spolu so svojou rodinou. Stal sa „rodným“ mestom obľúbených filmových hrdinov. Zdroj: Airbnb

Pre „hobitov, elfovov a čarodejníkov“ sú pripravené iba tri termíny. Zážitkové pobyty sa budú konať 2. – 4. marca, 9. – 11. marca a 16. – 18. marca 2023. Rezervácia sa spustí od 13. decembra. Domček si môžu zarezervovať maximálne štyri osoby. Noc bude stáť symbolických 10 dolárov ako pocta k 10. výročiu Hobita.

airbnb Hobbit cestovanie architektúraFanúšikovia budú mať prístup do všetkých 44 hobitích „dier“.airbnb Hobbit cestovanie architektúraairbnb Hobbit cestovanie architektúra
Zobraziť galériu
(6)
Domov
Zdieľať
Diskusia