Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
14. decembra 2022, 14:30
Čas čítania 4:51
Ema Stanovská

Týchto 5 vynikajúcich, ale lacných plnoautomatických kávovarov stíhaš kúpiť do Vianoc

Týchto 5 vynikajúcich, ale lacných plnoautomatických kávovarov stíhaš kúpiť do Vianoc
Zdroj: Mike Kenneally, Unsplash
GASTRO GASTROPRIEMYSEL KÁVA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Toto je 5 kvalitných a cenovo dostupných kávovarov do 500 eur, ktoré v súčasnosti kraľujú internetovým obchodom.

Automatický kávovar je ideálnou voľbou pre ľudí, ktorí prípravou kávy nechcú stráviť priveľa času. Urobí prakticky všetko – kávu pomelie, pripraví vodu, napení mlieko. Výber takéhoto stroja však môže byť náročnejší, ako sa zdá. 

Pred kúpou si všímaj najmä dva parametre – tlak čerpadla, ktorý by mal byť aspoň 15 barov (čím drahší prístroj, tým vyšší tlak, a teda výraznejšia chuť aj aróma kávy) a príkon 1 450 W. Tieto hodnoty má každý z našich odporúčaných kávovarov v tomto článku.

Kávový bloger Ladislav Király, ktorý vedie úspešný Blogokave.sk, pre Refresher povedal, že ideálna cena automatického kávovaru je okolo 300 eur. Pri tejto sume dosiahneš optimálny pomer ceny a kvality.

Na Refresheri sa dočítaš, ako rozpoznať kvalitnú kávu od karcinogénu či ako piť kávu, aby ti prospievala a nie naopak. Podobné články nájdeš pod témou káva, ktorú nezabudni sledovať. Ak nás chceš podporiť v našej snahe, staň sa členom Refresher+ klubu.

De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110 

Cena: 307 € do 373 €
Hodnotenie na Heureka: 94 % (95 recenzií)

Hodnotenie na Alza: 4,8/5 (586 hlasov)

Hodnotenie na Mall: 4,7/5 (372 hlasov)

De'Longhi
Zdroj: De'Longhi

Plnoautomatický kávovar zo série Magnifica z dielne talianskeho výrobcu DeLonghi je osemnásobným víťazom súťaže Produkt roka portálu Heureka. Patrí medzi najpopulárnejšie a najpredávanejšie kávovary. Vyniká aj svojou veľmi prijateľnou cenou. 

Ako hlavné výhody tohto kávovaru používatelia v recenziách označili najmä jednoduché ovládanie, kvalitu a nízku hlučnosť. 

Kávovar má oceľový mlynček s 13 stupňami hrubosti mletia (je však možné použiť aj vopred zomletú kávu), parnú dýzu na napeňovanie mlieka, osobné nastavenie arómy, veľkosti a teploty kávy a automatickú funkciu čistenia a odvápňovania. 

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

Obsahuje oceľové mlecie kamene, ktoré sú presné, odolné proti poškodeniu a neutrálne voči chuti kávy. Vďaka tzv. tubeless systému sa znižuje minimálne množstvo kávy, ktorá zostáva v mlynčeku – espresso je tak pripravené vždy z čerstvo zomletej kávy.

Dôležitou súčasťou kávovaru je tzv. jednotka vylúhovača, ktorá dávkuje čerstvo zomletú kávu tak, ako by to vykonával profesionálny barista. Navyše je vyberateľná, aby ju bolo možné aspoň jedenkrát v mesiaci opláchnuť pod tečúcou vodou. Život (a čistenie) ti určite uľahčí aj automatický proces čistenia a odvápňovania. 

Výhodou je aj dynamický dizajn v čiernom odtieni (nájdeš ho aj v striebornom vyhotovení) a ideálna veľkosť, vďaka ktorej stroj nezaberie priveľa miesta (hĺbka 43 cm, šírka 23,8 cm, výška 35,1 cm).

Nevýhodou môže byť to, že tento kávovar neobsahuje integrovaný mliečny systém (čo je očakávané vzhľadom na cenu). To znamená, že si mlieko musíš napeniť ručne, čo vyžaduje určitú prax. Dýzu však možno oveľa ľahšie vyčistiť.

De’Longhi Dinamica ECAM 350.55

Cena: 505 € do 1 081 €
Hodnotenie na Heureka: 99 % (83 recenzií)
Hodnotenie na Alza: 4,8/5 (121 hlasov)
Hodnotenie na Mall: 4,8/5 (184 hlasov)
DeLonghi
Zdroj: DeLonghi

Tento kávovar má o niečo viac funkcií, ale zároveň aj vyššiu cenu. Na viacerých portáloch má vynikajúce hodnotenia a – rovnako ako predošlý – aj tento bol finalistom hodnotenia Produkt roka 2021. Používatelia chvália najmä kvalitu, jednoduchosť údržby a kvalitnú penu.

Odporúčané
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) 15. apríla 2024, 14:30

Kávovar De’Longhi Dinamica disponuje aj systémom LatteCrema, ktorý ti spraví krémové cappuccino alebo latte – bez nutnosti práce s dýzou. Vybrať si môžeš jeden z troch stupňov napeňovania – horúce mlieko, stredná pena alebo hustá pena (poradí si aj s napenením rastlinných mliek). Po urobení mliečnej kávy sa stroj automaticky prepláchne vodou a prúdom pary.

Po každom zapnutí a pred vypnutím sa kávovar automaticky prepláchne, aby sa z vnútorného okruhu odstránila kávová usadenina. Funkcia automatického vypnutia zas umožňuje šetriť energiu.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 126711 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý kávovar s vynikajúcimi funkciami a hodnotením stojí len 220 eur.
  • Či sa oplatí kupovať kávovary Krups a Nivona.
  • Ktorý kávovar poteší najmä ekonadšencov.
  • Ktorý kávovar vyniká najmä výnimočnou kvalitou kávy.
Domov
Zdieľať
Diskusia