Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2022, 11:30
Čas čítania 0:57
Martin Mičuda

Opel Astra bude k dispozícii nielen v benzínovej, naftovej, hybridnej, ale už aj v čisto elektrickej verzii

Opel Astra bude k dispozícii nielen v benzínovej, naftovej, hybridnej, ale už aj v čisto elektrickej verzii
Zdroj: Opel
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Astra Electric disponuje identickou elektrickou sústavou ako sesterský model e-308 stojaci na rovnakej platforme.

Bolo len otázkou času, kedy Opel predstaví aj čisto elektrickú verziu novej, v poradí 6. generácie obľúbeného modelu Astra. Rovnako tak totiž spravil nedávno Peugeot pri modeli 308, no a keďže obe vozidlá majú v rámci koncernu Stellantis identický technický základ, ako elektromobil prichádza aj Astra s prostým dodatkom Electric.

Vzhľadom na to, že v rámci koncernovej filozofie nemá druh pohonu ovplyvniť samotný dizajn, zákazník si môže novú Astru vybrať s benzínovým, naftovým, hybridným alebo elektrickým pohonom bez ohľadu na jej samotné tvary.

Odporúčané
Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? 15. júna 2022, 14:30

Jedinou vizuálnou odlišnosťou elektrického modelu sú aerodynamickejšie disky a zadný nárazník, kde už ani nie sú naznačené koncovky výfuku. Dokonca aj predná maska a nárazník sú identické s verziami s konvenčným pohonom. Samozrejme, aj tu platí, že na výber je klasický hatchback Astra Electric aj praktické kombi Astra Sports Tourer Electric.

Opel, Astra, Astra Electric,
Zdroj: Opel

Astra Electric disponuje identickou elektrickou sústavou ako model e-308 stojaci na rovnakej platforme. Vpredu je elektromotor s výkonom 115 kW/156 koní a krútiacim momentom 270 Nm (e-308 má 260 Nm). Energia preň pochádza z batérie, ktorá ma 17 modulov a kapacitu 54 kWh. V zmysle meracieho cyklu WLTP by sa mal maximálny dojazd na jedno nabitie pohybovať na úrovni 416 kilometrov.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Opel totiž uvádza relatívne nízku spotrebu energie – 12,7 kWh, respektíve podľa WLTP 14,9 kWh/100 kilometrov. Palubný systém podporuje 11 kW AC nabíjanie a 100 kW DC nabíjanie, pri ktorom sa akumulátor na 80 percent nabije za približne pol hodiny. Maximálna rýchlosť elektrickej Astry je 170 km/h.

Opel, Astra, Astra Electric,Opel, Astra, Astra Electric,Opel, Astra, Astra Electric,Opel, Astra, Astra Electric,
Zobraziť galériu
(10)
Domov
Zdieľať
Diskusia