Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. decembra 2022, 9:30
Čas čítania 3:09
Peter Vnuk

Kvalitný bluetooth reprák s parádnym zvukom môžeš kúpiť od 55 €. Týchto 5 tipov ťa o tom presvedčí

Kvalitný bluetooth reprák s parádnym zvukom môžeš kúpiť od 55 €. Týchto 5 tipov ťa o tom presvedčí
Zdroj: Lamax
TECH AUDIO PRODUKTY REPRODUKTORY A SLÚCHADLÁ
Uložiť Uložené

Väčšina mobilov nemá veľmi kvalitný zvuk. Tie, čo ho majú, zasa nezvyknú mať dostatočnú hlasitosť na poriadnu párty.

Bluetooth reproduktor je super vecička, keď sa chystáš na chalupu, na ulicu s kamošmi alebo chceš ozvučiť večierok. Skôr než zdvihneš susedom adrenalín alebo sa rozhodneš reprák zaobstarať ako vianočný darček, vezmi si k srdcu naše tipy. 

Niekoľko tipov pred kúpou

Viaceré parametre majú bluetooth reproduktory spoločné. Napríklad máloktorý nemá odolnosť podľa IP67, ktorá by mu značne limitovala možnosti použitia. Pri rozhodovaní určite dbaj najmä na sýtosť basov. Keď budeš so svojím vyvoleným repráčikom kráčať po ulici, basy budú totiž to hlavné, čo bude tvoje okolie počuť.

Dôležité sú aj preto, že takéto zariadenie sa zvyčajne pridáva k mobilu či inému zariadeniu, ktoré konštrukčne nedokáže poriadne „zabasovať“.

Jednotlivé modely sa zvyknú tiež líšiť vyhotovením. Mohutný reprák s úžasným dizajnom asi nebudeš ťahať so sebou každý deň do školy či na kúpalisko. No malý šikovný variant budeš s radosťou nosiť, kamkoľvek sa pohneš. Veľký reprák má však zvyčajne podstatne vyššiu hlasitosť. Naopak, väčšie vyhotovenie vždy nemusí znamenať aj vyššiu kvalitu zvuku.

Odporúčané
Za menej peňazí rovnako veľa muziky? Rozdiely medzi AirPods 3 a AirPods Pro nie sú až také výrazné, s cenou stúpa najmä komfort Za menej peňazí rovnako veľa muziky? Rozdiely medzi AirPods 3 a AirPods Pro nie sú až také výrazné, s cenou stúpa najmä komfort 11. januára 2024, 14:00

Aj keď je to relatívne bežné, nie každý variant podporuje aj káblové prepojenie. To sa ti zíde, keď bude vybitý akumulátor a ty si budeš musieť súrne vypočuť najnovšie hity pre dôchodcov od Madonny alebo pre abstinentov od Braňa Mojseja.

Pridáme ešte jeden možno trochu nečakaný tip – keď si budeš jednotlivé modely prezerať, všimni si aj to, čo je súčasťou balenia. Výrobcovia, ktorým nie je ukradnutá tvoja budúca spokojnosť, zvyknú pribaliť aj rôzne vrecúška a puzdrá, ktoré neskôr oceníš, keď budeš s repráčikom v ruke kráčať po pláži a nebudeš ho musieť držať ako plechovku od piva.

1. JBL XTREME 3

Model XTREME 3 od JBL patrí medzi tie drahšie modely. Firma si však potrpí na jeho univerzálnosti a pokrytie všetkých frekvenčných pásiem zabezpečí, že sa reproduktor uplatní v rukách kohokoľvek. Či si ho pripojíš k notebooku, ktorý sám hrá ako staré rádio tvojich rodičov, alebo k mobilu a vydáš sa na cesty, záber od 50 Hz by mal poskytnúť slušné basy, ktoré týmto notebookom aj mobilom bežne chýbajú.

jbl
Zdroj: JBL

Výdrž v prevádzke na batériu je na úrovni 15 hodín, čo nie je až tak veľa, no malo by to stačiť na párty od rána do večera. Navyše si môžeš 50-wattový reprák vziať so sebou aj k bazénu či do divočiny, keďže má najvyššiu odolnosť proti vode a prachu podľa protokolu IP67. Navyše, vďaka funkcii PartyBoost môžeš spárovať viacero kusov a vytvoriť poriadny rachot.

Cena: 299 €

Odkaz na obchod 

2. Niceboy RAZE Radion 4

Výrobca modelu RAZE Radion 4 sľubuje 30-wattový výkon a možno ťa zaujme, že poslúži aj ako powerbanka. Zrejme má na to dostatok energie, keďže vydrží hrať 24 hodín v kuse, čo môžeš, pochopiteľne, využiť aj po častiach.

niceboy
Zdroj: niceboy

Na stereo reprodukciu môžeš prepojiť dva kusy repráku pomocou bluetooth 5.0. Nechýba mu odolnosť proti vode a prachu podľa IP67, takže oboje je na maxime. Povrch prístroja je pogumovaný, takže odolnosť podčiarkuje aj konštrukcia. Zabudovaná funkcia MaxxBass má na starosti zvýraznenie basových frekvencií, ktoré tento model zvláda od 65 Hz.

Cena: 57,90 €

Odkaz na obchod

3. Marshall Stanmore II

Retro štýl konštrukcie modelu Stanmore II rozhodne zaujme. Má mať výkon veľmi slušných 80 W a jeho basy začínajú na úrovni 50 Hz. Niekoho iste poteší podpora kodeku aptX od Qualcommu, ktorá má zabezpečiť rýchly streaming kvalitného zvuku napríklad pri hrách, ale aj pri sledovaní filmov a počúvaní hudby.

marshall
Zdroj: Marshall

Cena je vyššia, no používatelia si pochvaľujú mimoriadne kvalitný a silný zvukový prejav a tiež už spomínaný elegantný retro dizajn, ktorý reproduktoru dodáva prémiový nádych. Ak ho nebudeš nosiť so sebou, vyber mu správne umiestnenie. 35-centimetrový a takmer 5-kilogramový reproduktor si to vyžiada. Práve vyššiu hmotnosť si zváž, ak ho plánuješ často prenášať.

Cena: 293,49 €

Odkaz na obchod

4. LAMAX Sounder2

Tomuto modelu na umiestnení až tak veľmi nezáleží, keďže sa jeho zvuk šíri všetkými smermi. Napriek tomu, že „papierová“ spodná hranica basov na úrovni 115 Hz neznie až tak hlboko, podľa hodnotení používateľov sa o bohatosť zvuku na basy netreba obávať. Poteší aj podstatný detail v podobe šikovného otočného ovládača hlasitosti.

lamax
Zdroj: Lamax

Nechýba mu odolnosť podľa protokolu IP67 a okrem bezdrôtového spojenia možno využiť aj káblové vďaka priloženému káblu. V čase vzniku článku bol reproduktor v akcii za veľmi slušnú cenu.

Cena: bežne 69,90 €, v akcii: 55,99 €

Odkaz na obchod

5. Creative Muvo Play

Ak hľadáš čo najmenší repráčik, toto bude správna voľba. Rozmery 8 × 11 centimetrov ho predurčujú na zbalenie na dovolenku, ale vďaka možnosti prepojiť viacero kusov ho môžeš využívať napríklad aj pri počítači či notebooku. Muvo Play podporuje aj hlasových asistentov a prepojenie so zdrojom zvuku pomocou kábla s konektorom jack 3,5 mm.

creative
Zdroj: Creative

Basy začínajú od frekvencie 70 Hz, čo nie je práve špička, no tento reprák sa ti odmení nízkou hmotnosťou (0,36 kg) a kvalita zvuku výrazne netrpí.

Cena: 36,90 €

Odkaz na obchod

Domov
Zdieľať
Diskusia