Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. decembra 2022, 9:30
Čas čítania 3:53
Dominik Vetrák

Na šou Game Awards 2022 sme videli trailery na Death Stranding 2, Hades 2 či nové Star Wars. Budúci rok prídu herné pecky

Na šou Game Awards 2022 sme videli trailery na Death Stranding 2, Hades 2 či nové Star Wars. Budúci rok prídu herné pecky
Zdroj: The Game Awards/EA/PlayStation
TECH HADES 2 HORIZON: FORBIDDEN WEST THE GAME AWARDS 2022
Uložiť Uložené

Death Stranding 2 vyjde exkluzívne na PS5. Aké ďalšie nové hry ohlásili na The Game Awards?

V noci bolo odovzdávanie cien The Game Awards, na ktorom moderátor a organizátor Geoff Keighley odhalil nielen ocenenia za najlepšie hry roka, ale ukázal aj množstvo trailerov hier, na ktorých pracujú štúdiá.

Odporúčané
Hororoví nadšenci sú v extáze. V roku 2023 vyjdú legendárne hororové hry a pokračovania kultových sérií Hororoví nadšenci sú v extáze. V roku 2023 vyjdú legendárne hororové hry a pokračovania kultových sérií 12. novembra 2022, 9:30

Oznámenie hry Death Stranding 2 určite fanúšikov potešilo, keďže jej prvý diel je už legendárny. Nižšie v článku nájdeš trailery k hrám, ako napríklad Final Fantasy XVI, Hades 2, Tekken 8.

Najväčšou novinkou je nepochybne Death Stranding 2, pokračovanie hry od Kojima Productions z roku 2019. Zdá sa, že hlavná postava Sam (Norman Reedus) v nej zostarla (alebo na neho spadol dážď, ktorý tento proces urýchľuje) a že tentoraz bude cestovať po oceáne. Okrem Reedusa si v pokračovaní zahrá aj Lea Seydoux a Troy Baker z jednotky a nováčikovia.

Dátum vydania nám tvorcovia neodhalili, no skôr ako v roku 2024 by sme titul nečakali. Vyjde vtedy exkluzívne na PS5 a neskôr pravdepodobne aj na PC. 

Horizon: Forbidden West bude mať príbehové rozšírenie odohrávajúce sa v Los Angeles a v Hollywoode. Ako prezrádza trailer, bojovať budeme aj so zatiaľ najväčším robotom. Rozšírenie Burning Shores vyjde exkluzívne na PS5 (na PS4 si ju nezahráš) už 19. apríla 2023.

Veľkolepé akčné JRPG Final Fantasy XVI vyjde už 22. júna 2023 exkluzívne pre PS5. Najnovší trailer ťa jednoducho presvedčí o kúpe tejto hry odohrávajúcej sa vo fantasy svete. Nakoniec, sériu Final Fantasy žiadnemu hráčovi predstavovať nemusíme.

Jedným z najväčších prekvapení bolo odhalenie Hades II. Pokračovanie vynikajúcej rogue-like akcie, ktorú sme v roku 2020 v našom rebríčku 10 najlepších hier umiestnili na druhé miesto len za The Last of Us: Part II, vyjde už budúci rok. Pôjde však o early-access verziu, takže tvorcovia zo štúdia Supergiant Games budú titul vylepšovať pomocou feedbacku hráčov, presne ako pri jednotke. Plnohodnotného vydania sa zrejme dočkáme v roku 2024. 

Star Wars: Jedi Survivor je pokračovanie skvelej Star Wars hry s názvom Fallen Order o nádejnom rytierovi Jedi Kalovi Cestisovi. V dvojke bude ešte zručnejší nielen so svetelnými mečmi. Preskúmame nové planéty, zničíme ďalších vojakov Impéria a naučíme sa aj nové bojové techniky. Ak sa ti páčila jednotka, dvojka vyzerá ako povinnosť. 

Zaujímavo vyzerá aj Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon. Vyjde už 17. marca 2023 exkluzívne na Switch. Žánrovo ide o prekvapenie, keďže hrateľnosť vystrieda hack’n’slash akciu za platformové skákanie a objavovanie tajomstiev v tajomnom lese. 

Štúdio From Software síce neodhalilo príbehové DLC pre Elden Ring, po ktorom túži každý hráč, ale predstavilo Armored Core 6: Fires of Rubicon. Ide o akčnú hru s veľkými robotmi a súbojmi v štýle mecha. From Software vydalo posledný piaty diel ešte v roku 2012.

Odporúčané
Horizon: Burning Shores žmýka PS5 na maximum. Z najkrajšej hernej grafiky ti spadne sánka Horizon: Burning Shores žmýka PS5 na maximum. Z najkrajšej hernej grafiky ti spadne sánka 20. apríla 2023, 15:30

V roku 2013 vydali rozšírenie, ktoré bolo zároveň poslednou hrou štúdia v inom ako Dark Souls štýle. Armored Core 6 vyjde v roku 2023 pre staré aj nové konzoly PlayStation, Xbox a PC, takže sa novej hry od From Software mimo štýlu Dark Souls dočkáme po 10 rokoch. 

Crash Team Rumble je multiplayerová hra, v ktorej proti sebe budú bojovať dva tímy po 4 hráčoch v otvorených leveloch. Vyjde na konzoly PlayStation a Xbox v roku 2023.

Jednou z najzaujímavejších hier večera bola akčná FPS strieľačka Crime Boss: Rockay City. Postavy v nej hrajú herci Kim Basinger, Danny Trejo, Michael Rooker, Donald Glover, Chuck Norris či Michael Madsen. Zabudnúť nesmieme na rapera z dávnych čias menom Vanilla Ice. Budeš môcť hrať sám, ale aj s kamošmi online. Vyzerá to na slušnú zábavu. Crime Boss vyjde na PC, Xbox Series X/S a PS5 v roku 2023.

Štúdio Dont’nod odhalilo svoju novú značku s názvom Banishers. Nebude to nič v štýle Life is Strange. Banishers bude mať akciu, detailné grafické spracovanie a dej nebude rozvetvený, ale celistvý.

Hlavnou postavou je takzvaný Banisher, ktorý vyhľadáva duchov a posiela ich na onen svet. Nie všetci sú na to však pripravení a bránia sa. RPG sa odohráva na konci 17. storočia. Banishers: Ghosts of New Eden vyjde na PS5, Xbox Series X/S a PC v roku 2023.

Veľmi podareným trailerom odprezentovali aj Remnant 2. Ide o pokračovanie skvelej strieľačky z pohľadu tretej osoby s názvom Remnant: From the Ashes, ktorá bola v roku 2020 jednou z najlepších nových značiek. Rovnako ako jednotku, aj v dvojke si zahráš s kamošmi, alebo celkom sám. V hre bojuješ proti príšerám so svojimi strelnými zbraňami. Remnant 2 vyjde na PC, Xbox Series X/S a PS5 už budúci rok.

Nostalgické DLC dostane akčná 2D hra Dead Cells. Ďalším z nekonečných prídavkov do hry bude expanzia Return to Castlevania. Už podľa názvu ti bude jasné, o čom bude. Stáť ťa bude len 10 eur a okrem hordy nepriateľov a nových prostredí ponúkne aj 3 súboje s bosmi. Expanzia vyjde v prvom polroku 2023.

Suicide Squad: Kill the Justice League vyjde 26. mája 2023 na PC, Xbox Series X/S a PS5. Nový trailer odhaľuje Batmana. Tím Suicide Squad sa v tejto hre pokúsi zastaviť členov Justice League, ktorých niekto ovláda. 

PC hráči si začiatkom roka 2023 budú
môcť zahrať najlepšiu exkluzivitu na PS5 – Returnal...

... a zrejme najlepšiu modernú PlayStation
hru vôbec – The Last of Us: Part I, už 3. marca 2023.

Novej hry na PC a konzoly PlayStation, Nintendo a Xbox sa dočká aj Hellboy. Titul Web of Wyrd vyjde v štylizovanej grafike na štýl The Wolf Among Us. 

Bojovka Street Fighter 6 vyjde 2. júna 2023. 

Akčná platformovka Earthblade od tvorcov fantastického Celeste vyjde v roku 2024. 

Nový trailer dostalo aj Diablo 4, a to rovno s dátumom vydania na 6. jún 2023 pre PC a konzoly Xbox Series One, X/S a PS4/5. 

Vyšiel aj nový trailer pre Tekken 8. Stále sme bez
dátumu vydania, a tak je možné, že titul vyjde až v roku 2024. 

RPG Baldur’s Gate 3 od tvorcov Divinity vyjde v kompletnej verzii 23. augusta 2023.

Bonus na záver: Forspoken dostalo demo na PS5. Hru si tak môžeš vyskúšať a zistiť, či ťa bude baviť jej štýl.

Domov
Zdieľať
Diskusia